Hampus Johansson photo
Hampus Johansson

- 21 sep, 2012

Alla mina polare är MFF-supportrar

På måndag väntar ett Skånederby som kan bli otroligt viktigt för guldstriden och för kampen om Europaplatser till nästa säsong. För hemmalaget Helsingborg är det en match som kan ta dem ett rejält steg närmare topp-kvartetten.

För Malmö FF kan tre poäng i derbyt betyda att man i praktiken lämnat Helsingborg på behörigt avstånd bakom sig i tabellen och att ett av de största hindren i jakten på SM-guldet är borta.

– Det ska bli riktigt kul att möta ett HIF som visat mycket bra form på sistone. Det är en riktigt bra känsla i laget, vi ligger bara två poäng bakom och jag tror på en riktigt rolig höst, säger Pontus Jansson till Sportal.se.

I vårderbyt var det rejäl klasskillnad. Malmö FF vann med klara 3-0 på Swedbank stadion – bäste helsingborgare var målvakten Pär Hansson.

– Den matchen spelar inte så stor roll idag, varje dag lever liksom sitt eget liv. Vi kunde ha vunnit den matchen med mycket mer om vi haft lite flyt, minns Jansson.

Nu har uppsnacket inför derbyt på måndag tagit fart på allvar i tidningarna. Märks det i Malmö att det snart vankas derby?

– För mig är det alltid så eftersom alla mina polare är MFF-fans och snackar upp derbyt. Sen skriver ju tidningarna betydligt mer.

MFF möter ett Helsingborg som igår förlorade med 1-0 nere i Levante och vars spelschema är betydligt tuffare.

– Jag tror att det är både och. När vi spelade i Europa förra året så spelade vi kanske vår bästa fotboll hemma i Allsvenskan samtidigt.

Vad talar för Malmö FF i guldstriden?

– Det är svårt att säga. Det gäller för oss att jobba efter mantrat att ta en match i taget. Många av oss har rutin från 2010 när vi vann guldstriden. Rutinen talar för oss.

Hampus Johansson

Hampus Johansson frilansar för Sportal, och fokuserar uteslutande på live streaming och större guider inför stora mästerskap. Han är en sportentusiast som brinner för mer eller mindre alla sporter, och har själv spelat curling på hög nivå.

Hampus har en journalistexamen från Lunds Universitet, och utöver att arbeta på Sportal har han en del andra sysslor.

1706 Artiklar