Emil Sandberg photo
Emil Sandberg

- 23 nov, 2017

Sverige klättrar på världsrankingen

Sveriges playoff-succé syns när den nya FIFA-rankingen nu offentliggjorts. Sverige har sin bästa ranking på elva år.

Sverige chockade världen när man slog ut Italien i VM-playoff. Seger hemma på Friends Arena följdes upp av ett oavgjort resultat på San Siro.

Nu har FIFA släppt den nya världsrankingen, och Sverige tar ett jättekliv. Vi avancerar hela sju platser, från 25:e plats till 18:e, vilket är vår bästa placering sedan 2006.

Också våra nordiska grannar Danmark, som även de blev VM-klart den senaste månaden, klättrar rejält. Danmark rankas nu som det 12:e bästa laget i världen. I oktober låg man på plats 19, och går vi tillbaka ytterligare ett par månader till augusti, då finner vi Danmark ända nere på 46:e plats.

Topp fem på den nya rankingen är i inbördes ordning Tyskland, Brasilien, Portugal, Argentina och Belgien. Samma topp fem som i oktober månad.

Den nya rankingen påverkar inte VM-lottningen, utan där gäller förra månadens ranking. Lottningen sker den 1:a december.

FIFA:s världsranking november, topp 20:

1. Tyskland
2. Brasilien
3. Portugal
4. Argentina
5. Belgien
6. Spanien
7. Polen
8. Schweiz
9. Frankrike
10. Chile
11. Peru
12. Danmark
13. Colombia
14. Italien
15. England
16. Mexico
17. Kroatien
18. Sverige
19. Wales
20. Nederländerna

22. Island
58. Norge
67. Finland

Emil Sandberg

Skribent inom Fotboll

Emil Sandberg är webbredaktör och skribent på Sportal. Han följer all fotboll men har framförallt ett brinnande intresse för Allsvenskan och Serie A. Han började arbeta på sajten som frilansare hösten 2017, innan man knöt åt sig honom på riktigt. Tidigare har han skrivit ett fåtal artiklar åt SvenskaFans.com, Nyheter24 och Sundsvalls Tidning.Emil har genom åren avslöjat flera stora nyheter från fotbollens värld, om alltifrån Allsvenskan till irakisk landslagsfotboll.

2520 Artiklar