Emil Sandberg photo
Emil Sandberg

- 4 jul, 2018

Slutspelsträdet – dessa får vi möta i kvart, semi och final!

Sverige slog igår ut Schweiz i åttondelsfinalen av VM, och nu tre matcher innan VM-guldet är i hamn. Läs om vilka vi kommer att möta i kvartsfinal, och vilka vi kan möta i semifinal och final.

Sverige är i kvartsfinal i VM för första gången sedan 1994, efter att man slagit ut Schweiz i åttondelsfinalen igår. Vårt ramstarka försvar och ett mål från Emil Forsberg tog laget vidare.

I kvartsfinalen kommer Sverige att ställas mot England, och vinner vi den matchen är vi i semifinal. Där väntar vinnaren mellan Ryssland och Kroatien, vilket vi får anta bli kroaterna. Avspark för denna semifinal är onsdag 11 juli klockan 20:00.

På andra sidan slutspelsträdet ser vi kvartsfinalerna Uruguay – Frankrike och Brasilien – Belgien. Vinnarna i respektive match ställs mot varandra i en semifinal.

Kort sagt kan vi säga att något av lagen Uruguay, Frankrike, Brasilien eller Belgien till 100 procent kommer att spela VM-final. Detsamma gäller Ryssland, Kroatien, England eller Sverige. Oavsett vilket av de fyra sistnämnda lagen som når final, får vi väl säga att det är någon av en skräll.

Se hela slutspelsträdet nedan:

Slutspelsträd: datum och tider

Kvartsfinaler:

Uruguay – Frankrike fredag 6 juli 16:00

Brasilien – Belgien fredag 6 juli 20:00

Sverige – England lördag 7 juli 16:00

Ryssland – Kroatien lördag 7 juli 20:00

Semifinaler:

Uruguay/Frankrike – Brasilien/Belgien tisdag 10 juli 20:00

Ryssland/Kroatien – Sverige/England onsdag 11 juli 20:00

Bronsmatch:

Lördag 14 juli 16:00

Final:

Söndag 15 juli 17:00

Emil Sandberg

Skribent inom Fotboll

Emil Sandberg är webbredaktör och skribent på Sportal. Han följer all fotboll men har framförallt ett brinnande intresse för Allsvenskan och Serie A. Han började arbeta på sajten som frilansare hösten 2017, innan man knöt åt sig honom på riktigt. Tidigare har han skrivit ett fåtal artiklar åt SvenskaFans.com, Nyheter24 och Sundsvalls Tidning.Emil har genom åren avslöjat flera stora nyheter från fotbollens värld, om alltifrån Allsvenskan till irakisk landslagsfotboll.

2486 Artiklar