Emil Sandberg photo
Emil Sandberg

- 15 jun, 2018

Marocko – Iran: Streama & tippa odds på matchen 15/6

Marocko tar emot Iran, i den första matchen av Grupp B. Båda lagen lär behöva gå för seger, om de ska ha chans på avancemang från gruppspelet. Läs vår införrapport till matchen, och även om hur du gör för att se den via stream.

Marocko – Iran stream

Den kanal som sänder Marocko – Iran är SVT1, och sändningsstart är 16:00. Matchen har avspark 17:00, och visas alltså i SVT1.

Om du inte har tillgång till kanalen finns det andra sätt att se matchen. Det går att titta på Marocko – Iran med hjälp av live stream online, vilket du kan finna hos CMore. CMore sitter på rättigheter att visa VM, och med ett CMore-konto kan du se massvis av VM-matcher.

Stream från CMore har erkänt hög kvalitet, och bild med HD. Du kan se Marocko – Iran på CMore med med din dator, Tv eller surfplatta/iPad.

  • Match: Marocko – Iran, Grupp B i VM 2018
  • Datum & tid: Fredag den 15 juni, 17:00
  • Arena: Krestovskij stadion, S:t Petersburg
  • Stream: CMore

Streama fotbolls-VM

Trolig laguppställning, Marocko

Munir
Dirar – Benatia – Saiss – Hakimi
Boussoufa – El Ahmadi
Amrabat – Ziyech – Belhanda
Boutaïb

Skador: –

Trolig laguppställning, Iran

Beiranvand
Rezaeian – Montazeri – Pouraliganji – Mohammadi
Ezatolahi – Hajsafi
Ghoddos – Dejagah – Jahanbaksh
Azmoun

Skador: Mehdi Taremi (tveksam)

Tuff grupp för Marocko och Iran

Marocko och Iran har hamnat i en riktigt tuff grupp, då man kommer att ställas mot stornationerna Spanien och Portugal. Det allra mesta tyder på att just Spanien och Portugal kniper de två slutspelsplatserna, och därför är det av oerhörd vikt för Marocko och Iran att vinna denna match.

Laget som vinner kommer åtminstone att ha en möjlighet att rubba gruppens jättar. Förlust eller kryss här och det kommer antagligen att krävas poäng mot både Portugal och Spanien.

Marockos styrka är det ramstarka försvaret. På sex kvalmatcher till VM släppte man inte in ett enda mål, utan nådde målskillnaden 11-0 mot Elfenbenskusten, Mali och Gabon. Den spelaren vi ska hålla ett extra öga på är Hakim Ziyech, en offensiv kreatör som kommer från en fantastisk säsong i Ajax.

I februari vann Marocko African Nations Championship, vilket är en ny form av Afrikanska mästerskapen. African Nations Championship startades år 2007, och man får bara använda spelare från sin inhemska liga.

Marockos förbundskapten Hervé Renard har utöver African Nations Championship vunnit Afrikanska mästerskapen år 2012 och 2015, med Zambia respektive Elfenbenskusten. Renards filosofi påminner en hel del om José Mourinhos, och försvaret är prio nummer ett.

Starkt försvar även i Iran

Irans försvar är inte mycket sämre. På de nio första kvalmatcherna släppte man in 0 (!) mål. I den tionde och sista matchen, när man redan var kvalificerade, blev det dock 2-2 mot ett desperat Syrien.

Nationens förbundskapten Carlos Queiroz är ingen nykomling direkt. Han har genom åren tränat Portugals landslag, och även varit klubblagstränare i Sporting Lissabon och Real Madrid. Dessutom var han assistent till Sir Alex Ferguson i Manchester United under fem års tid.

I Iran spelar Östersunds Saman Ghoddos, som väntas starta på bänken idag.

Speltips

Både Marocko och Iran har oerhört starka försvar, och vi tror stenhårt på en målfattig match. Men oddset 1.44 på under 2,5 mål är inte särskilt lockande.

En förlust i denna match hade varit ödesdiger för båda lagen, och vi tror på en avvaktande, försiktig historia. 0-0, 1-1? Någonting sånt. Vi spelar oavgjort till oddset 3.10 gånger pengarna på Bet365.

  • Tips: Oavgjort i matchen
  • Odds: 3.10, Bet365

Emil Sandberg

Skribent inom Fotboll

Emil Sandberg är webbredaktör och skribent på Sportal. Han följer all fotboll men har framförallt ett brinnande intresse för Allsvenskan och Serie A. Han började arbeta på sajten som frilansare hösten 2017, innan man knöt åt sig honom på riktigt. Tidigare har han skrivit ett fåtal artiklar åt SvenskaFans.com, Nyheter24 och Sundsvalls Tidning.Emil har genom åren avslöjat flera stora nyheter från fotbollens värld, om alltifrån Allsvenskan till irakisk landslagsfotboll.

2236 Artiklar