Emil Sandberg photo
Emil Sandberg

- 14 jun, 2018

Egypten – Uruguay: Live stream & speltips

VM drar igång på torsdag med öppningsmatchen Ryssland – Saudiarabien i Grupp A. På fredagen är det dags för den andra matchen i gruppen, då Egypten ställs emot Uruguay.

Läs vidare om hur du kan sända matchen både på TV och via live streaming. Dessutom ger vi dig ett tips för dig som vill tippa Egypten mot Uruguay

Stream

Tv-kanalen som sänder Egypten – Uruguay är TV4. Matchen visas i kanalen med sändningsstart klockan 13:00, och sedan avspark klockan 14:00. Om du inte har tillgång till kanalen finns det andra sätt att streama matchen live.

För att titta på Egypten – Uruguay är allt du behöver ett konto på CMore. Där kan du se alla matcher från fotbolls-VM, då de sitter på rättigheter att visa VM.

Det är dessutom möjligt att se matchen direkt i din dator, Tv, eller med din läsplatta/iPad.

En stor fördel med CMore är att de visar VM med HD-kvalitet, vilket ger er den bästa möjliga upplevelsen av matcherna.

  • Gå till CMore
  • Skapa konto & köpa abonnemang
  • Streama Uruguay – Egypten

Trolig laguppställning, Egypten

El-Hadary
Fathy – Gabr – Hegazy – Abdel-Shafi
Elneny – Hamed
Warda – Said – Sobhi
Mohsen

Skador: Mohamed Salah (tveksam)

Trolig laguppställning, Uruguay

Muslera
Pereira – Godín – Giménez – Laxalt
Rodríguez – Vecino – Bentancur – Ramírez
Suárez – Cavani

Skador: –

Egyptens hopp hänger på Salah

För blott tredje gången genom tiderna, och för första gången sedan 1990, har Egypten lyckats kvalificera sig till VM. Man gjorde det till stor del tack vare världsstjärnan Mohamed Salah, som sköt in 5 mål på 5 matcher i kvalet.

Samtidigt som Salah tog Egypten till VM, förde han parallellt klubblaget Liverpool till en närapå sensationell Champions League-final. Med 10 mål var han en kraftigt bidragande orsak till att ”Pool” nådde första CL-finalen på elva år.

Liverpools hopp för att kunna rubba Real Madrid stavades Mohamed Salah. Men redan efter 30 minuter tvingades Mohamed Salah byta på grund av skada, och genast sköljde det in en våg av oro även över Salahs medverkan i VM. Vissa hävdar att skadan var ett straff mot Salah, då han tog en paus från att fasta. Finalen spelades under ramadan.

Det ser dock positivt ut för Salahs chanser till spel i VM. Egyptens fotbollsförbund har gått ut och meddelat att han kan spela redan mot Uruguay, och troligen redan från start. Och Salah kommer att behövas på planen om Egypten ska kunna rubba denna stornation.

I Uruguay finner vi två världsklassanfallare på topp i Edinson Cavani och Luis Suarez. På centralmittfältet huserar Juventusspelaren Rodrigo Bentancur och Inters Matías Vecino. Mittbackarna är José Giménez och Diego Godín, som bildar mittbackslås även i Atlético Madrid.

Speltips

Vi tror på Uruguay i den här matchen. Laget har två världsanfallare i Edinson Cavani och Luis Suarez, och hela centrallinjen i laget är av högsta klass. Dessutom är Egyptens klart viktigaste spelare, Mohamed Salah, ett frågetecken till matchen. Vi spelar den raka 2:an till oddset 1.61 på Bet365.

  • Tips: Uruguay vinner matchen
  • Odds: 1.61, Bet365

Emil Sandberg

Skribent inom Fotboll

Emil Sandberg är webbredaktör och skribent på Sportal. Han följer all fotboll men har framförallt ett brinnande intresse för Allsvenskan och Serie A. Han började arbeta på sajten som frilansare hösten 2017, innan man knöt åt sig honom på riktigt. Tidigare har han skrivit ett fåtal artiklar åt SvenskaFans.com, Nyheter24 och Sundsvalls Tidning.Emil har genom åren avslöjat flera stora nyheter från fotbollens värld, om alltifrån Allsvenskan till irakisk landslagsfotboll.

2236 Artiklar