Emil Sandberg photo
Emil Sandberg

- 24 mar, 2023

Stryktipset – 25 mars (25/3): Tips, förslag & analys

Stryktipset 25 mars bjuder oss på matcher från EM-kvalet, League One och League Two. Ta del av matchanalyser och spelförslag här!

Fotbollen i Premier League och Championship är på uppehåll, men inte Stryktipset. Denna helg fylls kupongen i stället upp av matcher från EM-kvalet, League One och League Two.

Vi har analyserat och tippat alla 13 matcher, och vårt spelförslag finner ni nedan. Vi spelar 96 rader, vilket innebär fem halvgarderingar, en helgardering och sju spikar. Vill ni spela på enskilda av matcherna rekommenderar vi er att ni kollar in gratis & riskfria bets. Det finns flera olika bettingsidor som erbjuder det.

  • Vårt system: 1 helgardering + 5 halvgarderingar
  • Antal rader: 96 (SEK)
  • Bettingsida: Svenska Spel

1. Spanien – Norge, 1

Norge saknar sin världsstjärna Erling Braut Haaland, och utan honom har man inte mycket att komma med för att hota Spanien på bortaplan. Martin Ödegaard är en fantastisk spelare, men han blir tyvärr väldigt ensam i detta Norge. Här har vi inga tvivel om att Spanien vinner, och vi lämnar 1:an ensam.

2. Kroatien – Wales, 1X

Kroatien slog ut Brasilien ur VM, och tog till slut ett VM-brons, men ändå känner vi att det inte riktigt är samma Kroatien längre som det vi såg för några år sedan. Det krävdes straffar för att slå ut både Japan och Brasilien, och sedan blev det förlust med 0-3 mot Argentina. Det är klart att vi har att göra med ett bra landslag, men det är ingen självklarhet att de bara kommer att gå ut och städa av Wales.

Wales har en stark defensiv och skulle kunna få med sig ett oavgjort resultat här. Sett till streckfördelningen tycker vi åtminstone att krysset är värt att ta med. Vi spelar 1X.

3. Israel – Kosovo, 1X

Två nationer som väntas göra upp om att ta kvalgruppens andraplats bakom Schweiz. Hos Kosovo finner vi bland annat svenske teknikern Arbër Zeneli, som lär starta. Det här är två lag som är relativt jämna, där Israel är något starkare. Nationerna har aldrig mötts förut, och när de nu möts tror vi på hemmaseger alternativt delad pott. 1X.

4. Armenien – Turkiet, 2

Riktig rivalmatch. Turkiet har stor kvalitet på truppen, men man har ofta haft svårt att få till det ordentligt lagmässigt. Här ställs man dock mot ett väldigt svagt Armenien, som på sina sju senaste landskamper står på sex förluster och en oavgjord. Bland resultaten finner vi 0-2 mot Albanien, 0-5 mot Ukraina och 1-4 mot Skottland. De två sistnämnda resultaten kom på hemmaplan. Nu har dessutom lagets stora och enda stjärna Henrikh Mkhitaryan pensionerat sig från landslaget.

Turkiet har gjort bra resultat på sista tiden, med 6-1-1 på sina senaste åtta landskamper. Här blir det inget svårt val för oss att lämna 2:an ensam.

5. Andorra – Rumänien, 2

Rumänien har hamnat i en förhållandevis enkel grupp, där man har god chans att ta andraplatsen bakom Schweiz och på så sätt nå EM. För att lyckas med det är det här en match som bara ska vinnas. Andorra är rankade på plats 153 på FIFA:s världsranking, medan Rumänien huserar på plats 52. Vi tror på bortaseger här, och spelar en rak 2:a.

6. Charlton – Wycombe, 2

Match från League One. Charlton har haft väldigt svårt på hemmaplan denna säsong, och inte minst på sistone. En oavgjord och tre förluster har det blivit på lagets fyra senaste hemmamatcher. Wycombe är ett bättre lag, som ligger tolv pinnar och tre placeringar före Charlton. Wycombe slåss dessutom om playoff-plats, medan Charlton inte har mycket att spela för. Här är vi förvånade över att Charlton räknas som favoriter, och vi spelar en rak 2:a.

7. Exeter – Accrington Stanley, 1

Nästa League One-match. Exeter står för en bra säsong som nykomling, och ligger på 13:e plats. Man har ingen streckstrid framför sig denna vår, varken i toppen eller i botten. Accrington ligger på nedflyttningsplats, men har bara en poäng upp till säker mark. Formen är svag med en poäng på de fem senaste, och här har man dessutom båda mittbackarna avstängda. Vi spelar den raka 1:an här.

8. Fleetwood – Lincoln, X

Mittenmöte i League One. Två lag som både gör lite mål och släpper in lite mål, vilket verkligen bäddar för ett kryss. 0-0, kanske 1-1. Lincoln har kryssat hälften (!) av sina matcher denna säsong. De två senaste matcherna lagen emellan har dessutom slutat oavgjort. Vi spelar ett spikkryss.

9. Milton Keynes Dons – Morecambe, 1X

MK Dons och Morecambe slåss både för att undvika nedflyttning från League One, och det är en tight streckstrid. MK Dons är på säker mark för tillfället, medan Morecambe ligger på nedflyttningsplats. Blott två poäng skiljer lagen åt. Här är det mycket ångest på plan, vilket bäddar för en match där lagen är mer rädda för att förlora än sugna på att vinna. X:et ligger därför nära till hands. Är det något lag som ska dra det längre strået tror vi på formstarka MK Dons, som har två raka vinster. Vi spelar 1X.

10. Peterborough – Derby, 1

Viktig match för båda lagen, i kampen om playoff-plats upp till Championship. Inget av lagen visar någon riktig stabilitet, utan båda blandar och ger. Gemensamt för dessa lag är att de båda är klart starkare på hemmaplan, och här är det Peterborough som spelar hemma. Det gör att vi spelar 1:an.

11. Portsmouth – Port Vale, 1X2

Nykomlingen Port Vale ligger på 16:e plats i League One, men sett till hur man sett ut spelmässigt hade man kunnat ligga betydligt högre upp i tabellen. Sett till expected points borde de faktiskt ligga före 9:e-placerade Portsmouth. Med det i åtanke är det mest rimligt att strecka från höger. Men att sumpa målchanser och ha stolpe ut är en tendens som suttit i hos Port Vale hela säsongen, och man har kanske helt enkelt inte kvalitén i den sista tredjedelen eller på lagets avslutare. Det här kan gå hur som helst, och vi väljer att helgardera.

12. Mansfield – Sutton, 1X

Dessa två lag ligger båda strax bakom playoff-platserna, och båda har möjlighet att slåss om det in i det sista. Mansfield får gälla som favorit framför allt med tanke på hemmafördelen här, och dessutom lider Sutton av att man inte har någon vass målskytt. Vi tror mer på Mansfield, men utesluter inte krysset. 1X spelas här.-

13. Stevenage – Salford, 1X

Stevenage slutade på 21:a plats ifjol, men i år ligger man 2:a i tabellen. En häpnadsväckande förbättring. Här riskerar man dock att sakna sin bästa spelare i form av Jordan Roberts. Det är ett tungt avbräck, som kan skada så pass mycket att man tappar poäng här. Vi spelar 1X.

Relaterat

sport
Det såg länge ut som att Joe Biden skulle bli presidentskandidat för Demokraterna. Nu har oddsen justerats kraftigt.
05 juli, 2024
em
Se kvartsfinalen i EM 2024 mellan Tyskland - Spanien. Vi visar gratis vart och hur du kan se matchen via live stream eller direkt på TV.
05 juli, 2024
em
Se vart & hur du kan titta på Danmark - Tyskland stream från EM 2024. Vi tipsar gratis om sidor & kanaler som visar matchen online eller på TV.
05 juli, 2024

Emil Sandberg

Skribent inom Fotboll

Emil Sandberg är webbredaktör och skribent på Sportal. Han följer all fotboll men har framförallt ett brinnande intresse för Allsvenskan och Serie A. Han började arbeta på sajten som frilansare hösten 2017, innan man knöt åt sig honom på riktigt. Tidigare har han skrivit ett fåtal artiklar åt SvenskaFans.com, Nyheter24 och Sundsvalls Tidning.Emil har genom åren avslöjat flera stora nyheter från fotbollens värld, om alltifrån Allsvenskan till irakisk landslagsfotboll.

2520 Artiklar