Emil Sandberg photo
Emil Sandberg

- 20 okt, 2023

Stryktipset – 21 oktober (21/10), vecka 42: Tips, förslag & analys

Stryktipset 21 oktober! Ta del av analys med speltips på kupongen.

Som vanligt tippar vi Stryktipset. Denna gång blir det en 96-raderskupong, vilket innebär fem halvgarderingar, en helgardering och sju spikar.

Vill ni spela på enskilda av matcherna från Stryktipset kan vi rekommendera Expekt. Titta också in bettingsidor med Swish.

Stryktipset 21 oktober

  • Vårt system: 1 helgardering + 5 halvgarderingar
  • Antal rader: 96 (SEK)
  • Spelstopp: Lördag 21 oktober, 15:59
  • Bettingsida: Svenska Spel

1. Chelsea – Arsenal, X2

Ett hett Londonderby utgör kupongens första match, där Chelsea tar emot Arsenal. Chelsea inledde säsongen lika svagt som man genomförde den hela föregående, men strax innan landslagsuppehållet började man få ordning på grejerna. Nu har Mauricio Pochettino dessutom fått ett uppehåll på sig att slipa på spelet än mer, och kan man kanske störa Arsenal här? Vi håller ett oavgjort resultat som fullt rimligt, men vi har svårt att se Chelsea slå Arsenal. Man har trots allt i de flesta matcherna visat på offensiva brister, och Arsenals försvar är starkt. Arsenal har dessutom inte förlorat en enda ligamatch under säsongen så här långt. Vi spelar X2, och känner oss trygga med det.

2. Sheffield United – Manchester United, 2

Manchester United har haft en hel del problem den här säsongen, men den sista matchen innan uppehållet gav nog laget en hel del energi. Inhopparen Scott McTominay, inbytt i minut 87, satte då två mål på stopptid och vände på egen hand underläge 0-1 till 2-1-seger hemma mot Brentford. Med det sagt var den matchen inte särskilt väl genomförd som helhet, och man kan inte hoppas på mirakel i varje omgång. Här ställs dock Manchester United emot Sheffield United, som är ligajumbo med blott en poäng på åtta omgångar. Då ska det bara vara tre poäng för Manchesterlaget, och vi spikar 2:an.

3. Manchester City – Brighton, 12

Spännande match mellan två fantastiskt skickliga och inflytelserika tränare, Pep Guardiola och Roberto De Zerbi. De har mötts en gång, i maj 2023, och då slutade matchen 1-1. City är givetvis favoriter här, men när strecken blir så pass vänsterfördelade att vi landar i streckfördelningen 74-16-10 vill vi få med en gardering utöver 1:an. City har trots allt förlorat tre av sina fyra senaste matcher, och lider av att man saknar Kevin De Bruyne, även om Rodri nu är tillbaka. Vi spelar 12, och hoppas på en skräll från bortalaget för den högre utdelningen.

Speltips till Manchester City – Brighton finner ni här.

4. Newcastle – Crystal Palace, 1X

Newcastle streckas här upp till extrema favoriter, där vi i skrivande stund finner streckfördelningen 74-17-9. En aning underligt kan tyckas, med tanke på att Newcastle bara ligger en poäng före Crystal Palace i tabellen. Palace har dessutom visat god form, med tre raka ligamatcher utan förlust och i det dessutom tre raka hållna nollor. Newcastle har dessutom en viktig Champions League-match runt hörnet, och dessutom har man sin storstjärna Alexander Isak tveksam till spel. Han kommer antagligen inte att riskeras här, åtminstone inte från start, med tanke på att CL som sagt väntar. Med allt detta sagt är Newcastle fortfarande trolig segrare här, men krysset plockar vi med direkt. 1X spelas.

5. Nottingham Forest – Luton, 1

Luton har inte haft det lätt som nykomlingar och debutanter i Premier League, och den lilla klubben har bara tagit en seger så här långt, mot konstant underpresterande Everton. Här möter man Nottingham Forest, som gått rätt stabilt och som placerar sig i mitten av tabellen. Det är precis den här typen av matcher Nottingham Forest bara ska vinna för att hänga kvar på ett bekvämt sätt, och vi tror att hemmalaget ordnar en seger här. Rak 1:a spelas.

6. Bournemouth – Wolverhampton, X2

Bournemouth har fortfarande inte vunnit en match under årets ligasäsong, men får här åtminstone en någorlunda tacksam uppgift hemma mot Wolves. Det Wolves som vi såg under de inledande omgångarna, då man såg riktigt tama ut och bland annat förlorade med 1-4 mot Brighton, har dock uppträtt bättre under de senaste omgångarna. Laget har tre raka matcher utan förlust, och har vunnit mot Manchester City. Vi tror att Wolves får med sig minst en poäng härifrån, och spelar X2.

7. Brentford – Burnley, 1X

Varken Brentford eller Burnley har haft någon större lycka så här långt in på säsongen. Brentford ligger på 15:e plats, och Burnley på 18:e. Brentford höll på att vinna mot Manchester United senast, men tappade seger till förlust på tilläggstid. Brentford har en svag form och en hel del skador, men ska ändå gälla som favoriter mot Burnley. Dock vill vi få med det oavgjorda resultatet, och vi spelar därför 1X.

8. Norwich – Leeds, 2

Match mellan två lag som slåss om playoff-platserna till Premier League. Leeds är formstarka och vi håller dessutom laget som bättre än Norwich, där vi sätter frågetecken för defensiven. Vi spikar 2:an.

9. Blackburn Rovers – Cardiff, 1

Jon Dahl Tomassons Blackburn går starkt, och vann med 4-0 mot QPR precis innan uppehållet. Cardiff tror vi inte så mycket på, utan vi räknar med att laget kommer att tappa i takt med att säsongen lider. Här har man dessutom en del skadeproblem, och med det i åtanke spikar vi Blackburn. Rak 1:a.

10. Bristol City – Coventry, 1

Fint värde på 1:an här, när svenska folket streckar 39-30-31 trots att oddsen ger oss favoritskapet 40-28-33. Vi lägger vår tillit till hemmafavoriten här, och lämnar 1:an ensam.

11. Hull – Southampton

Southampton har en hög högstanivå, och under de senaste matcherna har man dessutom hållit en tydligare jämnhet. Fortsätter man så har man god chans att lägga beslag på en playoff-plats till våren. Hull har bara en vinst på sina sex senaste, och vi tror att man får det svårt här. Rak 2:a.

12. Middlesbrough – Birmingham, 1

Middlesbrough inledde säsongen svagt men går nu riktigt starkt, med fyra raka segrar i ryggen. Birmingham har också gjort det bra på sistone med två raka segrar. Båda dessa kom dock på hemmaplan, och på resande fot är man inte lika starka. Vi spikar hemmalaget.

13. Swansea – Leicester, 1X2

Leicester har plockat tio vinster på elva matcher denna Championshipsäsong. Man har dock haft marginalerna på sin sida i många matcher, och det känns som att poängtappet måste komma när som helst. Swansea är ett av ligans formstarkaste lag, med fyra raka segrar. Här har vi svårt att tippa utgången, och känner att det kan gå lite hur som helst. Då blir det en helgardering.

em
Se vilka betingsidor som kommer höja oddsen under EM. Dessa erbjudanden kallas för oddsboost. Här listar vi de allra bästa EM oddsboosts!
14 juni, 2024
em
England spelar sin första match i EM mot Serbien. Om du vill se matchen - så hjälper vi dig här!
14 juni, 2024
em
Få speltips på odds inför matcher i fotbolls EM - eller läs om vilka vi tror vinner EM 2024. Få även tips om bonusar, bettingsidor & bäst odds!
12 juni, 2024
em
Hitta TV kanal eller live stream för att sända Tyskland - Skottland från EM 2024. Vi tipsar gratis om vart & hur du kan se matchen!
12 juni, 2024
em
Planerar du att spela Euros 2024 fantasy manager teams? Då ger vi tips på spelare att plocka in i ditt lag för EM fantasy.
05 juni, 2024
em
Se vilka spelare som är uttagna till landslagstrupperna till EM 2024 i fotboll. Vi ger trupper för England, Frankrike, Italien, Tyskland, Spanien m.m.
05 juni, 2024

Emil Sandberg

Skribent inom Fotboll

Emil Sandberg är webbredaktör och skribent på Sportal. Han följer all fotboll men har framförallt ett brinnande intresse för Allsvenskan och Serie A. Han började arbeta på sajten som frilansare hösten 2017, innan man knöt åt sig honom på riktigt. Tidigare har han skrivit ett fåtal artiklar åt SvenskaFans.com, Nyheter24 och Sundsvalls Tidning.Emil har genom åren avslöjat flera stora nyheter från fotbollens värld, om alltifrån Allsvenskan till irakisk landslagsfotboll.

2500 Artiklar