Hampus Johansson photo
Hampus Johansson

- 13 mar, 2017

Streama Sveriges landslag – Se alla svenska landskamper

Det finns mängder av svenskar som älskar att följa vårt svenska landslag i de landskamper som de spelar. Därför är det inte speciellt konstigt att det är ett stort tryck på live streams när Sverige spelar sina matcher i fotboll eller andra sporter.

På denna sida så kommer du först och främst kunna läsa om att streama Sverige i fotboll. Självklart är inte fotboll den enda sport som vi har ett svenskt landslag i, men det är helt klart det lag som är populärast att streama på nätet.

Sveriges landslag i fotboll är ett lag som ofta kan överraska, men även göra oss besvikna. Det är med andra ord ett ganska ostabilt landslag vi har i Sverige just nu. Vilket gör det svårt för oss att kunna ranka oss bland Europas bästa landslag.

Streama Sverige

Det finns ingen självklar streamingsida eller TV-kanal som sänder alla matcher med det svenska landslaget i fotboll och deras landskamper. Det är helt enkelt upp till vilken typ av match som Sverige spelar.

Beroende på om de spelar landskamper i EM, VM, träningsmatcher eller diverse kval så kommer du oftast att kunna streama Sverige online. Vem vill inte följa med när våra främsta spelare klär på sig sina svenska landslagströjor & börjar spela sina viktiga matcher?

Troligen alla!

Därför bör du först och främst se vilken typ av match som de svenska landslaget spelar. Skulle dessa matcher vara i tävlingssammanhang så är chansen större att matchen sänds på en TV-kanal som de flest i Sverige har tillgång till.

I flera år så har SVT eller TV4 sett till att live streama eller visa matcher från Sveriges landslag i fotboll. Det är väldigt fördelaktigt för dig som vill se fotboll utan kostnad.

Se därför till att du alltid har koll på de matcher som Sverige spelar i sina landskamper. Det hjälper dig att snabbt hitta streams som ger dig full tillgång till matcherna.

Nedan kommer vi att ge dig mer information kring vilka streamsidor på nätet som passar dig bäst för de olika landskamper som Sveriges landslag spelar. Vi tror att vi har all den information du behöver för att kunna streama Sverige och deras fotbollsmatcher.

EM & VM

Det allra största trycket på live streams från det svenska landslaget är naturligvis under tiden som de spelar EM eller VM. Det är inte alltid som Sverige spelar i dessa stora tuneringar, men när de väl gör det, då brukar vi svenskar vara några av de mest hängivna fans i världen.

Allra roligast är det naturligtvis när eller om Sveriges landslag i fotboll kvalificerar sig till VM. Det är självklart världens största tunering för landslag, vilket kanske avslöjas i namnet (VM = världsmästerskapen i fotboll).

Det är inte enkelt att vara ett av de lag som går vidare till slutspelet av VM. Först väntar ett spännande kval som till slut kommer att skilja kalvarna från tjurarna. Sverige har under de senaste åren lyckats helt okej med de kval som de gjort till VM.

En turnering som nästan är lika spännande som VM är EM. Europamästerskapen i fotboll lockar självklart många stora landslag, och är en turnering som alla vill vinna.

I flera fall så kan det vara roligare att följa det svenska landslaget under ett EM. Självklart har Sverige betydligt bättre chanser att ranka sig högt i ett EM, i jämförelse med ett världsmästerskap.

Exakt vilken TV-kanal eller streamsida som sänder dessa matcher är inte alltid förbestämt. Det brukar vanligtvis ske upphandlingar kring dessa stora turneringar. Därför kommer vi att uppdatera dig kring mer information ju närmare turneringarna vi kommer.

Kval

Svenska landslaget i fotboll spelar inte bara stora internationella turneringar som EM och VM. Utöver dessa turneringar så spelar det svenska landslaget olika typer av kval för att ta sig till VM, respektive EM.

I kvalmatcherna som Sverige spelar så kommer de att lottas tillsammans med flera olika lag i Europa. Lottningen är inte helt slumpmässig, utan kommer att arrangeras med hjälp av seeding.

Det är en funktion som finns för att de bästa lagen inte ska hamna i samma grupp. Istället så vill man att alla de bästa lagen ska ha så goda chanser att gå vidare som möjligt. Därför väljer man att blanda lagen så att alla grupper blir så jämna/ojämna som möjligt. Hur man nu vill se det!

Det brukar oftast gå väldigt bra för Sverige i dessa kvalmatcher. Oftast så hålls Sverige som ett av de lag som anses som favoriter att gå vidare från en kvalgrupp.

Därför är det inte heller konstigt att det är stort tryck bland oss svenskar att streama Sverige i deras VM-kval, eller EM-kval. I många fall så kan dessa kval bjuda på riktigt bra matcher mellan Europas bästa landslag.

Träningsmatch

Det spelas även en del träningsmatcher som det inte är lika mycket fokus på. Däremot är det väldigt intressant att se dessa matcher. De betyder inte speciellt mycket, men är ack så viktiga. En träningsmatch är till för att vårt svenska landslag ska kunna mäta sina krafter mot andra landslag.

En träningsmatch är även väldigt bra för ett lag att testa nya konstellationer av spelare, eller för att testa en helt ny taktik. Dessa matcher är därför ibland minst lika viktiga som de som spelas i kvalgruppen eller under stora turneringar som VM och EM.

Vi kommer naturligtvis att uppdatera dig med mer information när en match med det svenska landslaget ska spelas. Oavsett om det är en landskamp från en stor turnering eller om det är en träningsmatch.

Svenska landslaget i andra sporter

Självklart är det inte bara inom fotboll som du kan följa det svenska landslaget. Vi är nästan bortskämda när det kommer till framgång med många av våra landslag.

Sverige har väldigt ofta goda chanser att kvalificera sig högt bland övriga landslag i en lång rad sporter. De flesta av de sporter som vi har ett framgångsrikt landslag i är även populära för oss att streama.

Därför är det inte speciellt konstigt att vi rekommenderar dig till andra sporter när det kommer till live streaming. Vi kan bl.a. hjälpa dig att se Tre Kronor & streama hockey online.

Det är långt ifrån den enda sporten som vi kan erbjuda live streams för.

Det är verkligen något som vi tycker är roligt att använda oss av. Speciellt när det erbjuds heta landskamper med Sveriges landslag. Oavsett om det är fotboll eller någon annan sport som är populär inom våra svenska gränser.

Hampus Johansson

Hampus Johansson frilansar för Sportal, och fokuserar uteslutande på live streaming och större guider inför stora mästerskap. Han är en sportentusiast som brinner för mer eller mindre alla sporter, och har själv spelat curling på hög nivå.

Hampus har en journalistexamen från Lunds Universitet, och utöver att arbeta på Sportal har han en del andra sysslor.

1279 Artiklar