Hampus Johansson photo
Hampus Johansson

- 3 mar, 2014

Wenger om Mesut Özils debut

Arsenals rekordvärvning Meut Özil visade klassen direkt mot Sunderland i sin debut och behövde bara drygt tio minuter på sig för att spela fram Olivier Giroud till ledningsmålet på Stadium of Light.

Özil hittade rätt direkt i sin roll på Arsenals offensiva mittfält och kommer säkerligen att bli en stor tillgång för Arsène Wenger & Co.

– Han såg väldigt trygg ut. Han är en fantastisk fotbollsspelare och det kommer mer från honom. Efter matchen förklarade han för mig att han njöt av spelet och nu vet han vad han kan förvänta sig.

– Vi har ett spel som baseras på stor rörlighet och han ger alla tid att göra sig tillgängliga. Det finns en säkerhet rent tekniskt och en kreativ sida hos honom som är otroligt intressant. Hans framspelningar och hur han håller bollen ger alla tid att röra sig.

Wenger sträcker sig så långt som att påstå att Özil kan vara skillnaden mellan kampen om en Champions League-plats och att faktiskt vara med och slåss om titeln.

– Det fanns krav från alla att värva in en spelare eftersom vi inte varit med och slagits om titlar. Vi har tidigare tappat stora namn utan att riktigt kunna ersätta dem. Det här är ett stort lyft för alla som älskar den här klubben.

Hampus Johansson

Hampus Johansson frilansar för Sportal, och fokuserar uteslutande på live streaming och större guider inför stora mästerskap. Han är en sportentusiast som brinner för mer eller mindre alla sporter, och har själv spelat curling på hög nivå.

Hampus har en journalistexamen från Lunds Universitet, och utöver att arbeta på Sportal har han en del andra sysslor.

1688 Artiklar