Hampus Johansson photo
Hampus Johansson

- 7 feb, 2017

Streama Speedway – TV & live streams

Det finns ett brett intresse för Speedway i Sverige. Därför finns det hjälp för dig som vill se Elitserien eller Speedway GP live på nätet. Med vår hjälp så hittar du snabbt till de live streams som finns, eller TV kanaler som sporten sänds på.

Genom att ta del av vår hjälp, så kommer du snabbt att hamna på lagliga streamingsidor som erbjuder dig att se Speedway. I flera fall så kan du se Speedway från Elitserien eller GP. Detta beroende på vilken av TV kanalerna eller streamsidorna som köpt rättigheter att visa events från sporten.

Det är med största sannolikhet CMore & ViaPlay som just nu kommer att stå till tjänst med de hetaste från motorsporten. Nedan kan du läsa mer om vilka tävligar, eller ligor som du kan streama med dessa två TV bolag.

Speedway GP

Om du vill se Speedway GP live via streams eller på TV, så rekommenderas du att ta hjälpa av ViaPlay. Det har nämligen de som har köpt upp rättigheter för att visa tävlingar från Speedway GP.

Inne hos ViaPlay så kan du inte bara streama Speedway GP, utan även ta del av massor av andra evenemang inom sportens värld. Vad sägs till exempel om att kunna streama sport online från de största ligorna inom ishockey och fotboll?

Det lockas alltid till en härlig folkfest när det ska köras Speedway GP. Då ställer de allra bästa förarna upp för att göra upp om världscup-poäng. Alla dessa poäng adderas sedan till en tabell där förarna kämpar om att komma så högt upp som möjligt.

Det har blivit en lång vana för oss svenskar att kunna följa förare från Sverige i Speedway Grand Prix. Några stora förare som funnit, eller fortfarande finns med i Speedway GP är Antonio Lindbäck, Andreas Jonsson, Fredrik Lindström och Tony Rickardsson.

Under en hel säsong så bjuds det alltid på massor av rafflande matcher mellan proffsåkarna. Det är oftast även jämnt, och skapar stor dramatik strax innan hela Speedway GP ska avgöras, och en av förarna ska lyfta pokalen i luften!

Elitserien

Det är långt ifrån bara Speedway GP som lockar svenskar att vilja streama speedway live. Det finns även ett brinnande intresse för svenskar att se Elitserien i speedway live.

Det finns självklart möjligheter för dig som vill streama Elitserien, eller se via en TV-kanal. Det bolag som äger rättigheter för att streama Elitserien i speedway är CMore. De plockar ut de allra bästa matcherna mellan lag i Elitserien. Sedan väljer de att sända matcherna direkt via live streams på nätet, eller via TV-kanaler som ägs a CMore.

Elitserien bjuder likt speedway GP på massor av dramatik. Det finns många världsstjärnor som just nu kör för svenska lag. Vilket har bidragit till att sporten i Sverige bara har växt. I Sverige finns ett ovanligt stort intresse för speedway i jämförelse med många andra länder i Europa, och världen.

I den svenska Elitserien i speedway så hittar vi kända lag som Indianerna, Rospiggarna, Piraterna, Masarna, och Elit Vetlanda. Många svenskar har redan ett favoritlag som de följer med hjälp av live streams från Elitserien. Se till att börja du också, och häng med i all dramatik som erbjuds från den svenska Elitserien i speedway!

Streama motorsport

Det är inte speciellt vanligt att kunna streama speedway från GP eller Elitserien. Däremot finns det chans att andra stora tävlingar inom speedway går att streama med hjälp av SVT.

Det finns t.ex. lagtävlingar där landslag i speedway tävlar mot varandra, och där förarna inte kör individuellt. Under dessa tävlingar som hamnar utanför Elitserien och Speedway GP, så finns det goda chanser att SVT tar upp sändningar.

Tidigare år så har SVT varit snabba med att rycka åt sig events inom speedway som inte varit uppköpta av andra TV kanaler.

Därför rekommenderas du alltid att kolla om dina tävlingar inom speedway erbjuds med SVT. Skulle så vara fallet, så kommer du att kunna se speedway via live streams online eller se direkt på din TV.

Det händer även att ViaPlay eller CMore erbjuder sina nya kunder att testa deras live streams i en månad. Skulle ett sådant erbjudande finnas till när du vill streama speedway, så kan du göra det testa deras utbud i två veckor.

Därför kan det vara bra att i jämna mellanrum kolla av vilka erbjudanden som finns att hämta inne hos dessa streamingsidor på nätet.

Hampus Johansson

Hampus Johansson frilansar för Sportal, och fokuserar uteslutande på live streaming och större guider inför stora mästerskap. Han är en sportentusiast som brinner för mer eller mindre alla sporter, och har själv spelat curling på hög nivå.

Hampus har en journalistexamen från Lunds Universitet, och utöver att arbeta på Sportal har han en del andra sysslor.

1713 Artiklar