Katten Jansson photo
Katten Jansson

- 29 nov, 2021

Sverige är klara för kvartsfinal i Davis Cup

Sverige är klara för kvartsfinal i Davis Cup

Trots en svensk förlust senast mot Kazakstan fanns det en chans till kvartsfinal. Den chansen tog Sverige, som en av bästa tvåorna.

Tack vare den fina inledningen på turneringen, samt att Sverige vann en match mot Kazakstan, tog man sig vidare till slutspelet.

En perfekt start

Det svenska tennislaget består av bröderna Elias Ymer och Mikael Ymer samt dubbelparet André Göransson och Robert Lindstedt.

I den första omgången vann bröderna Ymer varsin match. Elias Ymer över Steven Diaz. Mikael Ymer över Vasek Pospisil.

André Göransson och Robert Lindstedt vann dubbeln. Samtliga segrarna var i slutändan komfortabla.

Hård patrull mot Kazakstan

Svårare blev det mot Kazakstan, även om Sverige även där fick en fin start.

Elias Ymer gav Sverige bästa tänkbara start när han vann med setsiffrorna 6-3 7-6 mot Mikhail Kukushkin.

För lillebror Mikael Ymer, sverigeettan, blev Alexander Bublik i nästa match för svår. Trots en stark inledning blev det förlust med 6-3 4-6 0-6.

André Göransson och Robert Lindstedt lyckades inte säkra den svenska gruppsegern i dubbeln. Det blev en förlust mot Golubev/Nedovyesov i två raka set.

Därmed en 1-2 förlust i matcher mot Kazakstan.

Kvartsfinal ändå

Förutom de 6 bästa ettorna går även de 2 bästa tvåorna vidare i turneringen.

Med 4 segrar och 2 förluster, samt en setvinst i en av förlustmatcherna, räckte det för att Sverige skulle vara en av de lyckliga tvåorna.

Sveriges facit blev 9-4 i set i huvudturneringen.

Davis Cup kaptenens ord

Robin Söderling (i bild) var så klart nöjd över avancemanget:

”Fantastiskt roligt! När vi kvalificerade oss för Davis Cup Finals för nästan två år sedan var det mitt första mål, som jag trodde att vi skulle ha en bra chans att klara. Med lite flyt hade vi också kunnat vinna gruppen, men nu är vi i kvartsfinal ändå. Och så som killarna har spelat tycker jag att vi förtjänar platsen. Vi är ett litet land som har haft fantastiska tennisframgångar under en lång tid. Det är otroligt kul att vara tillbaka där igen. Vi har ett väldigt bra lag i dag, kanske inte en lika bred topp med lika många spelare att välja på som andra länder har. Men bevisligen gör vi gör det jättebra.”

Ryssland väntar

Den 2:a december 2021 ställs Sverige mot Ryssland i kvartsfinalen.

Det ryska förbundslaget, som besegrade Ecuador med 3-0 och Spanien med 2-1 i gruppspelet, blir en tuff motståndare. Det är ett namnstarkt landslag där 4 av 5 spelare håller till på topp 30 nivå, på ATP-rankningen.

En av världens formstarkaste tennisspelare i världstvåan Daniil Medvedev finns tillgängling, samt världsfemman Andrey Rublev.

Därutöver finns även Aslan Karatsev, Karen Khachanov och Evgeny Donskoy med i truppen.

Kvartsfinalen består av två singelmatcher och en dubbel, precis som förr i huvudturneringen, och spelas med start klockan 16.00 CET i Madrid.

Bet365 erbjuder 15 gånger pengarna i odds på att Sverige slår ut ryssarna och tar sig till en semifinal.

Streama Sverige i Davis Cup

Du kan streama mötet mellan Ryssland och Sverige från Davis Cup genom att skapa ett konto hos DiscoveryPlus. Där har man alla rättigheter för att visa matcher från Davis Cup i tennis. Det är dessvärre inte gratis – utan kräver att du har ett abonnemang som låser upp alla sport streams.

Din Ryssland – Sverige stream kommer att vara av hög kvalité. Du kommer ha svenska kommentatorer som sällskapar under din live stream. Du kan även välja att se matchen i HD från din mobil, dator eller TV.

  1. Gå till DiscoveryPlus
  2. Skapa konto gratis
  3. Köp abonnemang
  4. Se tennismatcherna mellan Ryssland – Sverige via live stream

Vi har skapat en guide, där du kan läsa mer om Sveriges matcher.

Nyheter

ishockey
Vill du sända Sverige - FInland via live stream eller se på TV? Vi tipsar gratis om live streaming-sidor och TV-kanlaer som visar matchen.
22 maj, 2024
os
Vi går genom odds, schema & speltips inför all handboll som väntar under OS 2024!
17 maj, 2024
os
Se vart & hur du kan sända alla grenar från Sommar-OS 2024 i Paris. Vi hjälper med live streaming och TV kanaler som visar olympiska spelen!
16 maj, 2024

Katten Jansson

Skribent inom Fotboll

Katten Jansson är en veteran inom sportsbetting världen. Han har decennium långa uppdrag som oddssättare på ett flertal bettingbolag. Med en bred kompetens och ett stort intresse för både de stora och för de mindre lagen i toppligorna ute i Europa är han ständigt på jakt efter ett spelvärde. Han levererar tydliga åsikter och räds inte att gå emot spelbolagen. Favoritligan är Premier League. Kunskapen är lika god när det kommer till La Liga, Serie A, Bundesliga. Samt de stora turneringar och mästerskap. Den stora passionen när det kommer till spel är schyssta odds.

1578 Artiklar