Jimmie Nyman photo
Jimmie Nyman

- 11 feb, 2021

Sprint, herrar – Skidkytte VM, 12/2: Speltips & odds

Sprint, herrar – Skidkytte VM, 12/2: Speltips & odds

Ny tävling i skidskytte VM 2021 väntar. Nästa lopp kommer att bli en sprint för herrar. Där finns det medaljchanser för Sverige om allting stämmer. Här kommer vi att uppdatera med vilka odds som finns att spela på, samt vilket vårt speltips är inför tävlingen.

Våra två främsta medaljchanser kommer från Sebastian Samuelsson och Martin Ponsilouma. De visade en hyfsad insats i den mixstafett som kördes tidigare i veckan (Läs mer: Sverige vinner VM Brons).

Motståndet är aldrig enkelt. Det gäller att flera åkare visar nervösitet eller sämre åkform än vanligt för att en medalj ska kunna bärgas hem.

Vad: Sprint, herrar (skidskytte VM 2021)
När: Kl. 14:45, den 12/2
Vart: Pokljuka, Slovenien
Speltips: Sebastian Samuelsson tar medalj (10.00 hos bet365)
TV-kanal: SVT1
Live stream: SVTPlay

Är formen där för svenska herrarna?

Inför skidskytte VM så har det gått sådär för de svenska herrarna. Om de var glödheta under säsongens inledning – så har formen gått bakåt fram tills VM. Både Sebastian Samuelsson och Martin Ponsilouma har lyckats att ta pallplatser tidigare i världscupen – men det var ett tag sedan. Nu hoppas både vi och dom sjäva på att de kan återskapa den insats man gjorde i början av säsongen.

Sebastian Samuelsson hade tråkig problem i mixstafetten senast. Han hade en stav som gick sönder efter att han blivit påkörd bakifrån. Detta lede till att han var tvungen att byta stav. Den staven han fick var alldeles för lång – vilket påverkade hans skidåkning. Ytterligare ett stavbyte var aktuellt och både fokus och tid rann ifrån. I övrigt såg Sebastian Samuelsson väldigt pigg ut och hade ett het okej skytte.

Vi är absolut inte oroliga för Martin Ponsiloumas åkform. Han visade redan på stefetten att han kan placera sig högt bland de åkare med bästa åktiderna. Hans problem ligger istället på sitt skytte. Speciellt i det liggande. Där blir det ofta många bom som tar Ponsilouma ut från medaljchanserna. Får han bara till det på skjutvallen så räcker det väldigt långt.

Svenskar med i tävlingen

Övriga svenskar är Peppe Femling, Malte Stefansson och Jesper Nelin. Där har Jesper Nelin visat att han är redo för att ta ett nytt och högre steg. Kanske kan ha fått ett mindre genombrott under VM?

 • Sebastian Samuelsson
 • Jesper Nelin
 • Martin Ponsilouma
 • Peppe Femling
 • Malte Stefansson

Malte Stefansson var den svensk som fick den sista platsen med till VM. Det kommer bli intressant att se hur han klarar såpass stora tävlingar som körs i skidskytte VM.

Odds på vinnare i herrarnas sprint

Om vi kollar till vilka åkare som är favoriter så kan vi som vanligt se en rad med norrmän. Vi har både bröderna Bö, och Legereid att se upp med. Alla dessa två åkare kan mycket väl stå längst upp på pallen. Sedan har även Frankrike, Ryssland och Tyskland med sina bästa herrar. Det kommer helt klart finnas konkurrens om medaljerna.

Vi har hämtat alla våra odds hos Bet365. Där kommer du kunna spela på odds i Skidskytte VM under hela mästerskapet och inför alla tävlingar.

Vinnare

Se alla odds inför tävlingen hos Bet365.

 • Johannes Bö – 1.80
 • Strula Holm Laegreid – 11.00
 • Johannes Dale – 12.00
 • Tarjei Bö – 12.00
 • Quetin Fillot Mailet – 16.00
 • Emilien Jacquelin – 18.00
 • Alexander Loginov – 26.00
 • Arnd Peiffer – 26.00
 • Martin Ponsilouma – 26.00
 • Lukas Hofer – 32.00
 • Sebastian Samuelsson – 34.00
em
Se vilka betingsidor som kommer höja oddsen under EM. Dessa erbjudanden kallas för oddsboost. Här listar vi de allra bästa EM oddsboosts!
14 juni, 2024
em
England spelar sin första match i EM mot Serbien. Om du vill se matchen - så hjälper vi dig här!
14 juni, 2024
em
Få speltips på odds inför matcher i fotbolls EM - eller läs om vilka vi tror vinner EM 2024. Få även tips om bonusar, bettingsidor & bäst odds!
12 juni, 2024

Jimmie Nyman

Jimmie Nyman började skriva på Sportal redan år 2016, och är den medarbetare som varit med oss under allra längst tid. Han har ett brett kunskapsområde, där Allsvenskan är vad han kan allra bäst.Som den allt-i-allo Jimmie är levererar han alltifrån speltips på fotboll till att täcka ishockey och skidor. Han brinner starkt för längdskidor, och det finns ingenting som gör honom gladare än att se oss svenskar slå norrmännen.

1234 Artiklar