Sverige tar VM brons - Resultat i singelmixstafett 10/2

Sveriges inledning på skidskytte VM 2021 börja med en en bronsmedalj!

Hanna Öberg lyckades dra till ett mäktigt sista skytte. Fem träff på 18,5 sekunder. Sedan höll åkningen hela vägen in i mål. Mycket tack vare Linn Persson som gjorde en fin tredje runda.

Vinnare blir Norge. Där körde man en föväntad seger i singelmixstafetten. De tog VMs första guld medalj. Bara att gratulera vårt grannland i väst. De visade sig vara det bästa laget och undvek att skjuta bort sig själva. Då är landslaget svåra att slå.

Singelmixstafetten för Sverige – VM Brons

Det började med strul för Sebastian Samuelsson. Han berättade i en intervju under stafetten att han behövde byta stav tre gånger.

Martin Pounsilouma visade upp fin åkform, men hade lite problem på skjutvallen. Han lyckades att växla ut ungefär 1 minut efter ledningen.

Linn Persson gick igenom hela sin runda med endast en bom och fin åkning. Det gav Sverige ett medaljläge när hon växlade över till Hanna Öberg. Hon stärkte sina aktier för att få plats i Sveriges stafettlag.

Hanna Öberg ställdes då mot främst Ukraina och Österrike i kampen om medaljerna. I liggande skyttet så inleddes det minst sagt ostabilt. Det blev två bom för Hanna – och avståndet från medaljerna blev +15 sek upp.

I sista skyttet så blev det succé. En serie på 18,5 sekunder gav Sverige en tredje plats ut från skyttet. Hon klarade att hålla sin tredje plats hela vägen in till mål.

Nästan tävling i schema för Skidskytte VM 2021 är herrarnas sprint. Där har vi återigen medaljchans. Kanske med extra ögon på Sebastian Samuelsson. Förhoppningsvis så har han mer tur med stavarna på fredag den 12/2.

Sveriges lag:

 • Sebastian Samuelsson
 • Martin Ponsilouma
 • Linn Persson
 • Hanna Öberg

Tränaren Johannes Lukas kan inte vara på plats – men meddelar att han är väldigt rörd över Sveriges medalj. Han sitter hemma i soffan och följer det – fylld med adrenalin, säger han.

Resultat – Skidskytte VM 10/2

Här har vi resultaten från singelmixstfetten.

 1. Norge
 2. Österrike
 3. Sverige
 4. Ukraina
 5. Frankrike
 6. Italien
 7. Tyskland
 8. Kanada
 9. Ryssland

 

 

Ole Gunnar Solskjaer förlänger med 3 nya år med Manchester United
Ole Gunnar Solskjaer förlänger med 3 nya år med Manchester United
Manchester Uniteds manager Ole Gunnar Solskjaer har signerat ett nytt kontrakt med klubben, som sträcker sig till år 2024.
News icon 24 juli, 2021
Author icon Katten Jansson
Rebecca Peterson vann en tuff OS-debut
Rebecca Peterson vann en tuff OS-debut
Rebecca Peterson är vidare i OS damtennis efter att ha slagit ut kompisen Mayar Sherif. I sextondelsfinalen väntar kazakiskan Elena Rybakina.
News icon 24 juli, 2021
Author icon Katten Jansson
Jadon Sancho är klar för Manchester United
Jadon Sancho är klar för Manchester United
Den engelska ytterforwarden, Jadon Sancho, som ansluter från Borussia Dortmund, har signerat ett femårskontrakt med Premier League laget Manchester United.
News icon 23 juli, 2021
Author icon Katten Jansson