Jimmie Nyman photo
Jimmie Nyman

- 14 feb, 2021

Nils Van der Poel tar världsrekord! – 10 000 m skidskor

Nils Van der Poel tar världsrekord & VM-guld! – 10 000 m skidskor

Nils Van der Poel har chockat hela världen inom skridskor. Han tog den 14 februari ett helt nytt världsrekord på distansen 10 000 m. Helt otrolig och mäktig åkning. Ett nytt OS-hopp har tänts i Sverige!

Det var omkring 16:30, den 14 februari som Nils Van der Poel tog världsrekordet på 10 000 m i skridskor. En historisk dag för det nya och kaxiga stjärnskottet. Logiskt nog så innebär ett världsrekord under ett världsmästerskap att Nils Van der Poel även vinner VM-guld. Det blir hans andra guld.

Strax efter hans världsrekord så sa han till kameran – ”It’s fish for dinner guys”. Det syftar till den tidigare världsrekordsinnehållaren Graeme Fish från Kanada. Det har blivit en helt ny konkurrens i toppen.

Åkningen var spännande från start till mål. Han blandade sig direkt i om kampen om att ta et VM-guld. Det visade sig att han inte bara slogs om att ta ett VM-guld – utan även ett världsrekord.

Läs mer om vem Nils Van der Poel är i vår tidigare artikel.

Tid för nya världsrekordet

Tiden för det nya världsrekordet skridskor 10 000 m är 12.32,94. Det togs av svenske Nils Van der Poel – från Trollhättan.

Trots att det fortfarande fanns åkare efter Nils Van der Poel – så pekade allt på att även att VM-guldet skulle bärgas. Det blev hans andra VM-guld. Han presenterar sig verkligen för hela skridskovärlden.

Skridskor är en sport finns med flera olika distanser. Det öppnar upp för flera svenska OS-guld i nästkommande Vinter-OS i Peking. Konkurrenterna kommer garanterat hålla ögonen öppna för Nils Van der Poel.

Se på Skidsko-VM online

Det är möjligt att följa alla tävlingar från Skidsko-VM 2021 för herrar hos Viaplay. Där kan man föja alla tävlingarna som Nils Van der Poel ställer upp i. Det förväntas bli ett mycket större intresse för sporten i Sverige. Detta över en helg – där Nils Van der Poel blir dubbel världsmästare och innha världsrekordet.

Du kan går vidare till Viaplay för att streama sport online. Där kommer alla som har ett Premium-konto kunna se Skridsko VM 2021 streams.

  • Gå till Viaplay
  • Skapa konto
  • Köp sportpaket
  • Följ Nils Van der Poel i Skridsko VM

Jimmie Nyman

Jimmie Nyman började skriva på Sportal redan år 2016, och är den medarbetare som varit med oss under allra längst tid. Han har ett brett kunskapsområde, där Allsvenskan är vad han kan allra bäst.Som den allt-i-allo Jimmie är levererar han alltifrån speltips på fotboll till att täcka ishockey och skidor. Han brinner starkt för längdskidor, och det finns ingenting som gör honom gladare än att se oss svenskar slå norrmännen.

1234 Artiklar