Jimmie Nyman photo
Jimmie Nyman

- 1 nov, 2021

Let’s go Brandon – Vad handlar det om?

”Let’s go Brandon” – Vad handlar det om?

I USA har det blivit en grej att sjunga ”Let’s go Brandon” på sportevenemang – så som amerikansk fotboll, baseball eller Nascar. Det hela handlar om amerikansk politik och bråket mellan Donald Trump och Joe Biden.

Det hela började den 2 oktober på Talladega SuperSpeedway i Alabama. Där lyckades Nascar-föraren Brandon Brown vinna hans första titel i Xfinity Series. Vid intervjun sker ett missförstånd – som sedan har skapat en ny trend bland republikaner i USA.

Vad handlar det om? Varför trendar ”Let’s go Brandon” på Twitter? Läs vidare om hur Brandon Brown nu är relaterat till president Joe Biden och amerikansk politik.

Intervju från NBC Sports gick fel

Efter den storslagna segern av titeln Xfinity Series i Nascar så var Brandon Brown i extas. Hans hittills klart tyngsta titel kunde räknas hem – och nu väntade bara några vinnarintervjuer.

När Brandon Brown intervjuades av NBC Sports så hördes tydligt att publiken hade körsång med orden ”Fuck you Biden!”. Reportern från intervjun måste ha hört fel – då hon frågade Brandon Brown kring hans känslor över att publiken sjunger ”Let’s go Brandon”.

Intervjun slutade ganska bra – och inga större invändningar från Brandon Brown – trots att han bör ha hört vad publiken skrek.

Det som efterföljde var alla reaktioner på internet. Klippet delades i en rasande fart på sociala medior. Många tyckte det var komiskt – andra förstärkte sin misstro till att media försökt släta över publikens reaktioner.

Detta har resulterat i att många republikaner nu väljer att sjunga ”Let’s go Brandon” på flera stora sportsevent. Lite som en sarkastisk – och förklädd – passning över till Joe Biden.

Du kan se intervjun från evenemanget här nedanför.

T-shirts till salu

Trenden med ”Let’s go Brandon” har nu blivit vida känt över stora delar av världen. Republikaner har heller inte låtit sig vänta på att göra munskydd, kepsar, och t-shirts med texten.

Istället för att använda sig av vulgära uttryck så som ”Fuck Joe Biden” har nu förbytts mot ett kryptiskt meddelande med samma innebörd. De flesta – inte minst i USA – förstår precis vad detta innebär idag.

Det finns just nu ingen större info kring hur Brandon Brown tycker om hela situationen. Hans namn – och vinst i Nascar har nu blivit ett slagträ i den politiska debatten.

Stryktipset vecka 23
stryktipset
På helgens Stryktipskupong bjuds vi bland annat på en Champions League-final! Dessutom flera spännande matcher från Sverige, med mera. Ta del av analys och spelförslag här!
09 juni, 2023
champions-league
Vill du titta på Manchester City - Inter stream från Champions League final 2023? Få gratis råd om hur du kan streama matchen online & på TV.
08 juni, 2023
Europatipset 4 juni
europatipset
Ta del av våra analyser av Europatipsets 13 matcher, med spelförslag på ett 96-raderssystem!
03 juni, 2023

Jimmie Nyman

Jimmie Nyman började skriva på Sportal redan år 2016, och är den medarbetare som varit med oss under allra längst tid. Han har ett brett kunskapsområde, där Allsvenskan är vad han kan allra bäst.Som den allt-i-allo Jimmie är levererar han alltifrån speltips på fotboll till att täcka ishockey och skidor. Han brinner starkt för längdskidor, och det finns ingenting som gör honom gladare än att se oss svenskar slå norrmännen.

1215 Articles