"Let's go Brandon" - Vad handlar det om?

lets-go-brandon-joe-biden-nascar

I USA har det blivit en grej att sjunga ”Let’s go Brandon” på sportevenemang – så som amerikansk fotboll, baseball eller Nascar. Det hela handlar om amerikansk politik och bråket mellan Donald Trump och Joe Biden.

Det hela började den 2 oktober på Talladega SuperSpeedway i Alabama. Där lyckades Nascar-föraren Brandon Brown vinna hans första titel i Xfinity Series. Vid intervjun sker ett missförstånd – som sedan har skapat en ny trend bland republikaner i USA.

Vad handlar det om? Varför trendar ”Let’s go Brandon” på Twitter? Läs vidare om hur Brandon Brown nu är relaterat till president Joe Biden och amerikansk politik.

Intervju från NBC Sports gick fel

Efter den storslagna segern av titeln Xfinity Series i Nascar så var Brandon Brown i extas. Hans hittills klart tyngsta titel kunde räknas hem – och nu väntade bara några vinnarintervjuer.

När Brandon Brown intervjuades av NBC Sports så hördes tydligt att publiken hade körsång med orden ”Fuck you Biden!”. Reportern från intervjun måste ha hört fel – då hon frågade Brandon Brown kring hans känslor över att publiken sjunger ”Let’s go Brandon”.

Intervjun slutade ganska bra – och inga större invändningar från Brandon Brown – trots att han bör ha hört vad publiken skrek.

Det som efterföljde var alla reaktioner på internet. Klippet delades i en rasande fart på sociala medior. Många tyckte det var komiskt – andra förstärkte sin misstro till att media försökt släta över publikens reaktioner.

Detta har resulterat i att många republikaner nu väljer att sjunga ”Let’s go Brandon” på flera stora sportsevent. Lite som en sarkastisk – och förklädd – passning över till Joe Biden.

Du kan se intervjun från evenemanget här nedanför.

T-shirts till salu

Trenden med ”Let’s go Brandon” har nu blivit vida känt över stora delar av världen. Republikaner har heller inte låtit sig vänta på att göra munskydd, kepsar, och t-shirts med texten.

Istället för att använda sig av vulgära uttryck så som ”Fuck Joe Biden” har nu förbytts mot ett kryptiskt meddelande med samma innebörd. De flesta – inte minst i USA – förstår precis vad detta innebär idag.

Det finns just nu ingen större info kring hur Brandon Brown tycker om hela situationen. Hans namn – och vinst i Nascar har nu blivit ett slagträ i den politiska debatten.

Spelbolaget Casumo fyller 10 år – Ny bonus
Spelbolaget Casumo fyller 10 år – Ny bonus
Det svenska spelbolaget Casumo firar 10 år. De kommer att fira med nya bousar för nya spelare! …
3 oktober, 2022 | Jimmie Nyman
Streama Inter – Barcelona: Se live stream & TV (4/10)
Streama Inter - Barcelona: Se live stream & TV (4/10)
Champions League fotboll. Ett intressant möte äger rum när Inter gästas av Barcelona. En jämn kamp. Vi går igenom hur du streamar matcher online samt på en TV.
2 oktober, 2022 | Katten Jansson
Streama Man City – Man United: Se live stream & TV (2/10)
Streama Man City - Man United: Se live stream & TV (2/10)
Manchesterderbyt mellan Man City och Man United i Premier League. Se här hur du streamar kampen online eller ser det på en TV, med bästa kvalité.
30 september, 2022 | Katten Jansson