"Let's go Brandon" - Vad handlar det om?

lets-go-brandon-joe-biden-nascar

I USA har det blivit en grej att sjunga ”Let’s go Brandon” på sportevenemang – så som amerikansk fotboll, baseball eller Nascar. Det hela handlar om amerikansk politik och bråket mellan Donald Trump och Joe Biden.

Det hela började den 2 oktober på Talladega SuperSpeedway i Alabama. Där lyckades Nascar-föraren Brandon Brown vinna hans första titel i Xfinity Series. Vid intervjun sker ett missförstånd – som sedan har skapat en ny trend bland republikaner i USA.

Vad handlar det om? Varför trendar ”Let’s go Brandon” på Twitter? Läs vidare om hur Brandon Brown nu är relaterat till president Joe Biden och amerikansk politik.

Intervju från NBC Sports gick fel

Efter den storslagna segern av titeln Xfinity Series i Nascar så var Brandon Brown i extas. Hans hittills klart tyngsta titel kunde räknas hem – och nu väntade bara några vinnarintervjuer.

När Brandon Brown intervjuades av NBC Sports så hördes tydligt att publiken hade körsång med orden ”Fuck you Biden!”. Reportern från intervjun måste ha hört fel – då hon frågade Brandon Brown kring hans känslor över att publiken sjunger ”Let’s go Brandon”.

Intervjun slutade ganska bra – och inga större invändningar från Brandon Brown – trots att han bör ha hört vad publiken skrek.

Det som efterföljde var alla reaktioner på internet. Klippet delades i en rasande fart på sociala medior. Många tyckte det var komiskt – andra förstärkte sin misstro till att media försökt släta över publikens reaktioner.

Detta har resulterat i att många republikaner nu väljer att sjunga ”Let’s go Brandon” på flera stora sportsevent. Lite som en sarkastisk – och förklädd – passning över till Joe Biden.

Du kan se intervjun från evenemanget här nedanför.

T-shirts till salu

Trenden med ”Let’s go Brandon” har nu blivit vida känt över stora delar av världen. Republikaner har heller inte låtit sig vänta på att göra munskydd, kepsar, och t-shirts med texten.

Istället för att använda sig av vulgära uttryck så som ”Fuck Joe Biden” har nu förbytts mot ett kryptiskt meddelande med samma innebörd. De flesta – inte minst i USA – förstår precis vad detta innebär idag.

Det finns just nu ingen större info kring hur Brandon Brown tycker om hela situationen. Hans namn – och vinst i Nascar har nu blivit ett slagträ i den politiska debatten.

Stryktipset – 28 januari (28/1): Tips, förslag & analys
Stryktipset - 28 januari (28/1): Tips, förslag & analys
Inget Premier League i helgen, men väl FA-cupen och en riktigt fullspäckad Stryktipsomgång! Ta del av vår analys om de 13 matcherna! …
26 januari, 2023 | Emil Sandberg
Streama Sverige – Frankrike: Live stream & TV (Handbolls VM)
Streama Sverige – Frankrike: Live stream & TV (Handbolls VM)
Titta på Sverige - Frankrike stream från handbolls VM 2023. Vi tipsar om vart du sänder matchen via live streaming online eller direkt på TV! …
26 januari, 2023 | Jimmie Nyman
Kvartsfinaler i handbolls VM 2023 – Matcher, tider & odds
Kvartsfinaler i handbolls VM 2023 – Matcher, tider & odds
Hitta all info om kvartsfinalerna i handbolls VM. Vi har ett schema med alla tider, datum och arenor som gäller för alla fyra kvartsfinaler.
24 januari, 2023 | Jimmie Nyman