Emil Sandberg photo
Emil Sandberg

- 6 aug, 2023

Sverige – USA (6/8): Speltips, odds & inför

sverige usa speltips

Vad: Sverige – USA
Avspark: Den 6/8, kl. 11:00
Vad: Dam-VM, åttondelsfinal
Stream: Sverige – USA live stream
Speltips: Sverige går vidare (2.25 hos Expekt)

Sverige och USA möts i åttondelsfinal av dam-VM, och vi ger er här allt inför mötet. Ta del av vårt speltips och bästa odds till matchen!

Sverige har stått för ett lyckat VM så här långt, och då man tog sig vidare från gruppspelet utan större bekymmer. Nu är man framme i åttondelsfinal, där man ställs emot världsettan USA. Vi är mycket spända på att se den här matchen, och att förhoppningsvis se Sverige ta sig vidare!

I den här artikeln tar vi er igenom förutsättningarna inför matchen i Melbourne. Kolla in vår analys av mötet, där vi ger er vårt speltips med vårt bästa odds.

Sverige går vidare (Expekt)

Få gratisbet på 1 500 kr hos Expekt!
Sweden vs USA Match Outcome
Match Starts 06/08 11:00
No Odds Available

Inför matchen

  • USA har sin mittfältare Rose Lavelle avstängd. Inget av lagen har några skador.
  • Senast lagen möttes var i gruppspelet av OS 2021. Då vann Sverige med 3-0.
  • Vinnaren av den här matchen möter Japan i kvartsfinal.
Women's World Cup Final Stage

06th August 2023 - 09:00

Melbourne Rectangular Stadium

Sweden

Match Ended
USA

Match Has Ended

18+ Gamble responsibly, Odds subject to change

H2H Statistics

3.1

Average goals scored

2/8

Matches were draws

87%

Goals scored in first half

Summer Olympics Grp. G

2021

Sweden

3

USA

0

Friendlies

2021

Sweden

1

USA

1

2019

USA

3

Sweden

2

2017

Sweden

0

USA

1

Women's World Cup Grp. F

2019

Sweden

0

USA

2

Summer Olympics Quarter Finals

2016

USA

4

Sweden

5

Women's World Cup Grp. D

2015

USA

0

Sweden

0

Women's World Cup Grp. C

2011

Sweden

2

USA

1

Speltips & odds: Sverige – USA

Sveriges premiärmatch i VM lovade inte gott. Man mötte tippade gruppjumbon Sydafrika, men hamnade i underläge i början av andra halvlek. Det krävdes ett självmål och ett hörnmål på tilläggstid för att Sverige skulle vända till vinst, och det var knappast något sprakande spel på vägen dit. Sverige såg riktigt svaga ut, och frågan var hur det skulle gå när man ställdes mot bättre motstånd framöver.

I matchen därpå ställdes Sverige mot bättre motstånd i form av Italien. Det blev seger med 5-0! Sverige ställde upp med samma spelare som mot Sydafrika, men kom ändå ut som ett helt annat lag. Allting klaffade och nu såg det bättre ut inför fortsättningen av turneringen. Man var klar gruppsegrare redan inför den avslutande matchen, och kunde kosta på sig att vila en del av sina ordinarie spelare när matchen mot Argentina bara skulle spelas av. Trots att Sverige luftade bänkspelare, och trots att Argentina var i behov av seger för att kunna gå vidare, vann Sverige komfortabelt med 2-0.

Inför VM pratades det om vikten av att vinna gruppen, så att Sverige skulle slippa att möta USA i åttondelsfinal. Grupptvåan i Sveriges grupp var nämligen lottade att möta gruppsegraren i USA:s grupp, vilket väntades bli just amerikanerna. Men trots att Sverige vann sin grupp fick man möta just USA. USA gick nämligen svagare än förväntat, och tog bara fem poäng på sina tre gruppspelsmatcher. Det räckte inte längre än till en andraplats i gruppen, som Nederländerna vann.

Varken Sverige eller USA har några skadeavbräck att bekymra sig över inför den här matchen. USA är dock utan avstängde mittfältaren Rose Lavelle, som åkt på två gula kort och därmed missar denna match.

Vårt speltips

Om vi bara hade tittat på Sveriges premiärmatch och sedan förutspått hur man skulle ställa sig emot USA, då hade vi inte varit positiva. Men efter den där bleka insatsen mot Sydafrika har Sverige verkligen växt, och man ser nu riktigt starka ut.

USA har samtidigt varit något av en besvikelse i VM så här långt. Visst, man tog sig vidare från sin grupp, men man har knappast imponerat. Bara 0-0 mot Portugal senast, i en otroligt viktig match, vittnar om att allt inte är på topp i USA just nu.

Vi tror på Sverige här, och tror att Peter Gerhardssons tjejer fixar avancemang! ”Sverige går vidare” spelas till 2.25 gånger insatsen. Oddset finner ni hos Expekt.

  • Vårt speltips: Sverige går vidare
  • Odds: 2.25
  • Bettingsida: Expekt

Vi har plockat de här oddsen ifrån Expekt Sverige. Det är en bettingsida som är väletablerad i Sverige, och har många fina odds. Kolla också in bonuskoder innan du spelar.

  • Användarvänligt
  • Stort utbud av odds
  • Oddsboostar

Mer odds & betting inför matchen

Nedan kan ni ta del av tre andra odds till matchen.

Speltips Odds från Expekt
1X 1.62
Under 2,5 mål 1.50
USA går vidare 1.60

Emil Sandberg

Skribent inom Fotboll

Emil Sandberg är webbredaktör och skribent på Sportal. Han följer all fotboll men har framförallt ett brinnande intresse för Allsvenskan och Serie A. Han började arbeta på sajten som frilansare hösten 2017, innan man knöt åt sig honom på riktigt. Tidigare har han skrivit ett fåtal artiklar åt SvenskaFans.com, Nyheter24 och Sundsvalls Tidning.Emil har genom åren avslöjat flera stora nyheter från fotbollens värld, om alltifrån Allsvenskan till irakisk landslagsfotboll.

2477 Artiklar