Sverige - Spanien, 2/9: Speltips & odds

Resultat
Odds
Sverige
Oavgjort
Spanien
Odds hämtat på bet365: 30/8 18:45

Sverige ställs emot Spanien på torsdag kväll, i VM-kvalets hittills tuffaste match. Vi tar er igenom förutsättningarna inför matchen, ger er trolig startelva och delar med oss av ett speltips.

Efter två kvalmatcher till VM 2022 i Qatar har Sverige full pott, men på torsdag väntar den svåraste utmaningen så här långt – bortamatch mot Spanien. Dessutom kommer matchen direkt efter EM, och direkt efter att hela sex viktiga pjäser tackat för sig.

Det är alltså ingen lätt uppgift Sverige har framför sig, men Janne Anderssons landslag har visat tidigare att de är bra på att slå ur underläge. Här ger vi er vårt speltips till Sverige – Spanien, med tillhörande odds och troliga startelvor.

Match: Sverige – Spanien
Matchstart: Kl. 20:45, den 2/9
Var: Friends Arena, Stockholm
Vad: VM-kval, omgång 4
Speltips: 1X (2,10 hos Bet365)

Inför matchen

  • Sverige står på sex poäng efter två matcher av VM-kvalet, efter segrar mot Georgien och Kosovo.
  • Spanien har tagit sju poäng men spelat tre matcher. Oavgjort mot Grekland följdes upp av segrar mot Georgien och Kosovo.
  • Det här är tredje gången Sverige möter Spanien under Janne Anderssons tid. En gång har Spanien vunnit, och två gånger har matcherna slutat oavgjort.

Speltips & odds: Sverige – Spanien

Janne Andersson har sammanfattat Sveriges EM-prestation som ”väl godkänd”, men sagt att han känt en stor tomhet efter uttåget och tyckte att Sverige precis börjat komma igång och närma sig sin topp. ”Oturen grinade oss i ansiktet mot Ukraina”, menade förbundskaptenen.

Känslan av att Sverige precis börjat trampa igång var vi nog många som delade, såväl fans som spelare. Alexander Isak skrev efter uttåget på sin Instagram att ”En resa som kändes som att den precis börjat är redan slut”. Men när en resa avslutas, är det tid att påbörja en ny. Nu läggs fullt fokus på VM-kvalet, som ju förhoppningsvis bara är ett steg på vägen till VM-slutspelet nästa vinter.

Två matcher har faktiskt redan spelats för svensk del, under samlingen i mars. Då besegrades Georgien med 1-0 efter att comebackande Zlatan Ibrahimovic assisterat Viktor Claesson till matchens enda mål, och Kosovo med 3-0 efter bland annat ny assist av Ibrahimovic. Andersson var lyrisk över stjärnans återkomst i landslagströjan, och gjorde ingen hemlighet av att deras relation verkligen lagats och att anfallaren tillfört massor både på och utanför planen. Dessutom har han fått tittarsiffrorna att skjuta i höjden – nu vill alla titta på Sveriges landslag live.

Men nu, likt under EM-sommaren, är Ibrahimovic skadad. Dessutom har Marcus Berg, Sebastian Larsson, Mikael Lustig, Andreas Granqvist, Gustav Svensson och Pontus Jansson alla tackat för sig. Därmed får vi se en del nya ansikten i truppen, eller åtminstone spelare som inte varit med så mycket. Här finner ni Sveriges trupp mot Spanien, Uzbekistan och Grekland.

De nya tillskotten lär dock inte synas till i någon startelva. Robin Olsen kommer givetvis ta plats i startelvan som vanligt, och det naturliga är att Emil Krafth – som tidigare varit andravalet – tar över Lustigs plats till höger i backlinjen. Bredvid givne Victor Nilsson Lindelöf väntas Filip Helander starta, då Marcus Danielson är avstängd efter sitt röda kort i EM mot Ukraina. Till vänster blir det givetvis Ludwig Augustinsson som spelar.

Mittfältet är något svårare att förutse, men vi förutsätter att Viktor Claesson tar hand om högerkanten i Sebastian Larssons frånvaro. Centralt väntas Jannes favoriter Albin Ekdal och Kristoffer Olsson få fortsatt förtroende, och till vänster rubbar ingen Emil Forsberg. I anfallet räknar vi med att stjärnskotten Alexander Isak och Dejan Kulusevski får starta, precis som mot Ukraina.

Spanien har valt att vila en del spelare, som varit med i både EM och OS i sommar. Pedri, Pau Torres och Mikel Oyarzabal tillhör dessa. Därav blir startelvan något svagare än vanligt, och vi redogör längre ned i artikeln för hur vi tror att den kommer att se ut.

Till skillnad från Sverige, som spelat två matcher, har Spanien redan hunnit avklara tre. På dessa står man på sju inspelade poäng, efter att ha slagit Georgien och Kosovo men bara fått oavgjort mot Grekland.

Vårt speltips

Som vi redan nämnt kommer Spanien inte att kunna mönstra sitt bästa lag, då de valt att ge de spelarna som deltog i både EM och OS ledigt. Därav tappar man ett par tongivande spelare.

Med det sagt är det knappast något svagt lag Luis Enrique har att förfoga över, med spelare som Jorid Alba, Aymeric Laporte och Sergi Busquets.

Sverige har ändå vid flertalet tillfällen visat att man under Janne Anderssons ledning kan rubba jättarna. Vi kryssade mot Spanien i EM, och kryssade likväl när de var på besök i EM-kvalet. Då var Sverige dessutom bara minuter ifrån att sno till sig segern.

Vi vågar oss inte på att spela den raka 1:an, men tycker att en halvgardering med utgångspunkt i hemmasegern är på sin plats. Sverige eller oavgjort, spelas till oddset 2,10 gånger insatsen. Det finnes på Bet365.

  • Vårt speltips: 1X
  • Odds: 2,10
  • Spelsida: Bet365

Troliga startelvor:

Sverige:

Olsen; Krafth, Lindelöf, Helander, Augustinsson; Claesson, Ekdal, K. Olsson, Forsberg; Kulusevski, Isak

Spanien:

De Gea; Azpilicueta, García, Laporte, Alba; Merino, Busquets, Koke; Torres, Morata, Traoré

Risk Spel Odds från Bet365
Näst troligast resultat Matchen slutar oavgjort (X) 3.60
Fegis Under 2,5 mål 1.72
Smart Under 1,5 mål 3.00
Toker Sverige HT/FT 9.00
Joker Sverige vinner 5.00

Relaterade artiklar

Färre spelare byter spelbolag – Bonusregler är orsaken
Färre spelare byter spelbolag – Bonusregler är orsaken
Läs lite mer om hur de svenska reglerna kring bonusar fungerar - samt vilka effekter som det haft på svenska spelmarknaden.
News icon 21 september, 2021
Author icon Jimmie Nyman
Streama Malmö FF - Juventus: Se live stream & TV (14/9)
Streama Malmö FF - Juventus: Se live stream & TV (14/9)
Se hur du kan sända Malmö - Juventus stream från Champions League (CL) den 14 sept, 2021, Vi visar vart du streamar matchen online och på TV.
News icon 13 september, 2021
Author icon Jimmie Nyman
Streama Djurgården - Hammarby (12/9): TV & live stream
Streama Djurgården - Hammarby (12/9): TV & live stream
Derby i Stockholm! Se hur ni gör för att streama Djurgården - Hammarby live! …
News icon 12 september, 2021
Author icon Emil Sandberg