Emil Sandberg photo
Emil Sandberg

- 26 sep, 2022

Sverige – Slovenien (27/9): Speltips, odds & inför

Sverige Slovenien speltips odds

Sverige har en viktig match framför sig, där man i Nations League ställs emot Slovenien. Misslyckas Sverige med att vinna åker man ur B-divisionen, medan svensk seger skulle sända slovenerna ned istället.

Det svenska landslaget har sett bättre dagar. Av de fem senaste landskamperna har man förlorat fyra, och mot Serbien senast blev det förlust med hela 1-4. Nu har man en viktig match framför sig, där det bara är seger som gäller hemma mot Slovenien.

Slovenien kommer hit med stärkt moral efter en viktig och imponerande seger mot Norge. Ta här del av vårt speltips till Sverige – Slovenien, där vi ger er vårt bästa odds inför matchen.

Sverige vinner (Bet365)

Bonus: Få 1250 kr i spelkrediter hos Bet365
Vad: Sverige – Slovenien, Nations League
Var: Friends Arena, Solna
När: Kl. 20:45, 27 september
Live stream: Sverige – Slovenien live stream
TV: TV6
Speltips: Sverige vinner (1.72 hos Bet365)

Inför matchen

 • Sverige har förlorat sju av sina nio senaste matcher, och åkte allra senast på 1-4 mot Serbien.
 • Slovenien kommer från en 2-1-seger mot Norge, och har inte förlorat någon av sina tre senaste matcher.
 • Sverige måste vinna för att hålla sig kvar i B-divisionen i Nations League, medan Slovenien måste ta poäng för att hålla sig kvar.

Statistik & startelvor

[sports data-token=’sOXsOmq6o9BMNHLoqPgfWQOQkI5sv5tYEeJBiLmy’ class=’odds-1-centered’ data-lang=’sv’ data-odds-format=’decimal’]

Speltips & odds: Sverige – Slovenien

Det senaste dryga året har varit tufft för Janne Andersson och hans svenska landslag. Förlängningsförlusten mot Ukraina i EM 2020 sommaren 2021 var startskottet på en sämre resultatrad, som ännu pågår. Av de nio senaste landskamperna har Sverige förlorat sju (!), och då har det ändå inte varit något riktigt mördande motstånd. Efter Spanien har den tuffaste motståndarna varit Polen och Serbien.

I den senaste landslagssamlingen valde Janne Andersson att prova ett nytt spelsystem. 4-4-2 blev 4-3-3, och nu såg svenska folket framemot att se en offensivare och mer sevärd fotboll. Mer offensivt har det kanske blivit, men inte har det varit särskilt kul att se Sverige förlora match på match.

Mot Serbien i lördags övergick landslaget till 3-4-3, och man känns rätt sökande för tillfället. Man vill hitta en formation som gynnar lagets offensiva, skickliga spelare, men som även fungerar balans- och lagmässigt.

Sverige förlorade rejält mot Serbien, och nu har man en ödesmatch framför sig på tisdag kväll. Vi möter Slovenien, och måste vinna för att inte åka ur B-divisionen. Oavgjort eller en förlust innebär att det blir spel i C-divisionen vid nästa upplaga av Nations League.

Vårt speltips

Slovenien har visat rätt god form på sistone, och kommer senast från seger hemma mot Norge med 2-1. Dessförinnan kryssade man hemma mot Serbien, och innan dess kryssade man hemma mot norrmännen.

Tittar vi på spelarmaterialet har Slovenien ett klart svagare lag än Sverige, bortsett från målvaktsposten där en av världens bästa, Jan Oblak, vaktar kassen för slovenerna. Efter flera svaga insatser tror vi att Sverige, hemma på Friends Arena, kommer att ta det säkra före det osäkra och försöka återgå ännu mer till grunderna. Att Sverige ska tappa poäng i en avgörande match hemma mot Slovenien har vi trots allt svårt att se, och vi ska komma ihåg att man faktiskt besegrade Slovenien på bortaplan i juni.

Vi spelar den raka 1:an, som finnes till 1.72 gånger insatsen hos Bet365.

 • Vårt speltips: Sverige vinner
 • Odds: 1.72
 • Spelsida: Bet365

Ni är väldigt välkomna att titta in oddsbonusar utan omsättningskrav innan ni lägger ert spel.

Annan betting på matchen

Det finns väldigt mycket odds på Sverige – Slovenien. Här hittar ni några spelförslag.

Speltips Odds (Bet365)
Över 2,5 mål 2.00
Under 2,5 mål 1.80
Båda lag gör mål – Ja 1.83

Bettingsidor med odds inför matchen

 • Världens största bettingsida
 • Högklassiga live streams
 • Några av de bästa oddsen
 • Trovärdig spelsida i Sverige
 • Utmärkt support
 • BankID
 • Användarvänligt
 • Stort utbud av odds
 • Oddsboostar

Relaterat

em
Se vilka betingsidor som kommer höja oddsen under EM. Dessa erbjudanden kallas för oddsboost. Här listar vi de allra bästa EM oddsboosts!
14 juni, 2024
em
England spelar sin första match i EM mot Serbien. Om du vill se matchen - så hjälper vi dig här!
14 juni, 2024
em
Få speltips på odds inför matcher i fotbolls EM - eller läs om vilka vi tror vinner EM 2024. Få även tips om bonusar, bettingsidor & bäst odds!
12 juni, 2024

Emil Sandberg

Skribent inom Fotboll

Emil Sandberg är webbredaktör och skribent på Sportal. Han följer all fotboll men har framförallt ett brinnande intresse för Allsvenskan och Serie A. Han började arbeta på sajten som frilansare hösten 2017, innan man knöt åt sig honom på riktigt. Tidigare har han skrivit ett fåtal artiklar åt SvenskaFans.com, Nyheter24 och Sundsvalls Tidning.Emil har genom åren avslöjat flera stora nyheter från fotbollens värld, om alltifrån Allsvenskan till irakisk landslagsfotboll.

2500 Artiklar