Katten Jansson photo
Katten Jansson

- 10 feb, 2022

Sverige – Slovakien, 11/2: Speltips & stream (Hockey OS)

I den 2:a gruppspelsmatchen i hockey OS 2022 ställs Tre Kronor mot Slovakien.

Efter en planenlig och komfortabel seger mot Lettland i premiären väntas man gå segrandes ur duellen även i nästa omgång.

Slovakerna hade inte en chans mot Finland i premiärförlusten som skrevs med stora siffror. En ny storförlust är att vänta.

Streama hockey i Sverige!

Se massor av hockey från stora ligor

Vad: Sverige – Slovakien, Hockey OS
Avspark: Den 2022-02-11, kl. 09:40
Vart: Peking, Kina
TV-kanal: Kanal 9
Livestream: DiscoveryPlus
Speltips: Sverige -1,5 (Odds: 1.87 hos Unibet)

[sports data-token=’m3pE1JUSPuk8suTZN2K5Qy3CORZPCyPpMJGcB6vR’ class=’odds-1-centered’ data-lang=’sv’ data-odds-format=’decimal’]

Sverige – Slovakien stream

Du kan streama Sverige och Slovakien från Hockey OS genom att skapa ett konto hos DiscoveryPlus.

Där har man alla rättigheter för att visa alla matcher från OS i Kina. Det är dessvärre inte gratis – utan kräver att du har ett abonnemang som låser upp alla sport streams.

Din Sverige – Slovakien stream kommer att vara av hög kvalité. Du kommer ha svenska kommentatorer som sällskapar under din live stream. Du kan även välja att se matchen i HD från din mobil, dator eller TV.

  1. Gå till DiscoveryPlus
  2. Registrera ett konto
  3. Köp ett abonnemang, där Hockey OS ingår
  4. Se Sverige mot Slovakien via live stream

Speltips & odds

Visst blev det mer spännande än väntat och nödvändigt när Sverige tappade en 3-0 ledning till ett 3-2 slutresultat i premiären.

Men man hade kontroll över hela matchen. Det var liksom aldrig någon fara. Lucas Wallmark nätade två gånger om samt att Anton Lander också hittade nätet. Båda lettiska mål kom i powerplay. Så där finns det förbättringspotential för Tre Kronor.

Man borde också ha lärt sig läxan att inte slappna av tills matchen är över. Det är inte trovärdigt att Sverige gör om misstaget. Snarare tvärtom. En bättre skärpa känns mer trovärdigt.

Trots att alla stjärnor inte deltar, på grund av att NHL är igång samtidigt, har Johan Garpenlöv en betydligt starkare trupp än Slovakien.

Juraj Slafkovsky fick det första ordet när han gjorde matchens första mål för Slovakien mot Finland. Ledningen varade i 5 minuter innan Finland hade kvitterat. Och 5 minuter senare hade finnarna tagit ledningen.

I den 2:a perioden stod det 4-1 till Finland när Juraj Slafkovsky slog till igen. Fast därefter släppte slovakerna in ytterligare 2 mål och förlorade med hela 2-6.

Att Juraj Slafkovsky var i högform är något Tre Kronor får se upp med. Däremot försvarade sig slovakerna uselt och kommer inte klara av att hålla tätt mot Sverige heller.

Förlusten mot Finland kunde och borde ha skrivits med större siffror än så.

Slovakien är illa ute och kan mycket väl förlora med lika stora siffror mot Sverige.

Spelbolag har Sverige som stora favoriter till seger. Handikapp linan är satt på -1,5. Något Tre Kronor inte ska ha större bekymmer med att passera.

Därför landar spelet på att Sverige slår Slovakien med fler än ett mål i marginal.

  • Vårt speltips: Sverige -1,5 mål
  • Odds: 1.87
  • Bettingsida: Unibet

Du kan läsa allt om OS ishockey i vår längre guide med spelschema och trupp.

Nyheter

os
Massor av sport - och svenska medaljchanser hittar vi i schemat för OS den 28 juli. Vi samlar alla svenska hålltider och hela dagens program.
24 juli, 2024
os
Se alla namn på de kommentatorer, programledare och experter som finns med i OS-studion 2024.
23 juli, 2024
os
Första officiella dagen för OS bjuder på beachvolleyboll, handboll och mycket mer!
23 juli, 2024

Katten Jansson

Skribent inom Fotboll

Katten Jansson är en veteran inom sportsbetting världen. Han har decennium långa uppdrag som oddssättare på ett flertal bettingbolag. Med en bred kompetens och ett stort intresse för både de stora och för de mindre lagen i toppligorna ute i Europa är han ständigt på jakt efter ett spelvärde. Han levererar tydliga åsikter och räds inte att gå emot spelbolagen. Favoritligan är Premier League. Kunskapen är lika god när det kommer till La Liga, Serie A, Bundesliga. Samt de stora turneringar och mästerskap. Den stora passionen när det kommer till spel är schyssta odds.

1581 Artiklar