Emil Sandberg photo
Emil Sandberg

- 24 jan, 2022

Sverige – Norge, 25/1: Speltips, odds & inför

Sverige Norge speltips odds

Sverige och Norge möts i handbolls-EM, i en match som kan likställas med en kvartsfinal. Allt och lite till står på spel, och här ger vi er vårt speltips till Sverige – Norge!

På tisdag kväll hettar det till rejält i handbolls-EM, när Sverige och Norge ställs emot varandra i en direkt avgörande match om en plats i semifinal. Sverige måste vinna, medan Norge tar sig vidare även på ett oavgjort resultat.

Vi ser med stor spänning fram emot matchen, som har avspark den 25 januari klockan 20:30. Här finner ni vårt speltips med odds till Sverige – Norge!

Match: Sverige – Norge
Matchstart: Kl. 20:30, den 25/1
Vad: Handbolls-EM 2022
Omgång: Mellanrundan
Live stream: Sverige – Norge live stream (handboll)
TV-kanal: TV6
Speltips: Sverige vinner (2,05 hos Bet365)

Inför matchen

  • Sverige stod för en stark insats mot Tyskland, då man vann med 25-21.
  • Likt Sverige har Norge också gått starkare och starkare allt längre turneringen lidit.
  • Andreas Palicka och Felix Claar har testat positivt för corona inför den här matchen.

Speltips & odds: Sverige – Norge

Sverige stod för en stark insats mot Tyskland under söndagen, då man vann med 25-21 efter en match som länge var jämn. Jim Gottfridsson var tungan på vågen, som med sina ledaregenskaper och kvaliteter kunde visa Sverige vägen till seger.

Nu börjar handbolls-EM på riktigt, när de första, inledande matcherna är avklarade och vi övergår till totalt avgörande matcher. Nu är det vinna eller försvinna som gäller.

För Sveriges del väntar match mot Norge, vilket är den sista matchen i mellanrundan. Med tanke på förutsättningarna går den verkligen att liknas vid en kvartsfinal. Det är nämligen så att laget som vinner matchen tar sig vidare till semifinal, medan förloraren med största sannolikhet åker ut. Slutar matchen oavgjort är det norrmännen som får resa vidare till semin, medan Sverige får flyga hem från mästerskapet.

Inför matchen mot Norge har svenska landslaget drabbats av ett tungt slag, då förstemålvakten Andreas Palicka samt Felix Claar testat positivt för corona. Palicka är en rutinerad kugge i landslaget, och även om han inte varit på topp så här långt under mästerskapet kommer hans erfarenhet att saknas i den här matchen. På Claars position har vi större uppbackning, och han ska gå att ersätta utan alltför stor möda.

Norge kommer från en seger mot Spanien, vilket var första gången man slog spanjorerna på hela 8000 dagar. Norrmännen tog ledningen med 3-2 och släppte den sedan aldrig. Nu hoppas de givetvis rida vidare på den vågen och slå även Sverige.

Har ni lust att placera ett spel är vår rekommendation att ni först tar en titt på våra oddsbonusar. Ni får även gärna kolla in handbolls-EM 2022 odds, eller varför inte läsa på om att live streama handbolls-EM?

Vårt speltips

Norge gäller som favoriter mot Sverige, men det är inte med stor marginal. Norrmännen är en av världens främsta handbollsnationer, men vi har imponerats över Sveriges sätt att uppträda under mästerskapet. Framförallt tycker vi att Sverige växt in i turneringen mer och mer för varje match som gått. Det är någonting som ofta kännetecknar ett starkt mästerskapslag; att smygstarta en aning för att sedan vara som starkast när allt ska avgöras.

Vi har stor tro på att Sverige ska lyckas göra ett bra resultat i den här matchen. Någon vinst vågar vi inte tippa på, utan vi satsar på en ”fegis” genom att spela Sverige +1,5 i handikapp. Vinst på spelet alltså så länge Sverige vinner, spelar oavgjort eller förlorar med ett mål. Perfekt spel i vad som tros bli en jämn match. Det finnes till 2,05 gånger insatsen hos Bet365.

  • Vårt speltips: Sverige +1,5 handicap
  • Odds: 2,05
  • Spelsida: Bet365

Läs gärna vår Bet365-recension, som vi har skrivit. Den finner ni genom länken.

Relaterade artiklar

sport
Det såg länge ut som att Joe Biden skulle bli presidentskandidat för Demokraterna. Nu har oddsen justerats kraftigt.
05 juli, 2024
em
Se kvartsfinalen i EM 2024 mellan Tyskland - Spanien. Vi visar gratis vart och hur du kan se matchen via live stream eller direkt på TV.
05 juli, 2024
em
Se vart & hur du kan titta på Danmark - Tyskland stream från EM 2024. Vi tipsar gratis om sidor & kanaler som visar matchen online eller på TV.
05 juli, 2024

Emil Sandberg

Skribent inom Fotboll

Emil Sandberg är webbredaktör och skribent på Sportal. Han följer all fotboll men har framförallt ett brinnande intresse för Allsvenskan och Serie A. Han började arbeta på sajten som frilansare hösten 2017, innan man knöt åt sig honom på riktigt. Tidigare har han skrivit ett fåtal artiklar åt SvenskaFans.com, Nyheter24 och Sundsvalls Tidning.Emil har genom åren avslöjat flera stora nyheter från fotbollens värld, om alltifrån Allsvenskan till irakisk landslagsfotboll.

2520 Artiklar