Emil Sandberg photo
Emil Sandberg

- 14 jun, 2024

Spanien – Kroatien (EM 2024): Speltips, odds & startelvor

spanien kroatien speltips stream

Spanien och Kroatien möts i premiäromgången av ”Dödens grupp” i EM 2024! Läs här allt inför matchen, i vårt speltips.

Spanien – Kroatien speltips

Här hittar ni vårt speltips för Spanien – Kroatien, EM 2024 den 15 juni 18:00.

Spanien och Kroatien är två starka lag som väntas vara med långt in i turneringen. När lagen ska mäta sig med varandra håller vi ändå Spanien som aningen starkare, och vi tror på en spansk seger här. Den raka 1:an spelas hos Hajper, till 1.94 gånger insatsen.


Spanien vinner

Odds = 1.94
Bonus: Få 100% upp till 500 kr hos Hajper

 • .
Vad: Spanien – Kroatien (Fotbolls EM 2024)
När: Den 15/6, kl. 18:00
Vart: Olympiastadion Berlin, Berlin
Stream: SVT Play
Speltips: Spanien vinner matchen (1.94 hos Hajper)

Grupp B är den självklara ”Dödens grupp” i EM 2024. Där finner vi lag som Spanien, Kroatien och Italien. Samt gruppens förväntade slagpåse, Albanien. I den första omgången i denna grupp ställs Spanien och Kroatien mot varandra, då lagen möts på Olympiastadion i Berlin.

Nu är det över tio år sedan Spanien hade sin gyllene generation, då man vann EM 2008, VM 2010 och EM 2012. En dominans likt denna har vi aldrig sett varken förr eller tidigare i fotbollens historia. Det lag och den trupp Spanien hade då var på en helt annan nivå än dagens spanska upplaga, och spelare som inte ens platsade i truppen då hade varit namn för startelvan om de spelat idag.

Men Spaniens trupp är fortfarande av kvalitet. Här finner vi erfarna spelare som Rodri, Álvaro Morata och Dani Carvajal, samt unga stjärnskott som Lamine Yamal, Pedri och Nico Williams. Truppen är bra, och får man det att klaffa kommer man att kunna vara med och slåss om EM-trofén.

Kroatien tog som bekant VM-silver 2018, men det är nog ändå få som då räknade laget som världens näst bästa. Sedan dess har de flesta tongivande spelarna slutat, men kvar finns den viktigaste av alla – Luka Modric. Dessutom har man även kvalitetsspelare som Marcelo Brozovic, Mateo Kovacic och Mario Pasalic i laget. Även en mycket stabil mittback i form av Manchester Citys Josko Gvardiol.

Vi håller Spanien som det starkare laget här, och väljer att spela den raka 1:an. Den finnes till 1.94 gånger pengarna hos Hajper.

Vill ni se matchen så kan vi rekommendera er att läsa om hur ni bär er åt för att live streama EM 2024. När ni gjort det vet ni hur ni kan hitta en Tyskland – Skottland stream (EM).

Spanien – Kroatien: Troliga startelvor

Tiden då Spanien hade fyra spelare av allra högsta världsklass på varje position är förbi, men Spanien har fortfarande ett mycket starkt landslag och det är hård konkurrens om många positioner. Rodri på mittfältet är det första namnet förbundskapten Luis De La Fuente skriver in i sin startelva, och Pedri och Dani Carvajal kommer nog inte långt efter. Sedan är det flera positioner där det är mer öppet, men vi har försökt förutse hur De La Fuente kommer att ställa upp.

Många av Kroatiens gamla silvermedaljörer från 2018 har lagt landslagsskorna på hyllan, men en del är fortfarande aktiva, däribland den störste stjärnan Luka Modric. Han är given i den här startelvan, likt Kovacic, Brozovic och Gvardiol. Nedan finner ni den startelva som vi tror att Zlatko Dalic kommer att ställa upp med mot Spanien.

Spaniens startelva (ej bekräftad)

 • Målvakt: Simón
 • Försvar: Carvajal, Le Normand, Laporte, Grimaldo
 • Mittfält. Zubimendi, Rodri, Pedri
 • Anfall: Yamal, Morata, Williams

Kroatiens startelva (ej bekräftad)

 • Målvakt: Livakovic
 • Försvar: Stanisic, Sutalo, Gvardiol, Sosa
 • Mittfält: Modric, Brozovic
 • Offensivt mittfält: Pasalic, Kovacic, Ivanusec
 • Anfall: Kramaric

Sidor med bäst EM odds

Det finns många bettingsidor som erbjuder bra odds på EM 2024, och genom att kolla in vår oddsguide kan du se vart du hittar de allra bästa oddsen på mästerskapet.

 • Världens största bettingsida
 • Högklassiga live streams
 • Några av de bästa oddsen
 • Spela med Swish
 • Live streaming
 • Användarvänligt

Fler speltips

speltips
Läs om semifinalmatchen i Wimbledon 2024. Medvedev mot Alcaraz. Speltips, odds och guide om hur du kan livestreama matchen online.
11 juli, 2024
speltips
Semifinal i Wimbledon: Musetti mot Djokovic gör upp om en finalplats i Wimbledon 2024. Läs om speltips, odds & guide till streaming online.
11 juli, 2024
elfsborg pafos speltips stream
EL
Som första svenska lag kliver Elfsborg in i Europakvalet, då man möter cypriotiska Pafos i kval till Europa League.
11 juli, 2024
speltips
Läs om semifinalen i Copa America mellan Uruguay mot Colombia. Speltips, odds och guide om hur du kan streama matchen online.
11 juli, 2024
holland england speltips
EM
Läs allt inför EM-semifinalen mellan Holland och England. Vi ger er vårt speltips, när det nu är dags för det sista finallaget att koras.
10 juli, 2024
speltips
Läs om semifinalmatchen mellan Argentina mot Kanda. Matchstart, natten till onsdag, klockan 02:00. Läs om speltips, odds & livestreaming online.
09 juli, 2024

Emil Sandberg

Skribent inom Fotboll

Emil Sandberg är webbredaktör och skribent på Sportal. Han följer all fotboll men har framförallt ett brinnande intresse för Allsvenskan och Serie A. Han började arbeta på sajten som frilansare hösten 2017, innan man knöt åt sig honom på riktigt. Tidigare har han skrivit ett fåtal artiklar åt SvenskaFans.com, Nyheter24 och Sundsvalls Tidning.Emil har genom åren avslöjat flera stora nyheter från fotbollens värld, om alltifrån Allsvenskan till irakisk landslagsfotboll.

2520 Artiklar