Real Madrid - Atalanta, 16/3: Speltips, odds & inför

Resultat
Odds
Real Madrid
Oavgjort
Atalanta
Odds hämtat på Unibet: 15/3 12:00

Real Madrid och Atalanta möts i Champions League under tisdagskvällen, då det ska avgöras vilket av lagen som avancerar vidare från åttondelsfinalen. Kolla in vårt speltips till matchen 16/3!

Pressen ligger på Real Madrid inför denna Champions League-åttondel, och det vore en stort fiasko om man misslyckas med att ta sig vidare mot lilla Atalanta. Atalanta drömmer om att ta sig till kvartsfinal för andra året i rad, men står inför en tuff uppgift.

I den här artikeln går vi igenom förutsättningarna inför Real Madrid – Atalanta, och ger er vårt speltips till matchen! Vill ni ha oddsbonusar att spela på rekommenderar vi länken.

Vad: Real Madrid – Atalanta
När: Den 16/3, kl. 21:00
Vart: Alfredo Di Stéfano
Speltips: Real vinner matchen (2.15 hos Unibet)
Live stream: Real Madrid – Atalanta stream
Domare: Danny Makkelie

Inför matchen

  • Real Madrid vann det första mötet med 1-0.
  • Remo Freuler blev utvisad senast och missar därför denna match.
  • Atalanta har bara nått kvartsfinal i Champions League en gång, vilket skedde förra säsongen.

Speltips inför matchen

Den första åttondelsfinalen mellan Atalanta och Real Madrid hade alla förutsättningar att bli något alldeles extra. Det var David mot Goliath – den lilla klubben med en ekonomi motsvarande ett lag på nedre halvan i Serie A, mot Real Madrid, laget med flest Champions League-titlar som är känt för sina Galácticos-satsningar.

Redan efter 15 minuter dödades en stor del av charmen med denna match. Remo Freuler åkte på ett rött kort – tveksamt dömt enligt många, ”självmord för fotbollen” enligt Gasperini. Atalanta fick överge sin offensiva och optimistiska spelidé, byta ut centertanken Duván Zapata och fokusera på försvar för resten av matchen.

Det räckte faktiskt långt, och var nära att räcka hela vägen. Det skulle till ett drömskott i den 86:e minuten av Ferland Mendy för att spräcka målnollan, och Real kunde lämna Bergamo med en seger med 1-0.

Nu måste Atalanta vända i Madrid, men med all den kvalitet laget besitter är det ingen omöjlig uppgift. Luis Muriel, Josip Ilicic och nämnde Zapata är spelare som kan förstöra vilket försvar som helst.

Real Madrid har efter en tid med mycket skador fått tillbaka både Sergio Ramos och Karim Benzema, vilket är två av lagets absolut viktigaste spelare.

Vårt speltips

Vi nämnde precis att Real Madrid fått tillbaka ett par viktiga spelare till den här matchen, och det tror vi kan vara tungan på vågen för ”Los Blancos”. Benzema visade i helgen varför han saknats så mycket, när han ensam vände matchen mot Eibar efter en giftig nick och ett kanonavslut. Med Ramos får man en ledare i försvaret, som dessutom höjer sina medspelare i allmänhet och Raphaël Varane i synnerhet.

Någonstans vore det fint för fotbollens skull om Atalanta kunde skrälla sig vidare, men vi har svårt att se Real Madrid slarva bort detta. Champions League är trots allt Reals turnering, medan Atalanta är här för blott andra gången.

Vi har svårt att se matchen sluta oavgjort, med tanke på hur offensiva Atalanta är och hur mycket de behöver göra mål. Hittar de inte nätet framåt så kommer de att släppa in bakåt. Vi håller det som troligast att Real vinner matchen, och spelar den raka 1:an till hela 2,15 gånger pengarna på Unibet.

  • Speltips: Real vinner matchen – rak 1:a
  • Odds: 2,15 på Unibet

Alla de bästa oddsen

Här under hittar ni fler odds på Real Madrid – Atalanta, som vi hämtat från Unibet.

Spel Odds hos Unibet
Real Madrid vinner matchen 2.15
Oavgjort 3.70
Atalanta vinner matchen 3.30
Över 2,5 mål i matchen 1.71
Under 2,5 mål i matchen 2.14
Jadon Sancho är klar för Manchester United
Jadon Sancho är klar för Manchester United
Den engelska ytterforwarden, Jadon Sancho, som ansluter från Borussia Dortmund, har signerat ett femårskontrakt med Premier League laget Manchester United.
News icon 23 juli, 2021
Author icon Katten Jansson
Sveriges medaljhopp - Svenskar du inte får missa i OS 2021
Sveriges medaljhopp - Svenskar du inte får missa i OS 2021
Sverige har flera bra medaljchanser under OS 2021. Här har vi radat upp de höjdpunkter vi tror har bäst chanser att vinna medaljer! …
News icon 23 juli, 2021
Author icon Jimmie Nyman
Mikael Ymer är i kvartsfinal i Gstaad
Mikael Ymer är i kvartsfinal i Gstaad
Sverigeettan i herrtennis Mikael Ymer har tagit sig till kvartsfinalen i ATP Gstaad i Schweiz där han fortsätter att visa stark form på grusunderlaget.
News icon 22 juli, 2021
Author icon Katten Jansson