Emil Sandberg photo
Emil Sandberg

- 7 aug, 2021

Djurgården – AIK, 8/8: Speltips & odds

Djurgården AIK speltips

Djurgården och AIK möts i Allsvenskans tredje Stockholmsderby för i år. Djurgården är spelbolagens klara favoriter, men stämmer det så bra? Vi går igenom matchen i vårt speltips, där ni dessutom finner våra bästa odds på matchen.

På söndag 8/8 är det dags för Stockholmsderby, då Djurgården och AIK möts på Tele2 Arena. Djurgården får ta in supportrar på arenan, men bortasektionen är dessvärre stängd. Men vänta er ändå en rejäl publikfest, och kanske en del AIK:are som lyckas ta sig in på arenan trots allt.

Båda lagen kommer till matchen med god form, och inte minst Djurgården som toppar Allsvenskan. Hur blir då utfallet på söndag? Vi gör ett försök att tippa matchen. Är ni intresserade av att se matchen kan ni läsa här om hur ni gör för att hitta er Djurgården – AIK live stream.

Match: Djurgårdens IF – AIK
Matchstart Kl. 15:00, den 8/8
Var: Tele2 Arena
Vad Allsvenskan, omgång 14
Speltips: AIK – insatsen tillbaka vid oavgjort (2,70 hos Betsson)

Inför matchen

  • Djurgården har det ofta tufft i derbyna, men har åtminstone vunnit några enstaka under de senaste åren.
  • AIK är ett erkänt starkt derbylag, och har många erfarna och starka karaktärer i laget.
  • Djurgården toppar Allsvenskan, och AIK ligger på tredje plats.

Speltips & odds: Djurgården – AIK

Djurgården är tillsammans med Malmö FF lite i särklass i Allsvenskan i år. De två lagen har varit de klart bästa så här långt, och har ett försprång på fem, sex poäng på tredjeplacerade AIK.

Det går nog att hävda att Djurgården i år är ännu bättre än vad man var då man vann guld 2019. Efter fjolårssäsongen tappade man viktige Fredrik Ulvestad och Jesper Karlström, men det verkar inte ha bekommit laget. Magnus Eriksson har flyttats ner på centralmittfältet och Hampus Finndell har tagit kliv upp i utvecklingen, samtidigt som värvningen av Rasmus Schüller slagit totalt rätt. Dessutom har man fått in spets i Joel Asoro, som dock inte presterat ännu men som är ett rejält sparkapital.

AIK gör en bättre säsong än ifjol, då man slutade på nionde plats. Man har tagit hela tio poäng på de fyra senaste matcherna, och uppvisar ungefär samma stabilitet som man gjort under så många säsonger förr. Försvaret är stabilt med klassmittbackarna Alexander Milosevic och Sotirios Papagiannopoulos, som vid sina sidor har lika duktiga Mikael Lustig och Eric Otieno.

Ska man sätta några frågetecken för AIK är det offensiven, där det ser tunt ut. Nicolas Stefanelli har sina stunder men de borde komma oftare, och Bojan Radulovic verkar inte hålla en tillräckligt hög nivå för att bära fram ett allsvenskt topplag. Henok Goitom visar fortfarande klass, men har bara startat varannan match så här långt. Han gjorde dock en fin insats mot HBK senast och vi räknar med att han spelar från start igen, då hans rutin och kvalitet är guld värd i ett derby. Han gjorde bland annat en väldigt stark insats mot Hammarby i våras.

Oddssättarna tror stenhårt på Djurgården, och så brukar fallet konstigt nog vara när det vankas derby. De sätter sina odds utefter form och tabellplaceringar, men glömmer alltid bort historian. ”Derbyspöket” existerar mer än väl, och det är bara att kolla in de tidigare mötena mellan Djurgården och AIK (eller Hammarby) för att få bevis på det.

Sedan 2012 har Djurgården och AIK mötts i Allsvenskan vid 18 tillfällen. Djurgården har vunnit en (1) gång. Vi tror inte att ”Järnkaminerna” lyckas den här gången heller, men vill ändå gardera oss för att matchen kan sluta oavgjort. Vi spelar därför ”AIK – insatsen tillbaka vid oavgjort”. Oddset finnes till 2,70 gånger pengarna, på Betsson.

  • Vårt speltips: AIK – insatsen tillbaka vid oavgjort
  • Odds: 2,70
  • Spelsida: Betsson
Risk Spel Odds från Betsson
Näst troligast resultat Matchen slutar oavgjort (X) 3.50
Fegis Under 2,5 mål 1.75
Smart X2 1.83
Toker AIK HT/FT 6.50
Joker AIK vinner 3.95

Relaterat

ishockey
Vill du sända Sverige - FInland via live stream eller se på TV? Vi tipsar gratis om live streaming-sidor och TV-kanlaer som visar matchen.
22 maj, 2024
os
Vi går genom odds, schema & speltips inför all handboll som väntar under OS 2024!
16 maj, 2024
os
Se vart & hur du kan sända alla grenar från Sommar-OS 2024 i Paris. Vi hjälper med live streaming och TV kanaler som visar olympiska spelen!
16 maj, 2024

Emil Sandberg

Skribent inom Fotboll

Emil Sandberg är webbredaktör och skribent på Sportal. Han följer all fotboll men har framförallt ett brinnande intresse för Allsvenskan och Serie A. Han började arbeta på sajten som frilansare hösten 2017, innan man knöt åt sig honom på riktigt. Tidigare har han skrivit ett fåtal artiklar åt SvenskaFans.com, Nyheter24 och Sundsvalls Tidning.Emil har genom åren avslöjat flera stora nyheter från fotbollens värld, om alltifrån Allsvenskan till irakisk landslagsfotboll.

2486 Artiklar