Chelsea - Man City, 18/4: Speltips

Chelsea – Man City, 18/4: Speltips

Det är dags för ett rafflande möte i semifinal i FA-cupen mellan Chelsea – Man City. Vi tror på att båda lagen gör mål under lördagen. Kolla in vårt speltips till matchen.

I semifinal i FA-cupen ska matchen mellan Chelsea – Man City spelas. Båda lagen tog sig vidare i Champions League i deras respektive möten efter två tajta dubbelmöten. Vi ger dig ett speltips till detta spännande FA-cupmöte. Vi tror på att båda lagen gör mål i matchen.

Kolla in vårt speltips till det engelska toppmötet på Stamford Bridge, och varför inte hitta en Bet365 bonus att spela med?

Speltips inför matchen

Under lördagen ska semifinal i FA-cupen stå av stapeln och Chelsea – Man City. Mötena lagen emellan har en historik av att vara målrikt, vilket vårt speltips kommer att fokusera på. De tre senaste matcherna har det blivit 2-1, 2-1 och 1-3 när Chelsea och Man City har mötts.

Chelsea kommer till detta möte mot Man City med en lättnad i kroppen. Trots förlust under tisdagskvällen med 0-1 mot Porto i Champions League går de vidare till semifinal med sammanlagt 2-1 efter vinst med 2-0 på bortaplan i det första mötet.

Om man bortser från Porto-matchen, där de hade kontroll på matchen och hade en bra ledning, har Chelsea inte gått mållös på deras fem senaste matcher (2-0, 2-0, 2-5, 0-2, 1-4).

Gästerna åker till London för att ladda om batterierna efter ett hektisk möte med Dortmund i kvartsfinal i Champions League, en match de hade 2-1-vinst med sig till det andra mötet. Man City började matchen nervöst, och i den 15:e minuten gjorde 17-årige Jude Bellingham 1-0 till tyskarna efter ett fint skott. Det skulle ta ända till i mitten av den andra halvleken till Man City kvitterat och även ta ledningen efter mål av Riyad Mahrez på straff och sedan magnifike Phil Foden som satte avgörandet för engelsmännen.

Trots att Man City har bortaplan är de inte försiktiga varken framåt eller bakåt. I deras senaste fem bortamatcher har de gjort minst två mål i matchen, vilket talar för vårt speltips ska sitta i denna matchen mot Chelsea. Man City har dessutom inte gått mållösa i någon match (borta som hemma) sedan den 12 december 2020 i Manchesterderbyt mot Man United som slutade 0-0.

Vårt speltips

Båda lagen är starka framåt och självförtroendet flödar efter deras respektive avancemang i Champions League. Chelsea kommer att lufta hela sin trupp och flera energiska ungdomar kommer att få chansen, samtidigt som Man City nästan aldrig går ifrån en match utan att göra mål. Chelsea har dessutom hemmaplan vilket de kommer att få ett lyft av.

Vi landar därför i att spela på att båda lagen gör mål i matchen, till ett stabilt odds på 1.80 gånger insatsen på Bet365.

  • Vårt speltips: Båda lagen gör mål – Ja

Fler speltips

Mainz – Bayern München, 1/2: Speltips & stream
Mainz - Bayern München, 1/2: Speltips & stream
Bundesliga mästarna Bayern München har en tuff uppgift när de gästar Mainz i DFB-Pokal. Ta del av hur du streamar matchen, samt vårt speltips, till bra odds.
31 januari, 2023 | Katten Jansson
Manchester United – Nottingham Forest (1/2): Stream, speltips & odds
Manchester United - Nottingham Forest (1/2): Stream, speltips & odds
Manchester United vann det första semifinalmötet med 3-0. Nu är det dags för returen, innan vi vet definitivt vilket lag som tar plats i årets ligacupfinal.
31 januari, 2023 | Emil Sandberg
Real Betis – FC Barcelona (1/2): Stream, speltips & odds
Real Betis - FC Barcelona (1/2): Stream, speltips & odds
Barcelona har åtta raka segrar alla tävlingar inräknade. Blir det en nionde, borta mot Real Betis? …
31 januari, 2023 | Emil Sandberg