BK Häcken - IFK Göteborg (17/4): Speltips, odds & inför

Häcken Göteborg speltips odds


Det är dags för årets första derby! BK Häcken och IFK Göteborg gör upp på Bravida Arena. Här ger vi er vårt speltips till matchen, som sparkar igång på söndag klockan 17:30.

Allsvenskan är två omgångar gammal, och i den tredje är det dags för årets första derby att gå av stapeln. BK Häcken och IFK Göteborg gör upp i ett intressant Göteborgsderby, som vi här ger er alla förutsättningar inför.

Både Häcken och Göteborg har gått rent så här långt, och lagen hoppas givetvis på att göra bättre säsonger än de fiaskoartade man stod för ifjol. Här finner ni vårt speltips till BK Häcken – IFK Göteborg, där vi reder ut hur vi tror att söndagens derby kommer att se ut.

Match: BK Häcken – IFK Göteborg
Matchstart: Kl. 17:30, den 17/4
Vad: Allsvenskan, omgång 3
Var: Bravida Arena
Live stream: Häcken – Göteborg live stream
TV: Discovery
Speltips: Över 2,5 mål (1,85 hos Bet365)

Inför matchen

  • Häcken har massor av kvalitet framåt. Senast var Alexander Jeremejeff och Leo Bengtsson sjuka, och då klev nyförvärvet Ibrahim Sadiq in och gjorde två mål. Återstår att se vilka som får starta i anfallet här.
  • IFK Göteborgs anfallsspel lever på Marcus Berg, som redan gjort två mål och en assist denna säsong.
  • Häcken vann med 3-2 senast lagen möttes.

Statistik & startelvor

Speltips & odds: BK Häcken – IFK Göteborg

BK Häcken hade en riktigt tung säsong ifjol. Det dröjde hela sju omgångar innan man vann en match, och antagligen stördes laget under säsongsinledningen av att veta att Andreas Alm redan bestämt sig för att lämna under sommaren.

När norske Per-Mathias Högmo kom in blev det bättre, men det vore generöst att kalla Häckens höst för bra. Att man besitter kvalitet i spelartruppen, det råder det dock inga tvivel om. Det visade man också inte minst i premiären mot AIK, då Alexander Jeremejeff stod för ett hattrick och nyförvärvet Patrik Uddenäs visade framfötterna med ett mål. I omgång två mot Degerfors, när både Jeremejeff och Bengtsson var sjuka, klev ett annat nyförvärv – Ibrahim Sadiq – fram med två bra mål.

IFK Göteborg värvade för toppen ifjol, men låg länge i stället i botten. Efter en stark uppryckning under hösten slutade man till slut på en sjundeplats, och det är den trenden och resultatkurvan man nu försöker bygga vidare på. Inledningen på säsongen går inte att klaga för mycket på heller, då laget tagit sex poäng på två matcher. Man har dock ställts mot två nykomlingar, IFK Värnamo och Helsingborg, och ingen av segrarna var särskilt övertygande. Det blir intressant att se hur laget står sig mot ett tuffare motstånd i form av Häcken, och när det blir svårare att förlita sig på individuella prestationer från Marcus Berg.

Vårt speltips

Göteborg har vunnit sina två inledande matcher, men som vi varit inne på var segrarna knappast övertygande och man har räddats av Berg. Häcken såg starka ut mot AIK, men vann med nöd och näppe över Degerfors. Segersiffrorna skrevs till 2-1, men med tanke på alla chanser man släppte till borde Degerfors ha gjort två mål till.

Häcken har verkligen inte sett stabila ut bakåt så här långt, men har väldigt mycket kvalitet framåt. Även hos IFK Göteborg finns den stora kvaliteten i offensiven. Därav tror vi på en match med mycket mål.

Vi spelar ”över 2,5 mål”, som finnes till 1,85 gånger insatsen hos Bet365.

  • Vårt speltips: Under 2,5 mål
  • Odds: 1,90
  • Spelsida: Bet365

Ta gärna del av fler speltips från Allsvenskan.

Annan betting inför matchen

Vårt spel hamnar på ”över 2,5 mål”. Men ni kan kolla in fler odds på matchen, om ni vill.

Speltips Odds från Bet365
Häcken vinner 2,00
Båda lag gör mål – Ja 1,75
X2 1,72

Relaterat

Super Bowl 2023 – Live stream, odds & speltips
Super Bowl 2023 – Live stream, odds & speltips
Hitta tips inför Super Bowl finalen den 13/2. Vi ger speltips med bäst odds, råd om bonusar och hjälp för att streama Super Bowl 2023 live på nätet.
3 februari, 2023 | Jimmie Nyman
Stryktipset – 28 januari (28/1): Tips, förslag & analys
Stryktipset - 28 januari (28/1): Tips, förslag & analys
Inget Premier League i helgen, men väl FA-cupen och en riktigt fullspäckad Stryktipsomgång! Ta del av vår analys om de 13 matcherna! …
26 januari, 2023 | Emil Sandberg
Streama Sverige – Frankrike: Live stream & TV (Handbolls VM)
Streama Sverige – Frankrike: Live stream & TV (Handbolls VM)
Titta på Sverige - Frankrike stream från handbolls VM 2023. Vi tipsar om vart du sänder matchen via live streaming online eller direkt på TV! …
26 januari, 2023 | Jimmie Nyman

Emil Sandberg

fotboll-icon Skribent inom Fotboll

Emil Sandberg är webbredaktör och skribent på Sportal. Han följer all fotboll men har framförallt ett brinnande intresse för Allsvenskan och Serie A. Han började arbeta på sajten som frilansare hösten 2017, innan man knöt åt sig honom på riktigt. Tidigare har han skrivit ett fåtal artiklar åt SvenskaFans.com, Nyheter24 och Sundsvalls Tidning. Emil har genom åren avslöjat flera stora nyheter från fotbollens värld, om alltifrån Allsvenskan till irakisk landslagsfotboll.