Bekräftat: Premier League återupptas 17 juni

Äntligen, vilken nyhet! Efter många och långa diskussioner har de flesta enats om att Premier League kommer att fortsätta, efter att den engelska regeringen har gett klartecken. Den 17:e juni förväntas engelska Premier League kunna fortsätta.

Premier League lät klubbarna avgöra ifall man ville att Premier League skulle återupptas eller ej. Om Premier League skulle kunna fortsätta krävdes det att minst 14 klubbar av alla samtliga 20 röstade ja till ett fortsatt Premier League. Om det var mindre än 14 skulle Premier League avbrytas och då skulle man invänta en omstart. Men nu när det är bekräftat kan Liverpool äntligen pusta ut.

De första två matcherna spelas den 17:e juni. Då möter Aston Villa rödvita Sheffield United och Arsenal möter ljusblåa Manchester City. Fantastiskt.

Det var mycket man diskuterade under tiden som Premier League pausades. Man menade att man vill undvika trängsel utanför arenor för att undvika smittspridning. Man vill också att matcherna skulle spelas utan publik. Premier League-klubbarna fick sedan beskedet att de kan börja träna igen på sina träningsanläggningar och strax efter det kom nu beskedet att Premier League ska fortsätta.

Premier League flyttades fram två gånger. Senaste framflyttningen flyttades fram till 30:e april, och nu på mindre än en månad har regeringen och alla klubbarna enats om att låta ligaspelet fortsätta. Premier League kommer att fortsätta som det tidigare gjort, tills alla matcher har spelats klart. Därmed kommer det inte vara någon play-off eller liknande. Den med mest poäng vinner ligan, så att säga.

Liverpool är också den klubb som vinner mest på detta med tanke på deras historiska poängledning i tabellen. Senast Liverpool vann ligan var säsongen 1989-90, vilket är ungefär 30 år sedan. Nu kan The Reds gladeligen gå och inbringa sin efterlängtade titel. Klubbarna som påverkas som mest av detta besked är lagen som befinner sig i relegerings-zonen. Dessa klubbar önskade starkt för en omstart, utan ned- eller uppflyttningar.

Detta är också underlättande för det engelska folket som dessvärre tvingas vara hemma på grund av coronasmittan och enbart gå ut för att handla basala nödvändigheter. Fotboll är väldigt viktigt för det engelska folket, och denna nyhet skulle innebära att de får tillbaka det som är dem mest kärt – fotbollen, i dessa dystra tider. Nu kan alla luta sig tillbaka i England och hålla tummarna för sina klubbar. Personligen kan jag inte vänta och ser väldigt mycket fram emot 17:e juni. Det återstår att se vem som vinner, vilka som går vidare till Champions League och vilka som håller sig kvar i Premier League.

Fler nyheter från Premier League

Arsenal - Liverpool, 3/4: Stream, speltips & odds
Arsenal - Liverpool, 3/4: Stream, speltips & odds
I Premier League spelar Arsenal - Liverpool mot varandra under lördagskvällen. Kolla in vårt speltips till matchen, och se även hur ni gör för att streama.
News icon1 april, 2021
Author iconGustaf Rauer
Vi minns: Lucas Radebe - från Sydafrika till en Leeds-ikon
Vi minns: Lucas Radebe - från Sydafrika till en Leeds-ikon
Sportals dokumentärserie om en av fotbollshistoriens hetaste - eller mest anmärkningsvärda - spelare.
News icon28 mars, 2021
Author iconGustaf Rauer
Arsenal - Tottenham, 14/2: Stream, speltips & odds
Arsenal - Tottenham, 14/2: Stream, speltips & odds
Londonderby på söndag! Ta del av speltips och live stream tillArsenal - Tottenham! …
News icon12 mars, 2021
Author iconEmil Sandberg