Bekräftat: Premier League återupptas 17 juni

Äntligen, vilken nyhet! Efter många och långa diskussioner har de flesta enats om att Premier League kommer att fortsätta, efter att den engelska regeringen har gett klartecken. Den 17:e juni förväntas engelska Premier League kunna fortsätta.

Premier League lät klubbarna avgöra ifall man ville att Premier League skulle återupptas eller ej. Om Premier League skulle kunna fortsätta krävdes det att minst 14 klubbar av alla samtliga 20 röstade ja till ett fortsatt Premier League. Om det var mindre än 14 skulle Premier League avbrytas och då skulle man invänta en omstart. Men nu när det är bekräftat kan Liverpool äntligen pusta ut.

De första två matcherna spelas den 17:e juni. Då möter Aston Villa rödvita Sheffield United och Arsenal möter ljusblåa Manchester City. Fantastiskt.

Det var mycket man diskuterade under tiden som Premier League pausades. Man menade att man vill undvika trängsel utanför arenor för att undvika smittspridning. Man vill också att matcherna skulle spelas utan publik. Premier League-klubbarna fick sedan beskedet att de kan börja träna igen på sina träningsanläggningar och strax efter det kom nu beskedet att Premier League ska fortsätta.

Premier League flyttades fram två gånger. Senaste framflyttningen flyttades fram till 30:e april, och nu på mindre än en månad har regeringen och alla klubbarna enats om att låta ligaspelet fortsätta. Premier League kommer att fortsätta som det tidigare gjort, tills alla matcher har spelats klart. Därmed kommer det inte vara någon play-off eller liknande. Den med mest poäng vinner ligan, så att säga.

Liverpool är också den klubb som vinner mest på detta med tanke på deras historiska poängledning i tabellen. Senast Liverpool vann ligan var säsongen 1989-90, vilket är ungefär 30 år sedan. Nu kan The Reds gladeligen gå och inbringa sin efterlängtade titel. Klubbarna som påverkas som mest av detta besked är lagen som befinner sig i relegerings-zonen. Dessa klubbar önskade starkt för en omstart, utan ned- eller uppflyttningar.

Detta är också underlättande för det engelska folket som dessvärre tvingas vara hemma på grund av coronasmittan och enbart gå ut för att handla basala nödvändigheter. Fotboll är väldigt viktigt för det engelska folket, och denna nyhet skulle innebära att de får tillbaka det som är dem mest kärt – fotbollen, i dessa dystra tider. Nu kan alla luta sig tillbaka i England och hålla tummarna för sina klubbar. Personligen kan jag inte vänta och ser väldigt mycket fram emot 17:e juni. Det återstår att se vem som vinner, vilka som går vidare till Champions League och vilka som håller sig kvar i Premier League.

Fler nyheter från Premier League

Chelsea - Manchester United, 28/2: Stream, speltips & odds
Chelsea - Manchester United, 28/2: Stream, speltips & odds
Stormatch i Premier League! Thomas Tuchels Chelsea tar emot Ole Gunnar Solskjaers Manchester United. Vi ger er vårt speltips till matchen, och går igenom stream.
News icon27 februari, 2021
Author iconEmil Sandberg
Arsenal - Manchester City, 21/2: Stream & speltips
Arsenal - Manchester City, 21/2: Stream & speltips
Stormöte i Premier League! Läs inför matchen, ta del av vårt speltips och hitta er live stream till Arsenal - Manchester City! …
News icon20 februari, 2021
Author iconEmil Sandberg
Everton – Manchester City, 17/2: Stream & speltips
Everton – Manchester City, 17/2: Stream & speltips
Läs allt du behöver veta inför matchen mellan Everton - Manchester City. Vi samlar info med speltips, odds och live streaming.
News icon17 februari, 2021
Author iconJimmie Nyman