Ahmed Kheniab photo
Ahmed Kheniab

- 31 mar, 2020

Liverpool påverkas som mest av corona

Av alla engelska klubbar är det Liverpool som lider som mest på grund av den rådande händelsen i världen. Att ha kommit så långt för ingenting.

Med en 25-poängsledning jämfört med andraplatsaren Manchester City, finner sig Liverpool närmare än någonsin till vad som blir deras 19:e ligatitel. För många är det redan självklart vem som vinner Premier League i år. Senast ”the Reds” vann Premier League var säsongen 1989-90, vilket är ungefär 30 år sedan. Men på grund av detta hinder kan Liverpool mista denna fina möjlighet. Senast Liverpool miste en fin möjlighet att vinna Premier League var när Steven Gerrard snubblade vid mittlinjen år 2014 mot Chelsea. Även då var Liverpool otroligt nära.

Jürgen Klopp har kommenterat den rådande situationen genom ett meddelande till besvikna klubbfans där han menade att ”människors hälsa är viktigare än någonting annat”. Personligen trodde jag att Klopp skulle börja dra sig i håret och slänga ut lite klagomål, men nej, istället höll han sig lugn och menade att ”ska man ställa in tävling för folks hälsa så behöver vi inte fråga något mer. Det handlar om ett val mellan fotboll och det bästa för samhället, så det går inte att jämföra”.

Denna titel skulle innebära att Liverpool tar hem sin andra raka titel på mindre än två säsonger, där senaste titeln var från Champions League. Nu åkte dessvärre klubben ut i kvartsfinal mot spanska Atletico Madrid, efter att målvakten Adrian gav bort en gratisvinst till Atletico genom sina misstag. Om nu Champions League blir inställt kanske förlusten mot Atletico inte kommer vara lika tyngande att tänka på. Men att gå miste om en Premier League-titel, med tanke på vilken poängledning Liverpool har, är något som kommer bli svårt att skaka av sig framöver.

Vad som kommer hända härnäst diskuteras just nu bakom stängda dörrar. Det kan röra sig som att ligan fortsätter i sommar på något sätt, eller att man helt enkelt avbryter ligaspelet och påbörjar en ny säsong när corona-pandemin är över. Det enda vi vet just nu är att Premier League är framflyttat till 30:e april 2020. Denna siffra kan komma att ändras och flyttas ännu längre fram i tiden. Hursomhelst får vi, oavsett om vi är Liverpool-fans eller ej, hoppas att Premier League-fotbollen kan börja rulla igång igen inom kort.

Ahmed Kheniab

Ahmed började arbeta hos Sportal.se. som frilansjournalist under 2018. Han fokuserarr främst på speltips för Premier League och Serie A

86 Artiklar