Lista: Alla fotbollsspelare som testats positivt med corona

 

Lista med alla fotbollsspelare som testats positivt för coronaviruset.

 

Coronaviruset sprider sig som en löpeld, och allt fler människor blir sjuka världen över. Flertalet fotbollsspelare har drabbats av sjukdomen, och här har vi sammanställt en lista med samtliga coronasjuka spelare.

Sedan coronaviruset upptäcktes i Kina härom månaden har sjukdomen snabbt spridit sig till resten av världen. Alla möjliga branscher påverkas negativt av utbrottet, och fotbollen är inget undantag.

De flesta ligor i Europa har tvingats ta uppehåll medan en del fortlöper men bakom stängda dörrar. Italien, Tyskland och Spanien är några av de värst drabbade länderna, och där spelas det ingen fotboll överhuvudtaget. Frågan är om säsongerna kan återupptas och avslutas innan sommaren, eller om situationen förblir kritisk ett tag till.

Säsongerna avslutas utan att vinnare koras?

Flera olika idéer spekuleras, och eftersom Italien är det land i Europa där situationen varit illa som längst är det även där flest eventuella lösningar varit uppe på tapeten. Bland annat diskuteras det om man helt enkelt ska blåsa av pågående säsong, det vill säga avsluta den utan att kora någon vinnare. På så sätt kan man ta nya tag inför fortsättningen, utan att även säsongen 2020-21 påverkas.

I England är situationen än mer svårbedömd, med tanke på att Liverpool leder ligan så pass stort. Det är svårt att dela ut en ligatitel utan att tävliingen avgjorts, men samtidigt är Liverpool så långt före sina konkurrenter att alla vet att de vunnit Premier League om ligan fått fortsätta som vanligt.

Utöver att fotbollsligorna tagit skada av coronaviruset är det dessutom flera fotbollsspelare som direkt smittats av sjukdomen. Så här några veckor efter att coronaviruset slagit rejält i Europa har ett tiotal fotbollsspelare testats positivt, och vi har sammanställt en komplett lista med alla namn.

Listan fylls på löpande, och uppdateras varje dag. Datumet anger när det kom till allmän kännedom att aktuell spelare testats positivt.

SpelareKlubbHemmahörande iDatum
Daniele RuganiJuventusItalien11/3
Timo HübersHannover 96Tyskland11/3
James HornHannover 96Tyskland12/3
Manolo GabbiadiniSampdoriaItalien12/3
Albin EkdalSampdoriaItalien13/3
Morten ThorsbySampdoriaItalien13/3
Omar ColleySampdoriaItalien13/3
Antonio La GuminaSampdoriaItalien13/3
Callum Hudson-OdoiChelseaEngland13/3
Hyun-Jun SukTroyesFrankrike13/3
Dusan VlahovicFiorentinaItalien13/3
German PezzellaFiorentinaItalien14/3
Patrick CutroneFiorentinaItalien14/3
Fabio DepaoliSampdoriaItalien14/3
Luca KilianPaderbornTyskland15/3
Elaquim MangalaValenciaSpanien15/3
José GayaValenciaSpanien15/3
Ezequiel GarayValenciaSpanien15/3
Mattia ZaccagniHellas VeronaItalien17/3
Blaise MatuidiJuventusItalien17/3
Paulo DybalaJuventusItalien21/3
Daniel MaldiniMilanItalien21/3
James BoltonPortsmouthEngland21/3
Andy CannonPortsmouthEngland21/3
Sean RaggettPortsmouthEngland21/3
Haji MnogaPortsmouthEngland21/3
Marouane FellainiShandong LunengKina22/3
Pepe ReinaAston VillaEngland31/3

Senast uppdaterad: 21 mars