Emil Sandberg photo
Emil Sandberg

- 16 mar, 2020

Lista: Alla fotbollsspelare som testats positivt med corona

Lista med alla fotbollsspelare som testats positivt för coronaviruset.

Coronaviruset sprider sig som en löpeld, och allt fler människor blir sjuka världen över. Flertalet fotbollsspelare har drabbats av sjukdomen, och här har vi sammanställt en lista med samtliga coronasjuka spelare.

Sedan coronaviruset upptäcktes i Kina härom månaden har sjukdomen snabbt spridit sig till resten av världen. Alla möjliga branscher påverkas negativt av utbrottet, och fotbollen är inget undantag.

De flesta ligor i Europa har tvingats ta uppehåll medan en del fortlöper men bakom stängda dörrar. Italien, Tyskland och Spanien är några av de värst drabbade länderna, och där spelas det ingen fotboll överhuvudtaget. Frågan är om säsongerna kan återupptas och avslutas innan sommaren, eller om situationen förblir kritisk ett tag till.

Säsongerna avslutas utan att vinnare koras?

Flera olika idéer spekuleras, och eftersom Italien är det land i Europa där situationen varit illa som längst är det även där flest eventuella lösningar varit uppe på tapeten. Bland annat diskuteras det om man helt enkelt ska blåsa av pågående säsong, det vill säga avsluta den utan att kora någon vinnare. På så sätt kan man ta nya tag inför fortsättningen, utan att även säsongen 2020-21 påverkas.

I England är situationen än mer svårbedömd, med tanke på att Liverpool leder ligan så pass stort. Det är svårt att dela ut en ligatitel utan att tävliingen avgjorts, men samtidigt är Liverpool så långt före sina konkurrenter att alla vet att de vunnit Premier League om ligan fått fortsätta som vanligt.

Utöver att fotbollsligorna tagit skada av coronaviruset är det dessutom flera fotbollsspelare som direkt smittats av sjukdomen. Så här några veckor efter att coronaviruset slagit rejält i Europa har ett tiotal fotbollsspelare testats positivt, och vi har sammanställt en komplett lista med alla namn.

Listan fylls på löpande, och uppdateras varje dag. Datumet anger när det kom till allmän kännedom att aktuell spelare testats positivt.

Spelare Klubb Hemmahörande i Datum
Daniele Rugani Juventus Italien 11/3
Timo Hübers Hannover 96 Tyskland 11/3
James Horn Hannover 96 Tyskland 12/3
Manolo Gabbiadini Sampdoria Italien 12/3
Albin Ekdal Sampdoria Italien 13/3
Morten Thorsby Sampdoria Italien 13/3
Omar Colley Sampdoria Italien 13/3
Antonio La Gumina Sampdoria Italien 13/3
Callum Hudson-Odoi Chelsea England 13/3
Hyun-Jun Suk Troyes Frankrike 13/3
Dusan Vlahovic Fiorentina Italien 13/3
German Pezzella Fiorentina Italien 14/3
Patrick Cutrone Fiorentina Italien 14/3
Fabio Depaoli Sampdoria Italien 14/3
Luca Kilian Paderborn Tyskland 15/3
Elaquim Mangala Valencia Spanien 15/3
José Gaya Valencia Spanien 15/3
Ezequiel Garay Valencia Spanien 15/3
Mattia Zaccagni Hellas Verona Italien 17/3
Blaise Matuidi Juventus Italien 17/3
Paulo Dybala Juventus Italien 21/3
Daniel Maldini Milan Italien 21/3
James Bolton Portsmouth England 21/3
Andy Cannon Portsmouth England 21/3
Sean Raggett Portsmouth England 21/3
Haji Mnoga Portsmouth England 21/3
Marouane Fellaini Shandong Luneng Kina 22/3
Pepe Reina Aston Villa England 31/3

Senast uppdaterad: 21 mars

Emil Sandberg

Skribent inom Fotboll

Emil Sandberg är webbredaktör och skribent på Sportal. Han följer all fotboll men har framförallt ett brinnande intresse för Allsvenskan och Serie A. Han började arbeta på sajten som frilansare hösten 2017, innan man knöt åt sig honom på riktigt. Tidigare har han skrivit ett fåtal artiklar åt SvenskaFans.com, Nyheter24 och Sundsvalls Tidning.Emil har genom åren avslöjat flera stora nyheter från fotbollens värld, om alltifrån Allsvenskan till irakisk landslagsfotboll.

2527 Artiklar