Walter Wallberg vinner OS-guld! - Puckelpist

Walter Wallberg vinner OS-guld – och tar Sveriges första medalj. Ett klockrentåk i den stora finalen ledde till en seger – med marginal!

”Tack, tack, tack.. alla som.. ja..!” – är orden som TV-kameran fångar upp när Walter Wallberg ser poängen efter sitt åk.

Poängen slutar på över 83.00 – och är med marginal bättre än tvåan från Kanada. Japan kniper bronspengen.

OS-guld i Puckelpist

Det var en nervös väntan på poängen. Ett bra åk gjorde att det luktade topplacering. När domarna var klara så stod det klart att Sverige tar sin första medalj i OS.

Walter Wallberg unga ålder är 21 år (född 2000) – gör att det är en av de yngsta medaljörena i OS 2022 än så länge.

”Ett superåk som tar Walter Wallberg till guld” – säger Karin Frick från OS-studion.

Han slutade på poängen 83.23. Vilket är ett imponerade resultat. Det var ett perfekt åk och stilfulla hopp som skänkte Sverige en stor glädje efter en tuff start på dagen.

Walter Wallberg var inför tävlingen en favorit till att starta resan för Sveriges OS medaljliga. Han var en av de åkare som spelbolagen hade lägst odds på att stå som vinnare.

Resultat:

  1. Walter Wallberg (Sverige)
  2. Mikael Kingsbury (Kanada)
  3. Ikuma Horishima (Japan)

Tung dag för Sverige – fram tills Walter!

Sverige hade haft en tråkig dag. Två stora medaljchanser blev till sand. Damernas skiathlon slutade med 5:e plats för Frida Karlsson.

Det blev sedan en tung fjärdeplats i skidskyttestafetten. Där Sverige stod som en av favoriterna.

Sedan kom Walter Wallberg. Han gjorde att dagens inte kändes allt för dålig. Mycket imponerande åkning i både kval och final ledde till en seger.

Om Walter Wallberg:

  • Från: Bollnäs
  • Ålder: 21 år
  • Antal OS: 2 st

 

Super Bowl 2023 – Live stream, odds & speltips
Super Bowl 2023 – Live stream, odds & speltips
Hitta tips inför Super Bowl finalen den 13/2. Vi ger speltips med bäst odds, råd om bonusar och hjälp för att streama Super Bowl 2023 live på nätet.
3 februari, 2023 | Jimmie Nyman
Stryktipset – 28 januari (28/1): Tips, förslag & analys
Stryktipset - 28 januari (28/1): Tips, förslag & analys
Inget Premier League i helgen, men väl FA-cupen och en riktigt fullspäckad Stryktipsomgång! Ta del av vår analys om de 13 matcherna! …
26 januari, 2023 | Emil Sandberg
Streama Sverige – Frankrike: Live stream & TV (Handbolls VM)
Streama Sverige – Frankrike: Live stream & TV (Handbolls VM)
Titta på Sverige - Frankrike stream från handbolls VM 2023. Vi tipsar om vart du sänder matchen via live streaming online eller direkt på TV! …
26 januari, 2023 | Jimmie Nyman

Jimmie G. Nyman

fotboll-icon Skribent inom Fotboll

Jimmie Nyman började skriva på Sportal redan år 2016, och är den medarbetare som varit med oss under allra längst tid. Han har ett brett kunskapsområde, där Allsvenskan är vad han kan allra bäst. Som den allt-i-allo Jimmie är levererar han alltifrån speltips på fotboll till att täcka ishockey och skidor. Han brinner starkt för längdskidor, och det finns ingenting som gör honom gladare än att se oss svenskar slå norrmännen.