Walter Wallberg & Ludvig Fjällström klara för OS-final i Puckelpist

Sveriges herrar hade en lyckad dag i backen för puckelpist. En av favoriten till OS-guld inför tävlingen var Walter Wallberg. Han var först bland svenskarna att ta sig vidare till OS-final. Detta följdes upp av ett bra åk av Ludvig Fjällstrtöm – som även han kvalificerade sig till final.

Puckelpist är en sport som många i Sverige kan få upp ögonen för under OS 2022. Walter Wallberg och Ludvig Fjällström imponerade i backen – och sätter nu press på övriga finalister.

Tillsammans med svenskarna så har ytterligare favoriter som klarade av kvalet för puckelpist. Allra farligaste namnen är Mikaël Kingsbury från Kanada – och Ben Cavet från Frankrike.

Resultat i kvalomgånen

Walter Wallberg är den svensk som imponerade allra mest i kvalet till puckelpistfinalen. Han hamnade på en andra plats efter Mikaël Kingsbury. Det gör att Walter Wallberg fortsätter att vara en stor medaljchans & guldhopp för Sverige.

Ludvig Fjällström kom vidare till finalen efter att hamnat på en sjunde plats i kvalet. De första 10 fick en direktplats till OS-finalen som väntar.

Den tredje svensken som ställde upp i puckelpist-kval är Oskar Elofsson. Han tog sig inte vidare – utan slutade på en 26:e plats. Det innebär inte att hans tävlingar är över – han får en ny chans i ett om-kval. Där står ytterligare biljetter till finalen på spel. Du kan följa tävlingarna genom vårt Vinter OS schema & nyheter idag. Där hittar du allt om svenskt deltagande i OS 2022.

Tabell från kval den 3/2

  1. Mikaël Kingsbury – 81.15 p (kvalificerad)
  2. Walter Wallberg – 79.12 p (kvalificerad)
  3. Ben Cavet – 78.40 p (kvalificerad)
  4. Jimi Salonen – 76,39 p (kvalificerad)
  5. Cole McDonald – 76,27 p (kvalificerad)
  6. Kosuke Sugimoto – 76,26 p (kvalificerad)
  7. Ludvig Fjällström – 76,20 p (kvalificerad)
  8. Daichi Hara – 76,11 p (kvalificerad)
  9. Olli Penttala – 75,95 p (kvalificerad)
  10. Dylan Walczyk – 75,86 (kvalificerad)

*26. Oskar Elofsson – 69,26 (inte kvalificerad)

Stor chans på revansch

Det finns gott om chasner på till revansch. Walter Wallberg har tidigare sgt att han är lite besviken på sitt första OS (då endast 16 år gammal!). Han känner sig nu redo inför finalen för att äntligen ta den där medaljen. Där visade han i kvalet att hans namn är att räkna som ett hopp bland Sveriges medaljer just nu i medaljligan för OS.

Även för Oskar Elofsson så blir det nu en chans på revansch. Han kan inte vara nöjd med sitt kval. Där slutade han inte alls många placeringar från slutet. Det finns helt klart rum för förbättring.

Vi hoppas nu verkligen att alla håller sig friska och kan vara med i finalen för puckelpist under OS.

 

Andra nyheter

Stryktipset – 28 januari (28/1): Tips, förslag & analys
Stryktipset - 28 januari (28/1): Tips, förslag & analys
Inget Premier League i helgen, men väl FA-cupen och en riktigt fullspäckad Stryktipsomgång! Ta del av vår analys om de 13 matcherna! …
26 januari, 2023 | Emil Sandberg
Streama Sverige – Frankrike: Live stream & TV (Handbolls VM)
Streama Sverige – Frankrike: Live stream & TV (Handbolls VM)
Titta på Sverige - Frankrike stream från handbolls VM 2023. Vi tipsar om vart du sänder matchen via live streaming online eller direkt på TV! …
26 januari, 2023 | Jimmie Nyman
Kvartsfinaler i handbolls VM 2023 – Matcher, tider & odds
Kvartsfinaler i handbolls VM 2023 – Matcher, tider & odds
Hitta all info om kvartsfinalerna i handbolls VM. Vi har ett schema med alla tider, datum och arenor som gäller för alla fyra kvartsfinaler.
24 januari, 2023 | Jimmie Nyman

Jimmie G. Nyman

fotboll-icon Skribent inom Fotboll

Jimmie Nyman började skriva på Sportal redan år 2016, och är den medarbetare som varit med oss under allra längst tid. Han har ett brett kunskapsområde, där Allsvenskan är vad han kan allra bäst. Som den allt-i-allo Jimmie är levererar han alltifrån speltips på fotboll till att täcka ishockey och skidor. Han brinner starkt för längdskidor, och det finns ingenting som gör honom gladare än att se oss svenskar slå norrmännen.