Jimmie Nyman photo
Jimmie Nyman

- 3 feb, 2022

Walter Wallberg & Ludvig Fjällström klara för OS-final i Puckelpist

Sveriges herrar hade en lyckad dag i backen för puckelpist. En av favoriten till OS-guld inför tävlingen var Walter Wallberg. Han var först bland svenskarna att ta sig vidare till OS-final. Detta följdes upp av ett bra åk av Ludvig Fjällstrtöm – som även han kvalificerade sig till final.

Puckelpist är en sport som många i Sverige kan få upp ögonen för under OS 2022. Walter Wallberg och Ludvig Fjällström imponerade i backen – och sätter nu press på övriga finalister.

Tillsammans med svenskarna så har ytterligare favoriter som klarade av kvalet för puckelpist. Allra farligaste namnen är Mikaël Kingsbury från Kanada – och Ben Cavet från Frankrike.

Resultat i kvalomgånen

Walter Wallberg är den svensk som imponerade allra mest i kvalet till puckelpistfinalen. Han hamnade på en andra plats efter Mikaël Kingsbury. Det gör att Walter Wallberg fortsätter att vara en stor medaljchans & guldhopp för Sverige.

Ludvig Fjällström kom vidare till finalen efter att hamnat på en sjunde plats i kvalet. De första 10 fick en direktplats till OS-finalen som väntar.

Den tredje svensken som ställde upp i puckelpist-kval är Oskar Elofsson. Han tog sig inte vidare – utan slutade på en 26:e plats. Det innebär inte att hans tävlingar är över – han får en ny chans i ett om-kval. Där står ytterligare biljetter till finalen på spel. Du kan följa tävlingarna genom vårt Vinter OS schema & nyheter idag. Där hittar du allt om svenskt deltagande i OS 2022.

Tabell från kval den 3/2

  1. Mikaël Kingsbury – 81.15 p (kvalificerad)
  2. Walter Wallberg – 79.12 p (kvalificerad)
  3. Ben Cavet – 78.40 p (kvalificerad)
  4. Jimi Salonen – 76,39 p (kvalificerad)
  5. Cole McDonald – 76,27 p (kvalificerad)
  6. Kosuke Sugimoto – 76,26 p (kvalificerad)
  7. Ludvig Fjällström – 76,20 p (kvalificerad)
  8. Daichi Hara – 76,11 p (kvalificerad)
  9. Olli Penttala – 75,95 p (kvalificerad)
  10. Dylan Walczyk – 75,86 (kvalificerad)

*26. Oskar Elofsson – 69,26 (inte kvalificerad)

Stor chans på revansch

Det finns gott om chasner på till revansch. Walter Wallberg har tidigare sgt att han är lite besviken på sitt första OS (då endast 16 år gammal!). Han känner sig nu redo inför finalen för att äntligen ta den där medaljen. Där visade han i kvalet att hans namn är att räkna som ett hopp bland Sveriges medaljer just nu i medaljligan för OS.

Även för Oskar Elofsson så blir det nu en chans på revansch. Han kan inte vara nöjd med sitt kval. Där slutade han inte alls många placeringar från slutet. Det finns helt klart rum för förbättring.

Vi hoppas nu verkligen att alla håller sig friska och kan vara med i finalen för puckelpist under OS.

 

Andra nyheter

dif aik stream tv
allsvenskan
Se hur ni finner en direktsändning till Djurgården - AIK. Avspark klockan 15:00 på Tele2 Arena, söndag 28 maj!
28 maj, 2023
Fullträff 28 maj
fullträff
Ta del av våra tankar om helgens kupong av Fullträff! Vi ger er analys och spelförslag till alla 13 matcher!
27 maj, 2023
stryktipset 28 maj
stryktipset
Stryktipset avgörs på söndagen denna helg, då säsongens sista Premier League-omgång spelas. Här ger vi er vår analys med spelförslag till Stryktipset 28 maj!
26 maj, 2023

Jimmie Nyman

Jimmie Nyman började skriva på Sportal redan år 2016, och är den medarbetare som varit med oss under allra längst tid. Han har ett brett kunskapsområde, där Allsvenskan är vad han kan allra bäst.Som den allt-i-allo Jimmie är levererar han alltifrån speltips på fotboll till att täcka ishockey och skidor. Han brinner starkt för längdskidor, och det finns ingenting som gör honom gladare än att se oss svenskar slå norrmännen.

1199 Articles