Vinst för Sveriges damer i curling – Nu väntar OS-final

Vi får med oss två svenska curlinglag i OS-finalerna för både damer & herrar. Detta stod klart efter att Sverige klarat av uppgiften att vinna semifinalen mot Storbrittanien.

Herrarna har sedan tidigare vunnit sin semifinal och spelar finalen redan imorgon (24/2). Närmare bestämt kl. 07:35. Där möter man USA, och som sämst så kan Sverige få ett silver.

För damerna så väntar en final mot antingen Japan eller Sydkorea i curling. Denna final kommer att spelas den 25 februari, kl. 01:05.

Läs mer om Sveriges curling final i OS

Bra dag för Sverige i OS

Idag fick vi två stora glädjebesked, och två medaljer. Även om bara en är utdelad just nu. Matchen mellan Sverige och finalen stod Storbritannien visade sig nämligen bli en riktig munsbit för svenskorna.

Efter 1:a omgången var matchen utan poäng, och sedan böljade matchen fram och tillbaka. 2-0 till Sverige blev 2-1, sedan 3-1 och därefter 3-3 efter 5 omgångar av matchen.

I den 6:e omgången lade Sverige in en extra nivå i sitt spel. Svenskorna vann den andra omgången med 2-0, och den tredje med hela 3-0. Plötsligt stod det 8-3 till Sverige och matchen var i princip avgjord.

Storbritannien orkade aldrig hämta upp underläget, och matchen slutade 10-5 till Sverige.

Damerna tog sig därmed till final i curling, och kommer liksom herrarna som sämst få ett OS-silver.

Dagens stora händelse från OS är i särklass stafetten för herrarnas biathlon. Där tog Sveriges stafettlag guld i skidskytte, och ökade på Sverige medaljskörd under vinter-OS 2018.