Emil Sandberg photo
Emil Sandberg

- 23 feb, 2018

OS-guld till Sverige i skidskyttets stafett

Sverige har tagit en ny guldmedalj i OS! I herrarnas stafett i skidskytte sköt och åkte Sverige hem ett guld.

Herrarna räckte hela vägen i en otroligt jämn kamp mot Norge första platsen. Lindströms nerver tog sedan Sveriges stafettlag i skidskytte till OS-guldet.

Idag har Sverige tagit sitt sjätte OS-guld i spelen i Pyeongchang. Detta efter att herrlandslaget i skidskytte tillsammans ordnat ett guld till Sverige.

Peppe Femling tog hand om första sträckan, Jesper Nelin om den andra, Sebastian Samuelsson om den tredje och Fredrik Lindström fick äran att göra sista sträckan.

Rysare hela vägen till OS-guld för herrarna

Sverige var ett stadigt lag från början till slut. Samtidigt som andra landslag sköt bort sig och återtog sina placeringar så genomförde Sverige en mycket stabil stafett.

Sverige lämnde sällan topp 5-placeringen, och var bra både i spåret och under skjutningen.

När sista skidskytten för Sverige (Fredrik Lindström) började sin sträcka så var det många som räknade ut att det skulle bli en skandinavisk uppgörelse. Sverige och Norge var sida vid sida inför den sista skjutningen. Där visade Lindström upp fina nerver när han sköt bättre än Emil Hegle Svendsen.

Sverige åkte ut 40 sekunder före Norge, och ett guld till Sverige var ett faktum.

Nu gratuelerar vi Lindström, Samuelsson, Nelin och Femling till ett nytt OS-guld!!

Emil Sandberg

Skribent inom Fotboll

Emil Sandberg är webbredaktör och skribent på Sportal. Han följer all fotboll men har framförallt ett brinnande intresse för Allsvenskan och Serie A. Han började arbeta på sajten som frilansare hösten 2017, innan man knöt åt sig honom på riktigt. Tidigare har han skrivit ett fåtal artiklar åt SvenskaFans.com, Nyheter24 och Sundsvalls Tidning.Emil har genom åren avslöjat flera stora nyheter från fotbollens värld, om alltifrån Allsvenskan till irakisk landslagsfotboll.

2236 Artiklar