Svensk sprintsuccé! – ”Nya medaljer till samlingen”

Under dagens sprintlopp så imponerade damerna – som väntat. Det blev guld till Jonna Sundling – och ett silver till Maja Dahlqvist.

Sverige tar återigen mark i OS medaljliga för 2022. Två nya medaljer har trillat in i en och samma gren. Trots att två medaljer kasserades in – så fanns det chans på fler.

Otrolig dag för Sverige

Sverige som lag gjorde en otroligt bra insats i dagens sprinttävlingar. Samtliga 8 st – fyra herrar och fyra damer – gick vidare från prologen. I kvalet så hade dessutom Jonna Sundling en förkrossande tid. Över 5 sekunder tills tvåan!

På herrsidan såg det stabilt ut. Vi har lärt oss att inte förvänta oss för mycket från herrsidan. Därför såg det bra ut när Oskar Svensson gick vidare som ”lucky loser” (bästa tid) från lopp till lopp.

På damsidan var det tre damer som gick vidare. Maja Dahlqvist, Jonna Sundling och Emma Ribom. Det luktade medalj – då hälften av startfältet hade svensk skiddress.

Jonna Sundling tog i finalen kommando från start. Hon rasade ut i ledning. En ledning som hon höll hela vägen till mål. Strax bakom gjorde Jessica Digging upp med Maja Dahqvist i en spurt. Svensken stod pall – och tog Sveriges andra medalj.

Oskar Svensson gjorde ett mycket tappert försök i finalen – men hamnade sist när de andra löparna drog iväg på slutet.

Fler chanser på guld för Sundling & Dahlqvist

Det är med stor glädje vi kan se framemot ytterligare sprinttävlingar. Med detta resultat så kommer Sverige stå som stor favoriter för lagsprinten. Det är inte många som tror att något annat lag kommer ro på Jonna och Maja.

Nästa stora skidlopp kommer att gå av stapeln den 10 februari. Där kommer damerna att göra upp i 10 km, klassisk åkning.

Du kan läsa mer om vilka OS odds som finns inför den tävlingen – samt andra hopp på ytterligare medaljer!