Jimmie Nyman photo
Jimmie Nyman

- 8 feb, 2022

Svensk sprintsuccé! – ”Nya medaljer till samlingen”

Under dagens sprintlopp så imponerade damerna – som väntat. Det blev guld till Jonna Sundling – och ett silver till Maja Dahlqvist.

Sverige tar återigen mark i OS medaljliga för 2022. Två nya medaljer har trillat in i en och samma gren. Trots att två medaljer kasserades in – så fanns det chans på fler.

Otrolig dag för Sverige

Sverige som lag gjorde en otroligt bra insats i dagens sprinttävlingar. Samtliga 8 st – fyra herrar och fyra damer – gick vidare från prologen. I kvalet så hade dessutom Jonna Sundling en förkrossande tid. Över 5 sekunder tills tvåan!

På herrsidan såg det stabilt ut. Vi har lärt oss att inte förvänta oss för mycket från herrsidan. Därför såg det bra ut när Oskar Svensson gick vidare som ”lucky loser” (bästa tid) från lopp till lopp.

På damsidan var det tre damer som gick vidare. Maja Dahlqvist, Jonna Sundling och Emma Ribom. Det luktade medalj – då hälften av startfältet hade svensk skiddress.

Jonna Sundling tog i finalen kommando från start. Hon rasade ut i ledning. En ledning som hon höll hela vägen till mål. Strax bakom gjorde Jessica Digging upp med Maja Dahqvist i en spurt. Svensken stod pall – och tog Sveriges andra medalj.

Oskar Svensson gjorde ett mycket tappert försök i finalen – men hamnade sist när de andra löparna drog iväg på slutet.

Fler chanser på guld för Sundling & Dahlqvist

Det är med stor glädje vi kan se framemot ytterligare sprinttävlingar. Med detta resultat så kommer Sverige stå som stor favoriter för lagsprinten. Det är inte många som tror att något annat lag kommer ro på Jonna och Maja.

Nästa stora skidlopp kommer att gå av stapeln den 10 februari. Där kommer damerna att göra upp i 10 km, klassisk åkning.

Du kan läsa mer om vilka OS odds som finns inför den tävlingen – samt andra hopp på ytterligare medaljer!

Jimmie Nyman

Jimmie Nyman började skriva på Sportal redan år 2016, och är den medarbetare som varit med oss under allra längst tid. Han har ett brett kunskapsområde, där Allsvenskan är vad han kan allra bäst.Som den allt-i-allo Jimmie är levererar han alltifrån speltips på fotboll till att täcka ishockey och skidor. Han brinner starkt för längdskidor, och det finns ingenting som gör honom gladare än att se oss svenskar slå norrmännen.

1233 Artiklar