Jimmie Nyman photo
Jimmie Nyman

- 14 feb, 2022

Skidskytte (stafett) för herrar flyttas fram – Ny tid

Vi fick beskedet den 14/2 att herrarnas stafett i skidskytte kommer att flyttas fram. Det blir en ny tid som gäller för starten – som nu kräver fler morgonpigga svenskar.

Den nya tiden för herrarnas skidskyttestafett är 07:30. Detta efter att arrangören varnar för extremt väder – och tar till vara på åkarnas hälsa och skaderisk.

Det är ett mycket kall , snöig och blåsig arena i Zhangjiakou som gör att det skidskyttet flyttas. Starttid för tävling skulle var den 15 februari kl. 10:00. Ny tid är alltså nu 07:30.

Svåra förhållanden

Under stora delar av OS 2022 så har vi märkt av svåra förhållande på skjutvallen. Det har varit väldigt blåsigt – och resulterat i många bom på vallen generellt. Lägg då till att det ofta snöar – och är väldigt kallt.

Förhoppningen att lägga herrarnas stafett tidigare är att det ska vara mindre kallt. Oftast så avgörs tävlingarna i Kina under kvällstid. Att flytta fram tävlingen mer på eftermiddagen gör att solen kan vara framme.

Enligt ledningen för OS i Peking så vill man inte riskera åkarnas hälsa – samt inte tvingas ställa in tävlingen närmare inpå starten.

Sveriges herrlag till stafetten

Inför OS den 15 feb så är skidskyttet en av Sveriges stora chanser att ta en medalj. Herrlandslaget har tagit flera pallplats – och segrar – under världscupen. Skulle Sverige ha lite tur så kan det mycket väl räcka till guld.

Laget som kommer att ställa upp i OS skidskytte, stafett för herrar för svensk del kan du se nedan. Det är ett mycket förväntat – och gjutna lag som ska ut i kylan imorgon.

  1. Peppe Femling
  2. Jesper Nelin
  3. Martin Ponsilouma
  4. Sebastian Samuelsson

Den ordning som vi har satt på laget – är den troliga utgången av stafetten. Vi tror att Sebastian Samuelsson tar hand om sist sträckan – och Peppe Femling går ut i första.

Andra nyheter

dif aik stream tv
allsvenskan
Se hur ni finner en direktsändning till Djurgården - AIK. Avspark klockan 15:00 på Tele2 Arena, söndag 28 maj!
28 maj, 2023
Fullträff 28 maj
fullträff
Ta del av våra tankar om helgens kupong av Fullträff! Vi ger er analys och spelförslag till alla 13 matcher!
27 maj, 2023

Jimmie Nyman

Jimmie Nyman började skriva på Sportal redan år 2016, och är den medarbetare som varit med oss under allra längst tid. Han har ett brett kunskapsområde, där Allsvenskan är vad han kan allra bäst.Som den allt-i-allo Jimmie är levererar han alltifrån speltips på fotboll till att täcka ishockey och skidor. Han brinner starkt för längdskidor, och det finns ingenting som gör honom gladare än att se oss svenskar slå norrmännen.

1199 Articles