Jimmie Nyman photo
Jimmie Nyman

- 8 feb, 2022

OS 2022 – 8 Februari (8/2) – Tider & svenska höjdpunkter

Programmet för Vinter OS 2022 fortsätter den 8 febrauri med bl.a. skidskytte och sprint. Goda chanser för Sverige att ta ytterligare medaljer.

Följ alla svenska deltagare – eller se tiderna i de kompletta schemat för den 8/2 under OS 2022. Vi kommer även att ge dagens tips på odds under OS.

Vi önskar nu all lycka till för t.ex. Jonna Sundling, Maja Dahlqvist, Sebastian Samuelsson och Martin Ponsilouma som räknas till höjdpunkterns från OS den 8 feb.

Dagens speltips

Vi tror att ytterligare en medalj kommer att rulla in till Sverige i OS medaljligan. Den tror vi kommer i längdskidor, sprint. Där har vi chans på fler än en OS-medalj. Både Maja Dahlqvist och Jonna Sundling är favoriter.

 

Tips från OS idag Odds
Maja Dahlqvist vinner guld (sprint) 2.20 hos Betsson

⭐ Svenska höjdpunkter & deltagare

Vi har svenskt deltagande i fler sporter än skidskytte och sprint under den 8 febrarui i OS. Det väntar även ett nordiskt derby mellan Sverige – Danmark i damernas ishockey.

För att hitta alla tider för den 8/2 i OS 2022 så kan du kolla in här. För att se hela programmet så kan du ta hjälp av vår OS guide med schema & nyheter. Du hittar dock hela programmet för OS 8 feb lite längre ner.

  • Konståkning, singel (herrar) – kl. 02:15 (Nikolaj Majorov)
  • Sverige – Storbritannien, Curling, bronsmatch (mixed) – kl. 07:05
  • Längdskidor, sprint – kval, prolog (D & H) – kl. 09:00 (Maja Dahlqvist, Jonna Sundling, Marcus Grate, Oskar Svensson m.fl)
  • Skidskytte, 20 km (herrar) – kl. 09:30 (Sebastian Samuelsson, Martin Ponsilouma, Peppe Femling, Jesper Nelin)
  • Längdskidor, sprint – final (D & H) – kl. 11:30 (Maja Dahlqvist, Jonna Sundling, Marcus Grate, Oskar Svensson m.fl)
  • Sverige – Danmark, ishockey (damer) – kl. 14:10

Hela schemat den 8/2

Självklart kommer det – som vanligt – vara ett fullproppat schema med OS-grenar att njuda av. Du kommer att kunna sända OS på TV eller live stream för att följa med under alla tävlingar.

Alla tävlingar kommer att sändas med hjälp av OS studion på Discovery (kanal 5). Det är den tjänst som du bör ta hjälp av för att vara med under alla stora tävlingar.

OS den 8 feb
02:15 Konståkning, Singel (Herrar)
03:00 Freeski Big Air final (Damer)
03:40 Snowboard PGS, kval (Damer)
04:00 Alpint, Super-G (Herrar)
05:10 Ishockey, damer
07:05 Curling, mixed dubbel bronsmatch
07:30 Snowboard, damer och herrar parallellstorslalom final
09:00 Längdskidor, sprint fristil kval (Damer)
09:30 Skidskytte, 20 km (Herrar)
09:40 Ishockey, damer
11:30 Skridskor, 1500 m (Herrar)
11:30 Längdskidor, sprint fristil finaler (Damer & Herrar)
12:50 Rodel, singel (Damer)
13:05 Curling, mixed dubbel final
14:10 Ishockey, damer Sverige – Danmark

Våra tips

Vi ser helt klart en bra svensk dag framför oss under den 8 feb. Tävlingarna i sprint kommer skänka mycket spänning. Där känns det som Sverige har goda chanser att ta mer än en medalj.

Maja Dahlqvist ser urstark ut. Hon har sett till att dominera stora delar av säsongen inför Vinter OS. Att han skulle helt tappa det under mästerskapet ses inte som troligt. Det som är största hotet mot ett OS-guld i sprint är olyckor, fall eller matriella problem.

Skidskytte på herrsidan kan bli en kul tävling. Sverige har självklart goda chanser med främst Sebastian Samuelsson. Att han skulle vinna guld är inte det mest troliga enligt svenska betsidor – men absolut inte omöjligt.

Damkronorna har en match mot Danmark. Varken Sverige eller Danmark har imponerat. Båda landslagen har visat sig ha problem med nationer som Japan och Kina.

Andra nyheter

fantasy premier league (fpl)
Läs om tips inför Gameweek 7 i Fantasy Premier League. Vi synar vilka spelare & lag vi tror har bäst chans under GW i FPL.
28 september, 2023
nyheter
Spela med oddsboostar hos Snabbare. Det ger dig extra höga odds inför utvalda matcher och sporter!
26 september, 2023
nyheter
Vill du göra lika snabba och smidiga uttag - som insättningar? Kolla in våra spelbolag med utbetalningar via Swish!
25 september, 2023

Jimmie Nyman

Jimmie Nyman började skriva på Sportal redan år 2016, och är den medarbetare som varit med oss under allra längst tid. Han har ett brett kunskapsområde, där Allsvenskan är vad han kan allra bäst.Som den allt-i-allo Jimmie är levererar han alltifrån speltips på fotboll till att täcka ishockey och skidor. Han brinner starkt för längdskidor, och det finns ingenting som gör honom gladare än att se oss svenskar slå norrmännen.

1249 Artiklar