Jimmie Nyman photo
Jimmie Nyman

- 12 feb, 2022

OS 2022 – 14 Februari (14/2) – Tider & Svenska höjdpunkter

Måndagen den 14 feb så bjuder OS 2022 på grenar med svenskt deltagande. Vi listar här hela schemat som gäller för OS den 14 februari – samt ger alla höjdpunkter under denna dag.

Programmet innehåller freestyle slopestyle, snowboard och även lite curling. Denna alla hjärtans dag måste dock anses som ganska lugn för svensk del.

Dagens speltips

För den 14 feb så har vi ett speltips inför freestyle-tävlingarna. Under dagen finns dock endast ett kval – så inga medaljer kommer att dela ut idag. Vis hittar dock bra odds på Oliwer Magnusson i slopestyle.

Speltips 14/2 Odds
Oliwer Magnusson tar medalj: 1-3 (freestyle, slopestyle) 8.00 hos Unibet

⭐ Svenska deltagare & höjdpunkter

För den som är morgonpigg så kommer OS den 14 februari ha tider som passar dig. Redan tidigt på morgonen så har vi kval för slopestyle på programmet. Många har mersmak på sporten sedan freestyle sedan Henrik Harlaut vann brons i Big Air.

Kolla in alla svenska höjdpunkter och deltagande under de 14 feb. Vi har schemat för hela dagen här här nedanför.

  • Freestyle, slopestyle – kval (herrar) – kl. 05:30 (Henrik Harlaut, Hugo Bervall, Jesper Tjäder, Oliwer Magnusson)
  • Snowboard, Big Air – kval (herrar) – kl. 06:30 (Sven Thorgren, Niklas Mattsson)
  • Sverige – Ryssland, Curling (herrar) – kl. 07:05 (Lag Edin)
  • Sverige – Schweiz, Curling (damer) – kl. 13:05 (Lag Hasselborg)

Den 14/2 blir en av mycket få dagar under OS 2022 som Sverige inte kan ta medalj. Det blir mestadels kval och gruppspelsmatcher för svensk del.

Det vi ser framemot mest är freestyle, slopestyle. Där har Sverige fyra kandidater som har goda chanser att ta sig vidare till finalen. Oliwer Magnusson sätter vi som bästa svenska medaljhopp – trots att Henrik Harlaut som kom trea i Big Air – är med. Det är dessutom en väldigt rolig sport att följa. Massor av sjysta tricks och underhållning!

Det blir även intressant att se Sven Thorgren och Niklas Mattsson i snowboard, big air. Där har vi herrar som ska kvala in till finalen. Goda chasner även här att få med oss svenskar i finalfältet.

Herrlaget i curling trummar vidare i OS 2022 den 14 februari med en match mot Ryssland (ROC). En vinst i denna match – och finalspel ska vara klart. Damlaget i curling går en match mot Schweiz som ser ut att bli jämna på förhand.

Hela schemat (14/2)

Självklart har vi hela programmet för den 14 febrauri i Vinter OS. Där kan du följa all den sport som kommer finnas under dagen. I schemat så hittar du alla tider du behöver hålla koll på.

OS, 14 feb

02:05 Curling (Damer)
02:15 Konståkning, Ice dance mixed
02:30 Freeski Slopestyle final (Damer)
02:30 Snowboard Big Air kval (Damer)
02:30 Bob (Damer)
05:10 Ishockey, semifinaler (Damer)
05:30 Freeski Slopestyle kval (Herrar)
06:30 Snowboard, Big Air (Herrar)
07:05 Curling (Herrar) Ryssland – Sverige
12:00 Backhoppning, Lag kval (Herrar)
12:00 Freestyle hopp, final (Damer)
13:05 Bob, tvåmanna (Herrar)
13:05 Bobsleigh, herrdubbel heat 1 och 2
14:10 Ishockey semifinaler (Damer)

Vilodag?

För oss i Sverige så kommer den 14 februari vara en vilodag. Inget OS skidskytte. Ingen längdskidåkning. Ingen OS hockey. Bara två kval – och två gruppspelsmatcher med svenska idrottare. Många av idrotterna har vilodag efter helgens pressade schema. Det innebär att även vi i som följer OS på TV & live stream också har vilodag. Äntligen har man tid för att duscha, handla och förbereda sig för sista veckan av OS 2022.

En höjdpunkt från OS 14/2 kommer även vara freestyle, hopp final för damer. Det är en rolig sport att följa – och OS-guldet ser ut att vara öppet för flera åkare. I övrigt så är det svårt att hitta andra stora svenska tider under den 14 feb.

För att snabbt hitta till en guide som visar OS 16 feb tv tider som du bör hålla koll på. Där finns det mycket mer svenskar som finns redo att tävla.

Mer nyheter

em
Få speltips på odds inför matcher i fotbolls EM - eller läs om vilka vi tror vinner EM 2024. Få även tips om bonusar, bettingsidor & bäst odds!
11 juni, 2024
em
Hitta TV kanal eller live stream för att sända Tyskland - Skottland från EM 2024. Vi tipsar gratis om vart & hur du kan se matchen!
11 juni, 2024
em
Planerar du att spela Euros 2024 fantasy manager teams? Då ger vi tips på spelare att plocka in i ditt lag för EM fantasy.
06 juni, 2024

Jimmie Nyman

Jimmie Nyman började skriva på Sportal redan år 2016, och är den medarbetare som varit med oss under allra längst tid. Han har ett brett kunskapsområde, där Allsvenskan är vad han kan allra bäst.Som den allt-i-allo Jimmie är levererar han alltifrån speltips på fotboll till att täcka ishockey och skidor. Han brinner starkt för längdskidor, och det finns ingenting som gör honom gladare än att se oss svenskar slå norrmännen.

1232 Artiklar