Jimmie Nyman photo
Jimmie Nyman

- 12 feb, 2022

OS 2022 – 13 Februari (13/2) – Tider & svenska höjdpunkter

Söndagens den 13/2 så kommer det finnas mycket i OS 2022 att följa med i. Vi har flera svenska deltagare i sporter som t.ex. curling, ishockey och skidskytte. Se alla tider för Vinter OS den 13 feb här nedanför.

De största höjdpunkterna den 13 februari är inte minst ett nordiskt derby mellan Finland – Sverige i ishockey. Detta följs upp med jaktstart i skidskytte för både damer och herrar. Som vanligt så finns det även lite curling med från svenska landslaget.

Dagens speltips

Vårt speltips under den 13 februari kommer vara relaterat till dameras skidskytte. Vi tror självklart på en svensk seger – i form av lillasyster Öberg!

Speltips: Odds:
Elvira Öberg vinner OS-guld (Jaktstart, 10 km) 6.50 hos Unibet

⭐ Svenska höjdpunkter & deltagare

Det program som finns att följa under den 13 feb startar väldigt tidigt. Redan runt 02:00 så kommer första OS-grenen med svenskt deltagande. Sedan rullar det på under hela morgonen.

Se alla svenska TV tider som du bör hålla koll på under Vinter OS den 13/2.

  • Norge – Sverige, Curling (herrar) – kl. 02:05 (Lag Edin)
  • USA – Sverige, Curling (damer) – kl. 07:05 (Lag Hasselborg)
  • Längdskidor, stafett, 4×10 km – kl. 08:00 (Eventuellt: Calle Halfvarsson, William Poromaa, Jens Burman, Oskar Svensson eller Leo Johansson)
  • Finland – Sverige, ishockey (herrar) – kl. 09:40
  • Skidskytte, 10 km jaktstart (damer) – kl. 10:00 (Hanna Öberg, Elvira Öberg, Linn Persson & Anna Magnusson)
  • Skidskytte, jaktstart 12,5 km (herrar) – k. 11:45 (Sebastian Samuelsson, Martin Ponsilouma, Peppe Femling & Jesper Nelin)

Dagen börjar med curling mellan Sverige och Norge. Alltid prestige när norrbaggarna står som motstånd – och båda lagen är på förhand medaljkandidater. Det blir ett kraftprov för att se vad vi har att vänta av Lag Edin.

Herrarna åker sedan stafett i längdskidor. Där kommer Sverige att ställa upp med ett hyfsat lag. Att ta medalj kan bli svårt – men att komma i mål på fin placering är absolut möjligt.

Sedan följer vi upp med nordiskt möte mellan Finland – Sverige i OS ishockey. Där kommer vi får reda på vart Tre Kronor slutar i gruppen. Spännande kraftprov mellan två klassiska ishockeynationer. Läs mer om all ishockey OS 2022 i vår lilla guide.

Till sists på vårt schema med svenska deltagare – så finns tävlingar i skidskytte för OS. Där kommer både damer och herrar att åka sprintlopp. Två bra svenska medaljhopp under båda tävlingar. Se OS skidskytte program, tider & Sveriges trupp där finns all info som krävs för att följa sporten.

Både Martin Ponsilouma och Sebastian Samuelsson har bra tider från gårdagens sprintlopp. De jagar ledande Johannes Thinges Bö. Även på damsidan har vi goda resultat från inte minst Elvira Öberg, Anna Magnusson. Även Hanna Öberg börjar visa upp en stark åkform.

Hela schemat (13/2)

För att få koll på all sport under OS den 13 februari så finns ett komplett schema här nedanför. Där kan du se allt som finns att vänta under dagen.

13 februari (13/2)

02:05 Curling (Herrar) Sverige – Norge
02:30 Bob, kval (Damer)
03:00 Freeski, Slopestyle kval (Damer)
03:15 Alpint, storslalom (Herrar)
05:10 Ishockey, herrar
07:05 Curling (Damer) USA – Sverige
08:00 Längdskidor, stafett 4 x 10 km (Herrar)
09:40 Ishockey, Sverige – Finland (Herrar)
10:00 Skidskytte, stafett 10 km (Damer)
11:45 Skidskytte, stafett 12,5 km (Herrar)
12:00 Skridskor, short track finaler (Herrar)
12:00 Freestyle hopp, damer kval
13:05 Curling, herrar
14:00 Skridskor (Damer & herrar)
14:10 Ishockey, herrar

Mer sport!

Du kan följa vilken sport som finns under OS 2022 idag. Det kommer finnas gott om tävlingar som du inte vill missa. Det är därför alltid en bra idé att följa våra scheman för att ta reda på vilka TV tider som gäller varje dag.

Vi kommer även lägga till morgondagens program. Hos oss så kommer du kunna följa schemat för varje dag under Vinter OS.

Vi har även släppt en guide för att läsa allt vad som finns att vänta i OS 14 februari. Där kan du se vilka tävlingar som väntar under måndagen – samt vilka höjdpunkter som finns till!

Fler nyheter

os
Vi går genom odds, schema & speltips inför all handboll som väntar under OS 2024!
23 maj, 2024
os
Se vart & hur du kan sända alla grenar från Sommar-OS 2024 i Paris. Vi hjälper med live streaming och TV kanaler som visar olympiska spelen!
16 maj, 2024
os
Sveriges OS-trupp innehåller flera medaljhopp. Här listar vi de medaljchanser du inte får missa under Sommar OS 2024!
16 maj, 2024

Jimmie Nyman

Jimmie Nyman började skriva på Sportal redan år 2016, och är den medarbetare som varit med oss under allra längst tid. Han har ett brett kunskapsområde, där Allsvenskan är vad han kan allra bäst.Som den allt-i-allo Jimmie är levererar han alltifrån speltips på fotboll till att täcka ishockey och skidor. Han brinner starkt för längdskidor, och det finns ingenting som gör honom gladare än att se oss svenskar slå norrmännen.

1232 Artiklar