Jimmie Nyman photo
Jimmie Nyman

- 15 feb, 2022

Oliwer Magnusson & Jesper Tjäder till OS final – Slopestyle, freestyle

Vi har två svenskar vidare till final av slopestyle. Oliwer Magnusson och Jesper Tjäder är svenskar som kommer slåss om medalj i freestyle, slopestyle. Läs mer om kval – samt om finalen. Här har vi sammanfattning och tider för slopestyle finalen i OS 2022.

Jesper Tjäder tog sig tryggt vidare från kvalet ganska tryggt. Han åkte in på en fjärde plats – och har siktet på medaljerna.

För Oliwer Magnusson var det väldigt nervös. Han var på en tolfte plats länge (sista placering för att kvala till final). När fem åkare återstod av startfältet – så kändes det inte sannolikt att Oliwer Magnusson skulle behålla placeringen. Så blev det – och vi har två svenskar vidare!

Dessvärre åkte Henrik Harlaut och Hugo Burvall ut i kvalet – och kommer inte medverka i finalen av freestyle, slopestyle.

OS Final för freestyle slopestyle

  • Tid: Den 16/2 – kl. 02:30 (kan flyttas!)
  • Vart: Zhangjiakou, Kina
  • Svenska deltagare: Oliwer Magnusson & Jesper Tjäder
Speltips Odds
Jesper Tjäder vinner OS-guld > Se odds hos Mr Green

Det finns goda chanser för båda svenskarna att vinna medaljer. Det är mycket hård konkurrens – från inte minst Norge med Birk Ruud. Andra heta namn i final när resultat ska räknas ihop är på förhand Alex Hall (Kanada) och Andri Ragettli (Schweiz). Även amerikarerna Alex Hall, Colby Stevensson och Nicholas Goepper är inte att räkna bort.

Slopestyle är en mycket rolig sport att följa. Det händer mycket – och trickens är på en mycket imponerande nivå. Det är sällan som den svenska TV-publiken får möjlighet att se sporten. Det är en av många positiva effekter som finns med Vinter OS var fjärde år!

Du kan läsa om Vinter OS den 16 februari tider & schema via denna länken. Hela programmet är fullproppat med svenska medaljhopp!

Kan skjutas upp

Tiden för slopestyle, finalen i OS kan komma att flyttas. Det finns krav på att temraturer inte får vara för kalla – vindar inte för hårda. Dels för risk för åkarnas säkerhet – men även för att åkarna ska våga sig på sina bästa tricks. Vädret har pekat på väldigt kalla tempraturer – vilket innebär att finalen kan skjutas upp.

För att se final i slopestyle på live stream eller TV så kan du följa med i OS studion i Discovery. Du kan även läsa mer om hur hur man sänder OS 2022 online.

Där kommer man även att ha försnack med förutsättningar och hur stora medaljhoppen är. Just nu är preliminära tiden för sändningen 02:30. Vi kommer naturligtvis att uppdatera om tiden för finalen kommer ändras.

os
Läs om alla odds inför Sommar OS 2024. Vi ger dig speltips kring Sveriges medaljer och andra spelvärda OS odds!
13 maj, 2024
nyheter
Hur ser Israels chanser ut för att vinna Eurovision 2024 i Malmö? Vi kollar till oddsen på årets mest omtalade och kontroversiella bidrag..
10 maj, 2024
ishockey
Sveriges första matcher i ishcokey VM blir väldigt het. Direkt ställs Tre Kronor mot giganten USA. Läs om hur du kan se matchen live på nätet eller på TV.
07 maj, 2024

Jimmie Nyman

Jimmie Nyman började skriva på Sportal redan år 2016, och är den medarbetare som varit med oss under allra längst tid. Han har ett brett kunskapsområde, där Allsvenskan är vad han kan allra bäst.Som den allt-i-allo Jimmie är levererar han alltifrån speltips på fotboll till att täcka ishockey och skidor. Han brinner starkt för längdskidor, och det finns ingenting som gör honom gladare än att se oss svenskar slå norrmännen.

1234 Artiklar