Calle Halfvarsson inför OS 2022 – “Ska träna mindre”

Inför de stora tävlingarna i OS 2022 så har redan uppladdningen startat. De allra flesta skidåkare ligger nu i hård träning för att toppa formen inför mästerskapet – men inte Calle Halfvarsson.

Tvärtemot de allra flest skidåkare så är hans taktik från förra året att träna mindre. Det kan låta konstigt – men inte helt ogenomtänkt.

Efter en stor besvikelse av fjolårets säsong så krävs något nytt för Calle Halfvarsson.

Stora problem förra året

Förra året så åkte Calle Halfvarsson in på en 20:e plats i världscupen som bäst. Det var en stor besvikelse – inte minst för Calle själv som hade betydligt högre ambitioner. Han fick återkommande kritik från Vinterstudion som följde tävlingarna.

Anledningen bakom detta mindre fiasko tros vara alla hans sjukdomar. När han började hitta formen så blev han ganska snart förkyld och sängliggande.

I en intervju med Sportbladet så beskriver Calle Halfvarsson hans säsong med mörka ord. Han menar att allt kändes bra under sommaren och hösten. När väl säsongen skulle starta så kollapsade kroppen.

”Jag kände att jag kunde lika gärna lägga av med allt det här. Då kom jag på att jag ska testa att träna mindre.”

Istället för att bygga muskler inför säsongen så ligger fokus istället på att gå ner i vikt. Vikten kan bli väldigt avgörande i de längre loppen. Därför ligger nu ett mål på att tappa 4 kilo.

Skulle inte denna satsningen att ge resultat – så kan detta mycket väl bli Calle Halfvarssons sista säsong. Senaste gången han var på pallen i en världscupstävling var 2018.

Gillar inte att träna

Alla som följer SVTs programserie ”Bäst när det gäller” har blivit bekanta med Calle Halfvarssons vilja att träna. Den är inte så stor. När andra i det svenska skidlandslaget inför OS ligger i hårdträning – så ser vi att Calle Halfvarsson är mindre aktiv. Han väljer istället att lyfta tungt och i mindre kvantitet.

Det är troligen en träningsform som kommer att ändras. Nu gäller det inte att bygga muskler – utan mer om att vila och tappa vikt.

Det är många som känner till Calle Halfvarssons potential. Det är därför det är så sorligt att se han misslyckas i tävlingar. Sverige ger inte upp på Calle!

Spelbolaget Casumo fyller 10 år – Ny bonus
Spelbolaget Casumo fyller 10 år – Ny bonus
Det svenska spelbolaget Casumo firar 10 år. De kommer att fira med nya bousar för nya spelare! …
3 oktober, 2022 | Jimmie Nyman
Streama Inter – Barcelona: Se live stream & TV (4/10)
Streama Inter - Barcelona: Se live stream & TV (4/10)
Champions League fotboll. Ett intressant möte äger rum när Inter gästas av Barcelona. En jämn kamp. Vi går igenom hur du streamar matcher online samt på en TV.
2 oktober, 2022 | Katten Jansson
Streama Man City – Man United: Se live stream & TV (2/10)
Streama Man City - Man United: Se live stream & TV (2/10)
Manchesterderbyt mellan Man City och Man United i Premier League. Se här hur du streamar kampen online eller ser det på en TV, med bästa kvalité.
30 september, 2022 | Katten Jansson