Calle Halfvarsson inför OS 2022 – “Ska träna mindre”

Inför de stora tävlingarna i OS 2022 så har redan uppladdningen startat. De allra flesta skidåkare ligger nu i hård träning för att toppa formen inför mästerskapet – men inte Calle Halfvarsson.

Tvärtemot de allra flest skidåkare så är hans taktik från förra året att träna mindre. Det kan låta konstigt – men inte helt ogenomtänkt.

Efter en stor besvikelse av fjolårets säsong så krävs något nytt för Calle Halfvarsson.

Stora problem förra året

Förra året så åkte Calle Halfvarsson in på en 20:e plats i världscupen som bäst. Det var en stor besvikelse – inte minst för Calle själv som hade betydligt högre ambitioner. Han fick återkommande kritik från Vinterstudion som följde tävlingarna.

Anledningen bakom detta mindre fiasko tros vara alla hans sjukdomar. När han började hitta formen så blev han ganska snart förkyld och sängliggande.

I en intervju med Sportbladet så beskriver Calle Halfvarsson hans säsong med mörka ord. Han menar att allt kändes bra under sommaren och hösten. När väl säsongen skulle starta så kollapsade kroppen.

”Jag kände att jag kunde lika gärna lägga av med allt det här. Då kom jag på att jag ska testa att träna mindre.”

Istället för att bygga muskler inför säsongen så ligger fokus istället på att gå ner i vikt. Vikten kan bli väldigt avgörande i de längre loppen. Därför ligger nu ett mål på att tappa 4 kilo.

Skulle inte denna satsningen att ge resultat – så kan detta mycket väl bli Calle Halfvarssons sista säsong. Senaste gången han var på pallen i en världscupstävling var 2018.

Gillar inte att träna

Alla som följer SVTs programserie ”Bäst när det gäller” har blivit bekanta med Calle Halfvarssons vilja att träna. Den är inte så stor. När andra i det svenska skidlandslaget inför OS ligger i hårdträning – så ser vi att Calle Halfvarsson är mindre aktiv. Han väljer istället att lyfta tungt och i mindre kvantitet.

Det är troligen en träningsform som kommer att ändras. Nu gäller det inte att bygga muskler – utan mer om att vila och tappa vikt.

Det är många som känner till Calle Halfvarssons potential. Det är därför det är så sorligt att se han misslyckas i tävlingar. Sverige ger inte upp på Calle!

Stryktipset – 28 januari (28/1): Tips, förslag & analys
Stryktipset - 28 januari (28/1): Tips, förslag & analys
Inget Premier League i helgen, men väl FA-cupen och en riktigt fullspäckad Stryktipsomgång! Ta del av vår analys om de 13 matcherna! …
26 januari, 2023 | Emil Sandberg
Streama Sverige – Frankrike: Live stream & TV (Handbolls VM)
Streama Sverige – Frankrike: Live stream & TV (Handbolls VM)
Titta på Sverige - Frankrike stream från handbolls VM 2023. Vi tipsar om vart du sänder matchen via live streaming online eller direkt på TV! …
26 januari, 2023 | Jimmie Nyman
Kvartsfinaler i handbolls VM 2023 – Matcher, tider & odds
Kvartsfinaler i handbolls VM 2023 – Matcher, tider & odds
Hitta all info om kvartsfinalerna i handbolls VM. Vi har ett schema med alla tider, datum och arenor som gäller för alla fyra kvartsfinaler.
24 januari, 2023 | Jimmie Nyman