Jimmie Nyman photo
Jimmie Nyman

- 22 okt, 2021

Calle Halfvarsson inför OS 2022 – “Ska träna mindre”

Calle Halfvarsson inför OS 2022 – “Ska träna mindre”

Inför de stora tävlingarna i OS 2022 så har redan uppladdningen startat. De allra flesta skidåkare ligger nu i hård träning för att toppa formen inför mästerskapet – men inte Calle Halfvarsson.

Tvärtemot de allra flest skidåkare så är hans taktik från förra året att träna mindre. Det kan låta konstigt – men inte helt ogenomtänkt.

Efter en stor besvikelse av fjolårets säsong så krävs något nytt för Calle Halfvarsson.

Stora problem förra året

Förra året så åkte Calle Halfvarsson in på en 20:e plats i världscupen som bäst. Det var en stor besvikelse – inte minst för Calle själv som hade betydligt högre ambitioner. Han fick återkommande kritik från Vinterstudion som följde tävlingarna.

Anledningen bakom detta mindre fiasko tros vara alla hans sjukdomar. När han började hitta formen så blev han ganska snart förkyld och sängliggande.

I en intervju med Sportbladet så beskriver Calle Halfvarsson hans säsong med mörka ord. Han menar att allt kändes bra under sommaren och hösten. När väl säsongen skulle starta så kollapsade kroppen.

”Jag kände att jag kunde lika gärna lägga av med allt det här. Då kom jag på att jag ska testa att träna mindre.”

Istället för att bygga muskler inför säsongen så ligger fokus istället på att gå ner i vikt. Vikten kan bli väldigt avgörande i de längre loppen. Därför ligger nu ett mål på att tappa 4 kilo.

Skulle inte denna satsningen att ge resultat – så kan detta mycket väl bli Calle Halfvarssons sista säsong. Senaste gången han var på pallen i en världscupstävling var 2018.

Gillar inte att träna

Alla som följer SVTs programserie ”Bäst när det gäller” har blivit bekanta med Calle Halfvarssons vilja att träna. Den är inte så stor. När andra i det svenska skidlandslaget inför OS ligger i hårdträning – så ser vi att Calle Halfvarsson är mindre aktiv. Han väljer istället att lyfta tungt och i mindre kvantitet.

Det är troligen en träningsform som kommer att ändras. Nu gäller det inte att bygga muskler – utan mer om att vila och tappa vikt.

Det är många som känner till Calle Halfvarssons potential. Det är därför det är så sorligt att se han misslyckas i tävlingar. Sverige ger inte upp på Calle!

ishockey
Vill du sända Sverige - FInland via live stream eller se på TV? Vi tipsar gratis om live streaming-sidor och TV-kanlaer som visar matchen.
22 maj, 2024
os
Vi går genom odds, schema & speltips inför all handboll som väntar under OS 2024!
17 maj, 2024
os
Se vart & hur du kan sända alla grenar från Sommar-OS 2024 i Paris. Vi hjälper med live streaming och TV kanaler som visar olympiska spelen!
16 maj, 2024

Jimmie Nyman

Jimmie Nyman började skriva på Sportal redan år 2016, och är den medarbetare som varit med oss under allra längst tid. Han har ett brett kunskapsområde, där Allsvenskan är vad han kan allra bäst.Som den allt-i-allo Jimmie är levererar han alltifrån speltips på fotboll till att täcka ishockey och skidor. Han brinner starkt för längdskidor, och det finns ingenting som gör honom gladare än att se oss svenskar slå norrmännen.

1231 Artiklar