Brons för Sverige i mixed curling - De Val & Eriksson

Almida De Val och Oskar Eriksson bärgade hem Sveriges fjärde medalj i Vinter OS. Denna medalj är i form av ett brons i mixedcurling. En gren där en kvinna och en man bildar ett lag.

Laget De Val och Eriksson imponerade inte storartat under turneringen. Trots tre förluster så nådde Sverige med minst möjliga marginal vidare till en semifinal.

I semifinalen fick man storstryk av Italien – och var egentligen aldrig nära att spela en final. I bronsmatchen så vände man sig 180 grader. Där såg vi ett storspel från inte minst Almida De Val.

Sverige i topp

Det fanns inga större chanser för Storbrittanien att hänga med Sverige under bronsmatchen. En svår match för det svenska paret på förhand – men i mitten av matchen kändes det nästan avgjort.

Matchen började med att Sverige gav bort en poäng till Storbrittanien. För att sedan kontra – och att vinna en omgång med fyra stenar. Denna superomgång följdes sedan upp med en omgång med tre stenar till svensk fördel. Det gav ett bekvämt resultat på 7-1 efter tre spelade omgångar.

Ledningen var så bekväm att Eriksson och De Val kunde spela avslappnat. De klarade av att hålla ett stort avstånd till Storbrittanien – fram tills att ledningen var ointaglig. Sverige stod klara som vinnare – och mycket glädje visades från det svenska mixed-laget i curling.

Denna medalj är mycket välkommen bland Sveriges OS medaljer i medaljligan. En liga som vi i skrivande stund ligger mycket bra i. Det har tidigare blivit tre guld – och detta blir alltså Sveriges första medalj i OS som är av annan valör.

Detta är en medalj som även kommer vara viktig när vi räknar ihop resultaten från Vinter OS 2022. Vi har spelat på OS 2022 betting kring att Sverige ska ta över 20 medaljer. I denna takten så verkar det ganska ljust att nå detta målet.

Mer curling att vänta oss

Detta är långt ifrån slutet på svenska hopp i curling. Snarare bara början! Snart kommer Lag Hasselborg och Lag Edin att gå in i turneringen i OS.

Både damlaget (Hasselborg) och herrlaget (Edin) har goda chanser på förhand att vinna guld – eller åtminstone ta en medalj. Detta var helt klart en bra start för Sverige inom curling. Nu är det bara för herr- och damlaget att visa att de står sig mot motståndet lika väl som De Val och Eriksson.

För att hitta mer tävlingar och tider – så kan du följa vår OS guide med schema & nyheter idag. Där hittar du alla uppdateringar kring Sveriges stora chanser på medalj under OS.

 

 

Mer nyheter

Stryktipset – 28 januari (28/1): Tips, förslag & analys
Stryktipset - 28 januari (28/1): Tips, förslag & analys
Inget Premier League i helgen, men väl FA-cupen och en riktigt fullspäckad Stryktipsomgång! Ta del av vår analys om de 13 matcherna! …
26 januari, 2023 | Emil Sandberg
Streama Sverige – Frankrike: Live stream & TV (Handbolls VM)
Streama Sverige – Frankrike: Live stream & TV (Handbolls VM)
Titta på Sverige - Frankrike stream från handbolls VM 2023. Vi tipsar om vart du sänder matchen via live streaming online eller direkt på TV! …
26 januari, 2023 | Jimmie Nyman
Kvartsfinaler i handbolls VM 2023 – Matcher, tider & odds
Kvartsfinaler i handbolls VM 2023 – Matcher, tider & odds
Hitta all info om kvartsfinalerna i handbolls VM. Vi har ett schema med alla tider, datum och arenor som gäller för alla fyra kvartsfinaler.
24 januari, 2023 | Jimmie Nyman

Jimmie G. Nyman

fotboll-icon Skribent inom Fotboll

Jimmie Nyman började skriva på Sportal redan år 2016, och är den medarbetare som varit med oss under allra längst tid. Han har ett brett kunskapsområde, där Allsvenskan är vad han kan allra bäst. Som den allt-i-allo Jimmie är levererar han alltifrån speltips på fotboll till att täcka ishockey och skidor. Han brinner starkt för längdskidor, och det finns ingenting som gör honom gladare än att se oss svenskar slå norrmännen.