Jimmie Nyman photo
Jimmie Nyman

- 8 feb, 2022

Brons för Sverige i mixed curling – De Val & Eriksson

Almida De Val och Oskar Eriksson bärgade hem Sveriges fjärde medalj i Vinter OS. Denna medalj är i form av ett brons i mixedcurling. En gren där en kvinna och en man bildar ett lag.

Laget De Val och Eriksson imponerade inte storartat under turneringen. Trots tre förluster så nådde Sverige med minst möjliga marginal vidare till en semifinal.

I semifinalen fick man storstryk av Italien – och var egentligen aldrig nära att spela en final. I bronsmatchen så vände man sig 180 grader. Där såg vi ett storspel från inte minst Almida De Val.

Sverige i topp

Det fanns inga större chanser för Storbrittanien att hänga med Sverige under bronsmatchen. En svår match för det svenska paret på förhand – men i mitten av matchen kändes det nästan avgjort.

Matchen började med att Sverige gav bort en poäng till Storbrittanien. För att sedan kontra – och att vinna en omgång med fyra stenar. Denna superomgång följdes sedan upp med en omgång med tre stenar till svensk fördel. Det gav ett bekvämt resultat på 7-1 efter tre spelade omgångar.

Ledningen var så bekväm att Eriksson och De Val kunde spela avslappnat. De klarade av att hålla ett stort avstånd till Storbrittanien – fram tills att ledningen var ointaglig. Sverige stod klara som vinnare – och mycket glädje visades från det svenska mixed-laget i curling.

Denna medalj är mycket välkommen bland Sveriges OS medaljer i medaljligan. En liga som vi i skrivande stund ligger mycket bra i. Det har tidigare blivit tre guld – och detta blir alltså Sveriges första medalj i OS som är av annan valör.

Detta är en medalj som även kommer vara viktig när vi räknar ihop resultaten från Vinter OS 2022. Vi har spelat på OS 2022 betting kring att Sverige ska ta över 20 medaljer. I denna takten så verkar det ganska ljust att nå detta målet.

Mer curling att vänta oss

Detta är långt ifrån slutet på svenska hopp i curling. Snarare bara början! Snart kommer Lag Hasselborg och Lag Edin att gå in i turneringen i OS.

Både damlaget (Hasselborg) och herrlaget (Edin) har goda chanser på förhand att vinna guld – eller åtminstone ta en medalj. Detta var helt klart en bra start för Sverige inom curling. Nu är det bara för herr- och damlaget att visa att de står sig mot motståndet lika väl som De Val och Eriksson.

För att hitta mer tävlingar och tider – så kan du följa vår OS guide med schema & nyheter idag. Där hittar du alla uppdateringar kring Sveriges stora chanser på medalj under OS.

Mer nyheter

ishockey
Vill du sända Sverige - FInland via live stream eller se på TV? Vi tipsar gratis om live streaming-sidor och TV-kanlaer som visar matchen.
22 maj, 2024
os
Vi går genom odds, schema & speltips inför all handboll som väntar under OS 2024!
17 maj, 2024
os
Se vart & hur du kan sända alla grenar från Sommar-OS 2024 i Paris. Vi hjälper med live streaming och TV kanaler som visar olympiska spelen!
16 maj, 2024

Jimmie Nyman

Jimmie Nyman började skriva på Sportal redan år 2016, och är den medarbetare som varit med oss under allra längst tid. Han har ett brett kunskapsområde, där Allsvenskan är vad han kan allra bäst.Som den allt-i-allo Jimmie är levererar han alltifrån speltips på fotboll till att täcka ishockey och skidor. Han brinner starkt för längdskidor, och det finns ingenting som gör honom gladare än att se oss svenskar slå norrmännen.

1231 Artiklar