Ahmed Kheniab photo
Ahmed Kheniab

- 13 jan, 2019

Kan Messi leda Barcelona till seger mot Eibar ikväll?

Jag måste erkänna att jag faktiskt njöt av att se Messi leda sitt lag mot seger senaste helgen mot Getafe. Idag får vi se Barcelona ännu en gång kliva in och visa som bestämmer mot Eibar!

Streama

Du kan se kvällens exklusiva match mellan Barcelona och Eibar på streamingstjänsten Strive.

Med Strive får du som tittare en obegränsad tillgång till alla La Liga matcher denna säsong.

  • Match: Barcelona – Eibar
  • Datum & tid: 13/01-2019 kl.18:30
  • Arena: Camp Nou
  • Stream: ViaPlay

Trolig laguppställning, Barcelona

Stegen

Roberto – Pique – Lenglet – Alba

Raktitic – Busquets – Arthur

Messi – Suarez – Dembele

Trolig laguppställning, Eibar

Riesgo

Pena – Oliviera – Arbilla – Cote

Diop – Escalante

Orellana – Jordan – Cucurella

Enrich

Barcelona under press

Barcelona vann senaste mötet mot Getafe på bortaplan, efter vad som inte var en enkel match för Katalanerna. Matchen började med att Barcelona styrde spelet, men ju mer minuterna gick så växte sig Getafe in till spelet. Istället för att flytta tillbaka, stannade Getafe lite högre upp på plan och pressade Barcelona att tappa boll vid passningar. Det blev svårt för Katalanerna att föra boll.

Messi bjöd, som vanligt, återigen på en show. Med ett mål i bagaget åkte argentinaren hem med bollen i famnen – matchens lirare. Vid minut 20 är det Messi som får bollen på fötterna från ingenstans och gör mål på sin egen retur. Snacka om att göra mål från tomma intet.

Barcelona har siktat in sig på den 23-årige Adrien Rabiot från PSG, då de e tror sig behöva förstärkning i mitten trots de många skickliga mittfältare de redan har. Kanske har tränaren en taktisk plan med det hela.

Eibar å andra sidan har åkt på 4 rigorösa oavgjorda på deras fyra senaste matcher. Förmodligen är det något som inte stämmer i spelet, och med tanke på få mål de gjort i de matcherna kan jag inte tänka något annat än en ankdamm.

Speltips

Barcelona leder ligan och är hittills obesegrade på deras 9 senaste matcher. Det är svårt att skaka giganterna, och man får inte heller glömma att Messi spelar.

Störst i bollinnehav kommer troligen vara Barcelona. Däremot tror jag att Eibar kommer att försöka pressa i denna match.

Vi tror att Barcelona vinner kvällens match till oddset 1.14 på Bet365

  • Tips: Barcelona vinner
  • Odds: 1.14 på Bet365 (odds från 13/01-2019 kl.16:28)

Ahmed Kheniab

Ahmed började arbeta hos Sportal.se. som frilansjournalist under 2018. Han fokuserarr främst på speltips för Premier League och Serie A

86 Artiklar