Jimmie Nyman photo
Jimmie Nyman

- 6 okt, 2017

Iniesta skriver nytt kontrakt med FC Barcelona – Livstid

Det står nu klart att den spanska mittfältaren Andres Iniesta skriver på ett nytt kontrakt. Kontraktet är med FC Barcelona och kommer gälla under hela hans fotbollskarriär.

Det är inte speceillt vanligt att fotbollsspelare skriver livstidskontrakt med sina klubbar. Däremot är det få som höjer på ögonbrynen nu när Andres Iniesta gör det.

Andres Iniesta är nämligen en av de mest klassiska spelare som FC Barcelona har i deras trupp just nu. Fotbollsspelaren har spelat i FC Barcelona sedan 1996.

andres iniesta ung

Andres Iniesta i FC Barcelona

Kontraktet som Andres Iniesta nu skriver med FC Barcelona är ett kontrakt som gynnar båda parterna.

FC Barcelona får behålla sin trogna mittfältare, och Andres Iniesta kan känna sig trygg med ett proffskontrakt tills han bestämmer sig att lägga skorna på hyllan.

Andres Iniesta kom redan som ung till FC Barcelona. Han var endast 15 år gammal innan han spelade sin första match med klubben. Sedan dess har han blivit uppflyttad till a-laget. Där har han blivit den spelare som fått näst flest matcher spelades i Barcelona-tröjan.

Det lär bli en lång rad fler matcher i FC Barcelona efter att han tecknade på livstidskontraktet.

Andres Iniesta fick göra debut i A-laget för FC Barcelona redan som 18-åring. Hans debut gjorde redan 2002, och sedan dess har han alltid funnits i klubben.

Iniesta har även fått en klar landslagsplats i Spanien. Där har mittfältaren gjort över hundra matcher, och räknas till de bästa spelarna i Spaniens trupp just nu.

Under sin tid i FC Barcelona har Andres Iniesta varit med och tagit hela 30 titlar. Där hittar vi t.ex. åtta ligaguld, och fyra titlar i Champions League.

Trots att Andres Iniesta har flera år kvar att spela i FC Barcelona, så är han en av klubbens mest framstående profiler genom tiderna.

spanska ligan

Svårt att vinna La Liga

FC Barcelona har hela tiden varit ett lag som man diskuterar om när det kommer till guldet i La Liga.

På senare tid så har Real Madrid lyckats med att överta platsen som Spaniens bästa klubblag.

Det är nu viktigt för FC Barcelona att nu hänga med i den tempohöjning som Real Madrid har dragit upp.

Om du vill följa matcherna i La Liga så kan vi hjälpa dig. Vi kommer här nämligen att redogöra för dig hur du kan streama La Liga. Det är perfekt för dig som vill se toppfotboll på nätet.

Jimmie Nyman

Jimmie Nyman började skriva på Sportal redan år 2016, och är den medarbetare som varit med oss under allra längst tid. Han har ett brett kunskapsområde, där Allsvenskan är vad han kan allra bäst.Som den allt-i-allo Jimmie är levererar han alltifrån speltips på fotboll till att täcka ishockey och skidor. Han brinner starkt för längdskidor, och det finns ingenting som gör honom gladare än att se oss svenskar slå norrmännen.

1234 Artiklar