Gustaf Rauer photo
Gustaf Rauer

- 11 mar, 2020

En gång en hajpad supertalang – så gick det sedan

En gång en hajpad supertalang – så gick det sedan

Karriären tog en annan vändning än vad många hade beräknat för den Barcelonafostrade anfallaren Bojan Krkić, en spelare som hade den tekniska briljansen men som inte var uppe på världsscenen särskilt länge.

Karriären tog en annan vändning för den ny 29-åriga anfallsspelaren än vad många trodde den skulle ta honom. Den bolltrillande Bojan Krkić var en gång en supertalang i FC Barcelona som alla andra, men ändå inte. Det här är en historia om en väldigt teknisk begåvad fotbollsspelaren som världen trodde skulle hamna bland de allra största i världen, men som blev en av många som inte nådde ända upp till toppen.

Stor press på sig från födsel

För att få en helhetsbild av personen och familjen Krkić behöver vi backa bandet. Historien började redan 1992 när Bojan Krkić Perez Jr. föddes av en serbisk pappa och en spansk mamma. Den lille fotbollsspelaren föddes i Kataloniens huvudstad Barcelona, en stad som inte är som alla andra av flera skäl. Pappan var ingen mindre än Bojan Krkić Sr., ett namn som fördes vidare till sonen. En av flera anledningar till att sonen föddes i staden och inte i pappans hemstad Belgrad var på grund av hans spanska mamma Maria Lluïsa Pérez inflytande som ville stanna i Spanien. Om en teknisk och kortväxt spelare växer upp i Barcelona, särskilt under denna tiden, får en pressen på sig att bli en ny Lionel Messi. Detta klarade inte vår huvudperson av.

Omvärlden såg en guldklimp

Som flera andra korta, tekniska offensiva spelare jämfördes Krkić med argentinaren Lionel Messi, en oerhört stor mantel att ha på sig som en ung begåvad spelare. Han blev snabbt populär i Barcelona med sin offensiva och tekniska briljans och stod för en fotboll som supportrarna kunde relatera till på flera sätt. Detta ledde till en stor press från omvärlden, i en tid där media allt mer skriver upp unga oskyldiga fotbollstalanger.

Många fotbollsländer på kort tid

Efter en längre tid av mindre bra prestationer och trycktes Krkić successivt ut från truppen, en situation som sedan blev ohållbar. En permanent affär där FC Barcelona fick bra betalt för spanjoren kom upp på tapeten. Flyttlasset gick till italienska AS Roma i ett år för att sedan lånas ut till AC Milan. Efter två år i Italien där han presterade ganska bra köpte den spanska moderklubben tillbaka honom, för att sedan låna ut honom till nederländska Ajax i ett år.

Efter ett misslyckat år på lån i Holland köptes Krkić loss av engelska Stoke City sommaren 2014, en klubb han tillhörde i tre år. Därefter lånades han ut till tyska Mainz för att sedan gå tillbaka till sitt hemland Spanien och till Alavés. Detta placerar honom sedan tillslut i kanadeniska Montreal Impact där Krkić har kontrakt året 2020 ut. Det återstår att se om det blir fler äventyr för den kortväxte spanjoren i framtiden.

Slutade med legendar som tränare

För närvarande huserar den en gång upphausade supertalangen Krkić i Nordamerika efter flera äventyr ute i de europeiska ligorna. Montreal Impact är spanjorens tillhörande klubb sedan sommaren 2019. 29-åringen har ingen mindre än den franske anfallslegendaren Thierry Henry som tränare i sin nuvarande kanadeniska klubb Montreal Impact, ett lag som spelar i den amerikanska serien MLS. Det återstår att se om han kommer tillbaka till den största scenen någon gång i karriären, eller om han förblir att vara en av raden som sågs som näste Messi men som det inte blev något större av.

Fotbollsdokumentär

Streama El Clasico: Se Barcelona – Real Madrid live
la-liga
Matcherna som sänds mellan FC Barcelona - Real Madrid i La Liga kallas för El Clásico. Dessa matcher kan du själv se via live streams på nätet.
12 maj, 2024
la-liga
El Derbi Madrileno väntas bjuda på underhållning när Atletico Madrid och Real Madrid möts. Vi går igenom hur du streamar derbyt online eller på mötet på en TV.
12 juli, 2022
Real Madrid Atlético Madrid live stream
la-liga
Madridderby i La Liga! Real Madrid tar emot Atlético de Madrid på Santiago Bernabéu. Hitta er live stream till matchen.
12 juli, 2022

Gustaf Rauer

Gustaf Rauer is an old Sportal veteran, who wrote on the site already between 2013 and 2015. After a few years of absence, he was back in the autumn of 2018, and became a welcome new addition. Gustaf has a broad area of ​​knowledge and follows more or less all football. He has previously written for Norra Skåne and Fotbolliblekinge.In addition to writing for Sportal, Gustaf Rauer studies journalism at Lund University. He is also a big Football Manager enthusiast.

127 Artiklar