Jimmie Nyman photo
Jimmie Nyman

- 10 mar, 2021

Slutspelet i SHL skjuts upp – Coronafall i Malmö

Slutspelet i SHL skjuts upp – Coronafall i Malmö

Återigen så kommer spelschemat för SHL att läggas om. Detta efter att det uppdagats nya coronafall i Malmö Redhawks. Nu kommer man skjuta fram flera matcher för Malmö för att bli klara med grundserien.

Slutspelet kommer därför att läggas senare än planerat. Det är ännu oklart om när exakt som SHL slutspelet kommer att påbörjas. Det kommer att bli mer information om detta längre fram.

Slutspelet hade planerats att dra igång den 27 mars – nu blir det att lägga matcherna senare. Det gäller nämligen att man blir klara innan det är dags för ishockey VM 2021.

”Känner skuld”

I Malmö Redhawks så har beskedet varit en sten från axeln. Man stod frågandes till vad som skulle hända med sina sista matcher i grundserien efter att nya coronafall har upptäckts. Nu har man fått ett klartecken att spela klart sina matcher – som nu läggs om.

Det är bra att alla lagen får chansen att spela klart sina matcher – men självklart tråkigt att några enstaka coronafall i Malmö ska drabba alla andra SHL-lagen.

” – Jag känner en liten skuld i att Malmö blir det laget som ställer till det. Det är klart att jag inte mår bra av det, sedan kan jag inte säga att det är någons fel. Men någonstans är det vi som ser till att matcher blir uppskjutna på grund av covid. Jag lider med alla andra lag som behöver lida för att vi har fått det. Det är olyckligt att det blir så här. Det visar också vilket aggressivt virus det är.” – säger Patrik Sylvegård om läget.

¨

Säsongen 2020/2021 har varit ett väldigt annorlunda år för svensk ishockey. Förutom att det spelas utan någon som helst publik – så har man även ändrat om i spelschemat flera gånger. Det är nog många av lagen som ser framemot en något vanligare säsong nästa år.

Viktiga matcher för Malmö Redhawks

Just nu behöver Malmö Redhawks ytterligare poäng för att kunna åtminstone ta sig till playoff-spelet om slutspelsplatserna. Man ligger just nu 10:a i tabellen – vilken är den absolut sista playoff-platsen. Nedanför så jagar Oskarshamn och Linköping platsen att sno från Malmö.

Det var lite oroligt över några av de matcher som Malmö Redhawks tvingades ställa in skulle sluta med WO. Då hade chanserna minskat kraftigt för skåningarna.

Det gäller nu att man blir friska – och lyckas ta poäng i de sista matcherna för att hålla drömmen om SM-guld i liv.

ishockey
Vill du sända Sverige - FInland via live stream eller se på TV? Vi tipsar gratis om live streaming-sidor och TV-kanlaer som visar matchen.
22 maj, 2024
os
Vi går genom odds, schema & speltips inför all handboll som väntar under OS 2024!
17 maj, 2024
os
Se vart & hur du kan sända alla grenar från Sommar-OS 2024 i Paris. Vi hjälper med live streaming och TV kanaler som visar olympiska spelen!
16 maj, 2024

Jimmie Nyman

Jimmie Nyman började skriva på Sportal redan år 2016, och är den medarbetare som varit med oss under allra längst tid. Han har ett brett kunskapsområde, där Allsvenskan är vad han kan allra bäst.Som den allt-i-allo Jimmie är levererar han alltifrån speltips på fotboll till att täcka ishockey och skidor. Han brinner starkt för längdskidor, och det finns ingenting som gör honom gladare än att se oss svenskar slå norrmännen.

1231 Artiklar