Sveriges trupp EM 2016
NYHETER

Testa ditt minne och dina kunskaper! Quizzet finner du längst ned i artikeln!

EM 2016 var Erik Hamréns andra och sista mästerskap, innan han lämnade över taktpinnen till Janne Andersson. Mästerskapet i Frankrike var det första EM-slutspelet med 24 lag, och även det första med åttondelsfinaler. Det fanns alltså 6 grupper där 2 lag från varje grupp plus de 4 bästa treorna gick vidare. Förutsättningarna för svenskt avancemang från gruppspelet var med andra ord bättre än någonsin.

Vi lottades in i en tuff grupp - med – Italien, Belgien och Irland – men tredjeplatsen borde kunna vara inom räckhåll. Efter en svag insats i premiären mot Irland (1-1 efter irländskt självmål) blev resultaten dessvärre bara sämre. 0-1 mot Italien och 0-1 mot Belgien.

Förlusten mot Belgien gav en väldigt bitter eftersmak, på många sätt. Först och främst innebar den att vi blev utslagna, och det blev knappast enklare att smälta av att vi fick ett tveksamt bortdömt mål i matchen vid ställning 0-0. Dessutom var detta den sista landskampen för flera av svensk fotbolls riktigt stora. Då tänker vi självklart på Zlatan Ibrahimovic men även Kim Källström.

Därefter tog Janne Andersson över och trots att spelarmaterialet till en början blev sämre har det mesta ändå blivit bättre. VM-avancemang från en svår kvalgrupp och sedan fantastiska resultat i Ryssland.

Året 2018 summerades med att Sverige vann Nations League före Ryssland och Turkiet, en triumf som skulle ge oss en extrachans att nå EM om vi sedan misslyckats ned att göra så genom det vanliga kvalet. Men som bekant tog vi andraplatsen i EM-kvalet och har säkrat vår plats i slutspelet. Här kan ni streama EM i fotboll 2020.

Det blev en lång och spännande kvalresa. En viktig 2-1-seger mot Rumänien hemma, 3-3 borta mot Norge i en fullständigt galen match och två skilda matcher med olika utfall mot Spanien. Bland mycket annat. Sedan säkrades platsen borta i Rumänien i näst sista omgången.

Ikväll, när vi får se Sverige – Färöarna direkt, kommer Janne Andersson att ställa upp med en nästan helt ny startelva. Insatserna från spelarna som får chansen kommer givetvis att bidra till deras möjligheter att bli uttagna senare, inte minst i EM-truppen i sommar.

Men där är vi inte ännu, och innan vi blickar framåt väljer vi att blicka bakåt. Minns du alla 23 spelare från vår senaste EM-trupp, år 2016?

SPONSRAD | För att kvalificera dig ska du ha ett finansierat konto eller ha placerat ett spel inom de senaste 24 timmarna. Notera att tillgången till live streams kan variera emellan olika länder | IP-restriktioner kan gälla | kontrollera med leverantören | 18+
*VIKTIGT MEDDELANDE - Sportal.se, i samarbete med bet365, erbjuder över 40 000evenemang via livestream varje år. Notera att de immateriella rättigheterna att sända sådanaevenemang via livestream vanligtvis ägs på landsnivå och därför, beroende på var du befinnerdig, kan det finnas vissa evenemang som du inte kan se på grund av sådana restriktioner.Innan du blir medlem hos bet365 och finansierar ditt konto för att se ett särskilt evenemangvia livestream, rekommenderas du att först kontrollera med bet365, med tanke på var dittland är beläget, att du är berättigad att se evenemanget i fråga. Kontaktuppgifter tillbet365 hittar du genom att klicka her, och sedan klicka på Tjänster i det övre högra hörnet av webbplatsen, för att därefter välja Kontakta oss.

1. Bet365

Omsättningskrav: 5x bonus, minsta odds 1.4

200% upp till 2000 kr

2. Unibet

Omsättningskrav: Utan omsättningskrav!

Sätt in 100 kr - få 600 kr

3. 888Sports

-

Ingen välkomstbonus

4. Guts

Omsättningskrav: 40x bonus

100% upp till 2000 kronor

5. Speedy Bet

Omsättningskrav: Utan omsättningskrav!

100% vinstboost upp till 5000 kr

6. MrGreen

Sponsrat innehåll | Regler & villkor gäller | +18 | Spela ansvarsfullt - Stödlinjen.se