Quiz: Frågor om Sveriges landslag i fotboll

Quiz Svenska landslaget

Sverige går in i ett avgörande skede i VM-kvalet, där man ställs på rejält prov för att kunna säkra VM-platsen. Här tänkte vi ställa dig på prov i stället, och testa dina kunskaper om svenska landslaget med vårt quiz.

Två viktiga matcher väntar svenska landslaget, när man möter Georgien och Spanien i avslutningen av VM-kvalet. Om Sverige gör riktigt bra ifrån sig kan man vinna gruppen, men risken att det blir en andraplats är stor.

I väntan på matcherna har vi gjort ett quiz för att testa era kunskaper om Sveriges landslag, innan du slår dig ned i soffan för att streama Georgien – Sverige på torsdag kväll. Vad kan du om vårt lag och våra landslagsspelare? Lyckas du skrapa ihop full pott, 10/10 rätt? Gör ett försök, och utmana gärna vänner och familj!

Ta gärna även en titt på fler av våra fotbollsquiz.

Loading…

1. Bortamatchen mot Georgien måste vinnas för att Sverige inte ska tappa sitt guldläge i kvalet. Dessvärre missar en tänkt svensk startspelare matchen på grund av avstängning – vem?

  • A. Albin Ekdal
  • B. Emil Forsberg
  • C. Kristoffer Olsson
  • D. Ludwig Augustinsson

2. Kerim Mrabti kallades in för att ersätta skadade Ken Sema, och kan nu göra sin landslagsdebut i tävlingssammanhang. Vilken klubb spelar Mrabti för?

  • A. Birmingham
  • B. Brentford
  • C. Genk
  • D. Mechelen

3. I hemmamatchen mot Spanien vann Sverige med 2-1, i en fantastiskt genomförd match. Vem satte dit det avgörande 2-1-målet i den andra halvleken?

  • A. Alexander Isak
  • B. Dejan Kulusevski
  • C. Emil Forsberg
  • D. Viktor Claesson

4. Sverige hade beslutat att lägga sin januariturné 2022 i Qatar, men då valet av resmål väckte alltför stark kritik valde man att boka om resan. Till vilket land har man bestämt sig för att åka i stället?

  • A. Saudiarabien
  • B. Kina
  • C. Portugal
  • D. Spanien

5. Landslagsanfallaren Robin Quaison valde under sommaren att lämna Mainz och Europa för att flytta österut. I vilket lag spelar Quaison numera?

  • A. Al-Ettifaq
  • B. Al Ahli (Saudiarabien)
  • C. Al Ahly (Egypten)
  • D. Al Hilal

6. Hur många spelare från EM-truppen i somras finns INTE med i landslagstruppen till matcherna mot Georgien och Spanien?

  • A. 4
  • B. 6
  • C. 9
  • D. 12

7. Utdelningen av Guldbollen 2021 närmar sig. Vem vann Guldbollen 2020?

  • A. Andreas Granqvist
  • B. Emil Forsberg
  • C. Victor Nilsson Lindelöf
  • D. Zlatan Ibrahimovic

8. Zlatan Ibrahimovic har klart flest landskamper i Sveriges trupp. Men vem har näst flest?

  • A. Albin Ekdal
  • B. Emil Forsberg
  • C. Martin Olsson
  • D. Robin Olsen

9. Vilken plats innehar Sverige på världsrankingen?

  • A. 7
  • B. 17
  • C. 27
  • D. 37

10. Marcus Danielson visades ut mot Ukraina i sommarens EM, efter en väldigt ful tackling på Artem Besedin som ännu inte gjort comeback från skadan. Besedin har nu i stället hamnat i rampljuset för en kontroversiell intervju. Vad sade Besedin?

  • A. Att han inte tycker att kvinnor ska få spela fotboll.
  • B. Att han vill hämnas Marcus Danielson för tacklingen.
  • C. Att han tycker det är fel att svarta spelare får spela i Ukrainas landslag.
  • D. Att han inte vill att hans barn ska behöva växa upp och se homosexuella.

De rätta svaren finner du under bilden.

Sochi, Russia. 23rd June, 2018. goalie Robin OLSEN (SWE), jubilation, joy, enthusiasm, action, single image, single cut motive, half figure, half figure. Germany (GER) -Sweden (SWE) 2-1, Preliminary Round, Group F, Match 27, on 23.06.2018 in SOCHI, Fisht

Rätt svar:

1: A

2: D

3: D

4: C

5: A

6: D

7: D

8: B

9: B

10: D

Relaterade artiklar

Streama Sverige – Tyskland: Se live stream & TV (Handbolls EM)
Streama Sverige – Tyskland: Se live stream & TV (Handbolls EM)
Se Tyskland - Sverige stream från handbolls EM 2022. Vi tipsar gratis om hur du kan sända Sverige - Tyskland på TV och live streaming.
21 januari, 2022 | Jimmie Nyman
Streama Sverige – Polen: Se live stream & TV (21/1)
Streama Sverige – Polen: Se live stream & TV (21/1)
Se hur du kan se Sverige - Polen stream & TV från handbolls EM den 21/1, 2022. Få gratis tips på sidor som visar matchen online! …
21 januari, 2022 | Jimmie Nyman
Streama Milan – Juventus: Se live stream & TV (23/1)
Streama Milan - Juventus: Se live stream & TV (23/1)
Titta på Milan - Juventus stream från Serie A den 23 januari, 2022. Vi tipsar om hur du sänder matchen på TV eller via live streaming på nätet.
21 januari, 2022 | Jimmie Nyman