Quiz: Frågor om Fotbolls-EM

EM 2021 närmar sig med stormsteg! Vi laddar upp inför mästerskapet med ett EM-quiz!

Om bara en vecka är det dags för EM 2021 att sparka igång. Vi höjer EM-pulsen genom ett quiz med frågor om Europamästerskapet, både årets upplaga och om historien. Testa dig själv, utmana dina vänner och inled jakten på 10 rätt av 10!

Vill ni kolla in fler fotbollsquiz kan ni göra det, och är ni sugna på att läsa om odds till EM 2021 så har vi en sida om det också. Här kan ni läsa om EM 2021 live streams.

Loading…

1. 26 spelare från varje nation är uttagna till EM 2021, vilket är fler än vanligtvis. Detta undantag har införts på grund av coronasituationen. Hur många spelare tas normalt ut i mästerskapstrupper?

  • A. 21
  • B. 22
  • C. 23
  • D. 24

2. Vilken är finalarenan för EM 2021?

  • A. Allianz Arena, München
  • B. Krestovsky Stadium, Saint Petersburg
  • C. Stadio Olimpico, Rom
  • D. Wembley, London

3. Portugal vann EM 2016, men vilken spelare vann mästerskapets skytteliga?

  • A. Antoine Griezmann, Frankrike
  • B. Cristiano Ronaldo, Portugal
  • C. Éder, Portugal
  • D. Mario Gómez, Tyskland

4. Italien såg starka ut i EM 2016, då man leddes av Antonio Conte. I kvartsfinalen tog det dock slut, efter en straffläggning mot Tyskland där vardera lag sköt nio straffar och tyskarna till slut vann. Särskilt en av Italiens straffmissar är extra ihågkomna, för den extremt ”trippande” ansatsen och sedan avslutet klart över mål. Vem stod för denna katastrofala straff?

  • A. Graziano Pellé
  • B. Leonardo Bonucci
  • C. Matteo Darmian
  • D. Simone Zaza

5. Hur många EM-mål har Zlatan Ibrahimovic gjort?

  • A. 0
  • B. 1
  • C. 5
  • D. 6

6. Petter Hansson gjorde ett EM-mål i karriären, vilket många svenskar minns lite extra då det tillkom efter endast kamp, vilja och flyt. ”Ett jävla skitmål”, refererade radiokommentatorn Lasse Granqvist. Mot vilket land gjorde Hansson sitt mål?

  • A. Grekland
  • B. Ryssland
  • C. Spanien
  • D. Ukraina

7. Spanien vann EM 2008, vilket var starten på en fantastisk era som även gav ett VM-guld och ytterligare ett EM-guld. Vilka vann Spanien mot i EM-finalen 2008?

  • A. Frankrike
  • B. Holland
  • C. Italien
  • D. Tyskland

8. EM 2012 blev ett fiasko för vårt svenska landslag, med uttåg redan ur gruppspelet. Var spelades mästerskapet?

  • A. Frankrike
  • B. Polen/Ukraina
  • C. Portugal
  • D. Schweiz/Österrike

9. Henrik Larsson stod för ett läckert nickmål i EM 2004, som faktiskt utseddes till mästerskapets snyggaste mål. Mot vilket land satte han sin språngnick?

  • A. Bulgarien
  • B. Danmark
  • C. Lettland
  • D. Ryssland

10. Vårt kära grannland Norge får inte spela mästerskap särskilt ofta, och trots att de har hela Europas hetaste anfallspar får de följa även EM 2021 från TV-soffan. Kanske hejar de lite extra på Sverige, när de sitter där i sina lusekoftor och önskar att de vore med. Faktum är att "lillebror" Norge bara kvalificerat sig till Europamästerskapet en enda gång. När var det?

  • A. 1984
  • B. 1992
  • C. 2000
  • D. 2008

Facit finner ni under fotot på de svenska fansen!

  1. C
  2. D
  3. A
  4. D
  5. D
  6. A
  7. D
  8. B
  9. A
  10. C

Relaterade artiklar

Dejan Kulusevski log bakom Juventus seger mot nykomlingen Salernitana
Dejan Kulusevski log bakom Juventus seger mot nykomlingen Salernitana
Efter att ha fått förtroende från managern Max Allegri tackade Dejan Kulusevski genom att stå för en lysande insats i Serie A mötet mot Salernitana.
30 november, 2021 | Katten Jansson
Sverige är klara för kvartsfinal i Davis Cup
Sverige är klara för kvartsfinal i Davis Cup
Sverige ska spela kvartsfinal i Davis Cup för första gången sedan år 2011. Detta efter att ha gått vidare som en av de 2 bästa grupptvåorna i turneringen.
29 november, 2021 | Katten Jansson
Hockeytipset: Odds & speltips på NHL & SHL (V.48)
Hockeytipset: Odds & speltips på NHL & SHL (V.48)
Se våra tips från veckans matcher från SHL och NHL. I vecka 48 (29 nov - 5 dec). Vi ger oss på uppgiften att spela odds och ger dig våra speltips! …
29 november, 2021 | David Wollner