Janne Andersson
NYHETER

Det har nu passerat lite mer än tre år sedan Janne Andersson tog över som svensk förbundskapten. Kan du namnge alla spelare han använt sig av i tävlingslandskamper?

Våren 2016 offentliggjordes det att Janne Andersson skulle bli Sveriges näste förbundskapten efter Erik Hamrén, i ett skifte som var fastställt att ske efter EM 2016.

Janne Anderssons landslag inledde med en 1-1-match mot Holland hemma på Friends, efter att Marcus Berg gjort sitt första – men inte sista – landslagsmål under Andersson. I den matchen fanns spelare som Oscar Lewicki, Niklas Hult och Patrik Carlgren på bänken – spelare som spelat sig ur landslaget sedan dess.

Sedan har landslaget gått från klarhet till klarhet, inte minst hemma på Friends. Vi har tagit emot fyra riktigt stora nationer och inte förlorat en enda av dessa möten. Frankrike och Italien har besegrats medan det alltså blivit kryss mot Holland och även mot Spanien. Den enda nation som slagit oss i Sverige är Turkiet, i Nations League-matchen då de vände underläge till seger under matchens avslutande minuter.

Däremellan har Sverige spelat VM-slutspel och tagit sig ända fram till kvartsfinal, vilket definitivt är en överprestation sett till vårt spelarmaterial jämfört med resten av världen.

Alla spelare Janne Andersson använt i tävlingslandskamper – testa vårt quiz!

Nu är Sverige mitt uppe i ett EM-kval, och på fredag kväll får vi se Rumänien – Sverige live från Arena Națională i Bukarest. Vinner Sverige matchen är man EM-klara, medan ett oavgjort resultat gör att det räcker med seger hemma mot Färöarna på måndag för att säkra avancemanget. Om Sverige tar sig till mästerskapet, även annars, kan ni hitta era EM 2020 live streams här.

Rumänien ligger just nu en poäng bakom Sverige och skulle de vinna fredagens match har Sverige plötsligt inte längre ödet i sina egna händer. Vinner Rumänien även sin sista match är de i EM, men tack och lov för svensk del är deras sista match borta mot Spanien.

Men en match i taget. I uppladdningen inför Rumänien – Sverige har vi skapat ett fotbollsquiz där du ska försöka att komma ihåg alla spelare Janne Andersson gett speltid i tävlingslandskamper. Skriv in spelarnas namn och de kommer att komma med på listan. Du har 7 minuter på dig!

Fler fotbollsquiz

SPONSRAD | För att kvalificera dig ska du ha ett finansierat konto eller ha placerat ett spel inom de senaste 24 timmarna. Notera att tillgången till live streams kan variera emellan olika länder | IP-restriktioner kan gälla | kontrollera med leverantören | 18+
*VIKTIGT MEDDELANDE - Sportal.se, i samarbete med bet365, erbjuder över 40 000evenemang via livestream varje år. Notera att de immateriella rättigheterna att sända sådanaevenemang via livestream vanligtvis ägs på landsnivå och därför, beroende på var du befinnerdig, kan det finnas vissa evenemang som du inte kan se på grund av sådana restriktioner.Innan du blir medlem hos bet365 och finansierar ditt konto för att se ett särskilt evenemangvia livestream, rekommenderas du att först kontrollera med bet365, med tanke på var dittland är beläget, att du är berättigad att se evenemanget i fråga. Kontaktuppgifter tillbet365 hittar du genom att klicka her, och sedan klicka på Tjänster i det övre högra hörnet av webbplatsen, för att därefter välja Kontakta oss.

1. Bet365

Omsättningskrav: 5x bonus, minsta odds 1.4

200% upp till 2000 kr

2. Unibet

Omsättningskrav: Utan omsättningskrav!

Sätt in 100 kr - få 600 kr

3. 888Sports

-

Ingen välkomstbonus

4. Guts

Omsättningskrav: 40x bonus

100% upp till 2000 kronor

5. Speedy Bet

Omsättningskrav: Utan omsättningskrav!

100% vinstboost upp till 5000 kr

6. MrGreen

Sponsrat innehåll | Regler & villkor gäller | +18 | Spela ansvarsfullt - Stödlinjen.se