NYHETER

UEFA har en ny linje när det kommer till användning av pyroteknik och bengaler i samband med fotbollsmatcher.

Slutsatser från UEFA

UEFA lät sig skapa en rapport angående användning av pyroteknik under fotbollsmatcher i Europa. I rapporten, som ska vara oberoende, påstår man att det inte finns en säker användningar av pyroteknik på fotbollsarenorna runt om i Europa.

Därför vill man nu ha ett förbud mot pyroteknik. De hänvisar till de olyckor och skador som kan uppstå när fans använder pyroteknik på fel vis.

Det är inte bara med åtanke på supportrar som kan skadas på läktaren. Enligt UEFA så ökar även risken för spelare, tränare och domare när pyroteknik och bengaler finns iblandade.

UEFA tämligen strikta linje i frågan går emot den linje som Svensk Elitfotboll och Svenska Fotbollsupporterunionen tagit fram.

Dessa två svenska organisationer har under en lång tid kämpat för att det ska både vara lagligt och säkert att använda pyroteknik i Allsvenskan och Superettan. 

Nu vill UEFA att ligorna i Europa ska anpassa sig efter deras senaste rapport, och se allvarligare på pyroteknik än vad man gör idag.

uefa logo

Vem använder bengaler?

Det finns många ligor i Europa där bengalbränning är vanligt förekommande. I de allra största ligorna så har användningen av pyroteknik miskat på senare år. Främst vanligt är det att man använder det i samband med tifon.

Samtidigt som den minskat i vissa ligor, så har den ökat i andra. Länder som ligger i topp när det kommer till att använda pyroteknik i samband med fotbollsmatcher är Grekland, Polen, Kroatien, Tyskland och Sverige.

Många kan tror att det är främst huliganer i Allsvenskan som använder pyroteknik. Däremot finns det inget samband mellan huliganism och pyroteknik. Det har i många fall visat sig vara ”vem som helst” som kan bränna av bengaler.

SPONSRAD | För att kvalificera dig ska du ha ett finansierat konto eller ha placerat ett spel inom de senaste 24 timmarna. Notera att tillgången till live streams kan variera emellan olika länder | IP-restriktioner kan gälla | kontrollera med leverantören | 18+
*VIKTIGT MEDDELANDE - Sportal.se, i samarbete med bet365, erbjuder över 40 000evenemang via livestream varje år. Notera att de immateriella rättigheterna att sända sådanaevenemang via livestream vanligtvis ägs på landsnivå och därför, beroende på var du befinnerdig, kan det finnas vissa evenemang som du inte kan se på grund av sådana restriktioner.Innan du blir medlem hos bet365 och finansierar ditt konto för att se ett särskilt evenemangvia livestream, rekommenderas du att först kontrollera med bet365, med tanke på var dittland är beläget, att du är berättigad att se evenemanget i fråga. Kontaktuppgifter tillbet365 hittar du genom att klicka her, och sedan klicka på Tjänster i det övre högra hörnet av webbplatsen, för att därefter välja Kontakta oss.

1. Bet365

Omsättningskrav: 5x bonus, minsta odds 1.4

200% upp till 2000 kr

2. Unibet

Omsättningskrav: Utan omsättningskrav!

Sätt in 100 kr - få 600 kr

3. 888Sports

-

Ingen välkomstbonus

4. Guts

Omsättningskrav: 40x bonus

100% upp till 2000 kronor

5. Speedy Bet

Omsättningskrav: Utan omsättningskrav!

100% vinstboost upp till 5000 kr

6. MrGreen

Sponsrat innehåll | Regler & villkor gäller | +18 | Spela ansvarsfullt - Stödlinjen.se