NYHETER

Goda nyheter från FIFA idag. Sverige har klättrat över tio placeringar på världsrankingen, vilket är näst flest av alla lag. Läs mer för att se hur världsrankingen påverkar Sverige.

Det har varit några år av ganska pinsamma placeringar på världsrankingen för Sveriges del. Men nu kan man väl säga att Sveriges landslag nått en något respektabel ranking. FIFA-rankingen släpptes tidigare idag och avslöjade att Sverige klättrat hela 16 placeringar.

Det är den bästa placeringen på elva år och förhoppningsvis håller den sig året ut. Bästa slutranking som Sverige har haft sedan den moderna världsrankingen introducerades (1993) är trea och det var 1994. Den främsta placeringen någonsin är tvåa vilket Sverige var i november samma år.

Sverige under EM 1992

Vad innebär världsrankingen i fotboll?

Det ser inte bara bra ut med en världsranking, det kommer även med vissa fördelar.  I VM-kvalet kan världsrankingen spela stor roll, de fyra bäst rankade grupptvåorna blir seedade till playoff-spelet. Så om Sverige inte håller förstaplatsen i gruppen som de just nu sitter på är det en stor fördel att ha en hög världsranking.

Högst rankade är Tyskland som totalt har 1609 poäng mot tvåan Brasilien som ligger hack i häl på 1603 poäng. Det är sedan ett ganska stort hopp ner till trean Argentina som ligger på 1413 poäng. Schweiz fortsätter att klättra och har nu tagit sig upp på en topp fem placering.

Sverige i VM-kvalmatchen mot Frankrike

Bulgarien – Sverige är nästa match i VM-kvalet

Den 31 augusti är nästa match för Sverige i kvalet till VM. De möter Bulgarien på bortaplan som fortfarande har chans att komma tvåa. Det ska mycket till eftersom Frankrike och Holland ligger före med ett och tre poäng men allt kan hända.

Spelplatsen är ingen mindre än Nationalstadion Vasil Levski som ligger i huvudstaden Sofia. Det är kanske lite tidigt att börja ladda upp inför den redan men närmare matchen kommer vi på sportal bjuda på en djupgående analys.

Tills dess får Allsvensk fotboll duga. Serien är i full gång och hur du live streamar Allsvenskan online och mycket mer kan du läsa om hos oss. Är du sugen på lite fotbollslandskamper är EM för damer 2017 närmast på schemat. EM drar igång den 16 juli i Nederländerna. Se till att följa Sveriges damer via live stream. Med tanke på att få svenska fans inte kommer vara på plats under EM behöver de allt stöd de kan få via sociala medier och liknande.

SPONSRAD | För att kvalificera dig ska du ha ett finansierat konto eller ha placerat ett spel inom de senaste 24 timmarna. Notera att tillgången till live streams kan variera emellan olika länder | IP-restriktioner kan gälla | kontrollera med leverantören | 18+
*VIKTIGT MEDDELANDE - Sportal.se, i samarbete med bet365, erbjuder över 40 000evenemang via livestream varje år. Notera att de immateriella rättigheterna att sända sådanaevenemang via livestream vanligtvis ägs på landsnivå och därför, beroende på var du befinnerdig, kan det finnas vissa evenemang som du inte kan se på grund av sådana restriktioner.Innan du blir medlem hos bet365 och finansierar ditt konto för att se ett särskilt evenemangvia livestream, rekommenderas du att först kontrollera med bet365, med tanke på var dittland är beläget, att du är berättigad att se evenemanget i fråga. Kontaktuppgifter tillbet365 hittar du genom att klicka her, och sedan klicka på Tjänster i det övre högra hörnet av webbplatsen, för att därefter välja Kontakta oss.

1. Bet365

Omsättningskrav: 5x bonus, minsta odds 1.4

200% upp till 2000 kr

2. Unibet

Omsättningskrav: Utan omsättningskrav!

Sätt in 100 kr - få 600 kr

3. 888Sports

-

Ingen välkomstbonus

4. Guts

Omsättningskrav: 40x bonus

100% upp till 2000 kronor

5. Speedy Bet

Omsättningskrav: Utan omsättningskrav!

100% vinstboost upp till 5000 kr

6. MrGreen

Sponsrat innehåll | Regler & villkor gäller | +18 | Spela ansvarsfullt - Stödlinjen.se